Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 5.2.2018

Juniorská sezona pro Slavii U19 v neděli skončila. Červenobílí na své vystoupení na turnaji Final Four nebudou vzpomínat v dobrém, ale přes pochopitelné zklamání z toho, že nedosáhli na medaili, završili úspěšnou sezonu konečným čtvrtým místem v kategorii U-19 a sedmým místem v kategorii U-17.

Svěřenci trenéra Pavla Stejskala vstupovali do turnaje jako vítězové základní části skupiny Západ proti Hombres Brno. Utkání mělo poměrně vyrovnaný průběh, i když více šancí bylo na straně slávistů, kteří ale nedokázali žádnou z nich proměnit. Možná právě v tom nakonec byla příčina neúspěchu. Navíc došlo k několika nešťastným zraněním, slávisté ale po ošetření pokračovali ve hře.

Protože ani brankář Jan Žežulka žádný míč za svá záda nepustil, skončilo semifinále nefutsalovým výsledkem 0:0. O postupujícím rozhodovaly pokutové kopy. Slávisté měli už v první sérii tří penalt dvakrát možnost rozhodnout, bohužel se to ani jednomu exekutorovi nepovedlo. Hombres naopak první možnost postoupit využili.

V souboji o třetí místo, který následoval bezprostředně po nevydařeném semifinále, slávisté bojovali více se svým zklamáním než se soupeřem a Helasu nakonec podlehli 0:4. Skončili tak na konečném čtvrtém místě. Vzhledem k tomu, že řada hráčů bude nadále pokračovat v následující sezoně a to také stále ještě v kategorii U17, je současná juniorská generace velkým příslibem pro budoucnost slávistického futsalu.

Hodnocení trenéra Pavla Stejskala:
Jsem zklamaný, chtěli jsme medaili. Hlavně pro ty kluky, kteří v U19 končí. Už jednou jsme o zlato přišli, dnes to dopadlo ještě hůř. Nezvládli jsme v semifinále penalty, které rozhodly. Do boje o třetí místo už nám chyběla motivace, nebránili jsme zodpovědně. Měli jsme semifinále rozhodnout v základní hrací době, bohužel jsme neproměnili žádnou šanci. To si vůbec nepamatuju, že by se nám vůbec někdy stalo. Při rozstřelu mne trochu mrzí, že to nevzali na sebe zkušenější hráči. Takový je ale život, penalty jsou loterie. Klukům i realizačnímu týmu bych chtěl na závěr sezony poděkovat, i když to nedopadlo, neodehráli jsme vůbec špatnou sezonu.

S Pavlem Stejskalem připravujeme rozhovor. Připravujeme také videoohlasy hráčů.

Výsledky Final Four:
Slavia – Hombres Brno 0:0 (na pen 2:3)
Slavia – Helas Brno 0:4

Vítězem se stala U19 Interobalu Plzeň, v nižší kategorii U17 titul získali futsalisté Chomutova. Gratulujeme!
 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700