Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 21.1.2018

Potřebovali oba poslední zápasy v juniorské nejvyšší futsalové soutěži vyhrát, a to se jim také podařilo. Svěřenci trenéra Pavla Stejskala v kategorii U-19 zvítězili ve své části Juniorské ligy a postoupili do závěrečného boje o titul mistra republiky, které se hraje 3. nebo 4.února. V rozhodujícím zápase porazili slávisté silný celek Chomutova 4:2.

Své účinkování v soutěži má za sebou také U-17, která již naději na postup ztratila na předchozích turnajích. V pražském Edenu si na závěr připsala jednu výhru a jednu prohru.

„Věděli jsme, že musíme jít do zápasů naprosto koncentrovaní, soustředili jsme se, nechtěli jsme vůbec nic podcenit. Věděli jsme, že proti Chomutovu musíme zabojovat nadoraz, kluci to dokázali, zodpovědně bojovali, mám velkou radost,“ uvedl trenér Pavel Stejskal.

„Musíme se na Final Four připravit naprosto stejně a do všech zápasů jít s takovým odhodláním. Naše cíle budou maximální,“ dodal.

Brankář Jan Žežulka viděl základ úspěchu v poctivé obraně. „Do ničeho jsme soupeře nepustili, nedali jsme jim prostor, dokázali jsme proměnit šance. Chomutov hrál v závěru power-play opravdu dobře, jsem rád, že jsme i tuto fázi utkání zvládli.“

Také slávistický gólman, který je členem kádru áčka, se netajil velkými ambicemi. „Budeme chtít závěrečný turnaj vyhrát, když už jsme se dostali tak daleko, tak jiné ambice mít ani nemůžeme.“

Trenér Pavel Stejskal se také vrátil k výkonům U17. „Chtěl bych klukům za jejich výkony poděkovat, hráli spolu poprvé, udělali pro úspěch maximum, bojovali. Věřím, že také oni v budoucnu dosáhnou na nějaký takový úspěch, jsou pro slávistický futsal velkým příslibem.

Výsledky:

U17

Slavia – Teplice 9:0
Slavia – Chomutov 0:7

U19
Slavia – Teplice 8:0
Slavia – Chomutov 4:2

Výsledky a tabulky zde!

 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700