Autor: Jan Šimon ml.   Vloženo dne: 6.12.2016

V sobotu 3.12 se konala další část juniorské soutěže. Naše týmy přivítaly své soupeře v domácí hale v Edenu. K vidění byly vidět hezké futsalové zápasy, spousty gólů, hlavně u starší kategorie a na závěr hlavně pražské derby se Spartou. Pocity s celého tohoto turnaje jsou smíšené, jelikož hráči z naší mladší kategorie nedokázali dvakrát po sobě udržet vedení a pouze remizovali, zato ale ovládli derby se Spartou, které bylo velmi napínavé až do konce. Hráči ve starší kategorii si zase lehce poradili s prvními dvěma soupeři, kdy nasázeli jak České Lípě, tak Comixu z Ústí nad Labem nemálo gólů, za to ale nedokázali proměnit spoustu šancí a díky jednoduše obdrženým gólům nedokázali v derby bodovat.

U-17: SK Slavia Praha - FC Démoni Česká Lípa 2:2 (1:0)
Sestava: Vít Káš, Petr Panocha, Žežulka Jan – Antonín Čermák, Matěj Hrnčíř, Tomáš Přibyl (K), Pavel Honzíček, Bohuslav Cabrnoch, Jakub Šimon, Tomáš Filip, Filip Kotě, Jaroslav Šprungl, Lukáš Gottwald, Jan Vetešník
Góly: 20‘ Šimon Jakub (Přibyl Tomáš), 22‘ Přibyl Tomáš

Zápas pro nás začal dobře, kombinovali jsme, drželi balón a měli o něco málo více ze hry, než hosté. Nedokázali jsme však včas vstřelit branku a hra se začala postupně vyrovnávat. Naštěstí jsme dokázali vstřelit gól v poslední minutě prvního poločasu, kdy po kombinaci Tomáše Přibyla a Jakuba Šimona druhý jmenovaný uklidil míč do sítě. Do druhého poločasu jsme vstoupili s chutí a malými změnami v sestavě, kdy jsme vystřídali i gólmany a místo Petra Panochy nastoupil Vít Káš. Na začátku druhého poločasu se nám podařilo navýšit vedení zásluhou Tomáše Přibyla a vypadalo to, že zápas v klidu dohrajeme a přidáme další branky. Bohužel jsme podcenili další vývoj utkání a dovolili soupeři hned minutu na to snížit a dostat je opět do hry. Zbytečně jsme začali panikařit, z čehož plynuly chyby. Nejprve nás podržela defenzíva s gólmanem Kášem v čele, ale naneštěstí jsme ve 32. minutě dostali vyrovnávací branku z přímého kopu, zhruba ze 20 metrů. Remízový stav vydržel až do konce utkání a tak si naši mladší svěřenci připsali první bod v nové sezoně. Je to ovšem škoda, tento zápas jsme měli jednoznačně dovést do vítězného konce.

U-17: SK Slavia Praha - Combix Ústí nad Labem 2:2 (1:1)
Sestava: Panocha Petr, Žežulka Jan – Antonín Čermák, Hrnčíř Matěj, Přibyl Tomáš (K), Honzíček Pavel, Cabrnoch Bohuslav, Šimon Jakub, Filip Tomáš, Kotě Filip, Šprungl Jaroslav, Gottwald Lukáš, Vetešník Jan
Góly: 18‘ Přibyl Tomáš (Gottwald Lukáš), 22‘ Vetešník Jan (Přibyl Tomáš)

Druhý zápas se vrátil zpět do starých kolejí, jelikož jsme opět poněkud zaspali začátek a hned ve 3. minutě jsme prohrávali 0:1. To nás naštěstí probralo a začali jsme opět hrát tak, jak umíme. V tomto zápase jsme byli ještě lepší, než v prvním odehraném utkání, spoustu šancí se nám však nepodařilo přetavit v gól. Ten padl až dvě minuty před poločasem, kdy po hezké kombinační akci skóroval a svůj druhý gól na dnešním turnaji dal, kapitán Přibyl. Za nerozhodnutého stavu i skončil první poločas. Do druhého jsme vstoupili aktivněji, což se potvrdilo hned na začátku, kdy svůj premiérový gól v sešívaném dresu vstřelil Jan Vetešník po asistenci Tomáše Přibyla, který tak měl zatím prsty ve všech brankách, které jsme vstřelili. Po zbytek utkání jsme měli ještě spoustu šancí, které jsme však nedokázali proměnit a tak přišel trest pět minut před koncem, kdy jsme obdrželi vyrovnávací gól na 2:2. V koncovce jsme stále málo agresivní a postrádáme důraz při střelbě, proto není divu, že pak přicházejí gólové tresty. Potěšením je, že alespoň předvedená hra je na dobré úrovni a doufám, že s přibývajícím časem a zkušenostmi přibydou i body.

U-17: SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 4:3 (2:1)
Sestava: Žežulka Jan, Panocha Petr – Čermák Antonín, Hrnčíř Matěj, Přibyl Tomáš (K), Honzíček Pavel, Cabrnoch Bohuslav, Šimon Jakub, Filip Tomáš, Kotě Filip, Šprungl Jaroslav, Gottwald Lukáš, Vetešník Jan
Góly: 13‘ Čermák Antonín (Kotě Filip), 15‘ Přibyl Tomáš (Vetešník Jan), 25‘ Honzíček Pavel (Přibyl Tomáš), 40‘ Honzíček Pavel (Vetešník Jan)

Na pražské derby jsme se dlouho připravovali. Po motivační řeči před zápasem od manažera juniorských mužstev Jana Šimona st. a po taktických pokynech obou trenérů, bylo na hráčích vidět, jak moc chtějí v derby uspět. Začátek utkání nám ale opět nevyšel, kdy již standardně jsme ve 3. minutě prohrávali 0:1. Naše mužstvo se ale dokázalo zvednout a hrát se Spartou, která je na tom bodově lépe v tabulce, vyrovnaný, někdy i lepší futsal. Náš tlak dostál odměny ve 13‘, kdy srovnal Antonín Čermák do prázdné branky po kombinaci s Filipem Kotě. Dvě minuty na to jsme vedení přenesli na svou stranu, kdy se prosadil kapitán Tomáš Přibyl. Za tohoto stavu skončila první půle a na hráče jsme apelovali, aby nepolevili, přidali další góly, neztratili koncentraci a plně se soustředili jen na zápas. V páté minutě druhého poločasu se nám povedlo zvýšit vedení a dostat Spartu na kolena zásluhou Pavla Honzíčka, který tak otevřel svůj gólový účet v sešívaném dresu. Sparta se ovšem dokázala vzpamatovat a odpovědět za necelé tři minuty, kdy se jim podařilo snížit. Pro nás byla ovšem nejhorší 34. minuta, kdy sparťané dokázali vyrovnat. Ve vzduchu visela další remíza, ovšem i obava z prohry, protože Sparta byla na koni a v tu chvíli byla lepší než my. Náš tým se ovšem dokázal semknout a zabojovat, nechat na hřišti vše. Naši chlapci se dostali do tlaku, který vygradoval půl minuty před koncem, kdy jsme zahrávali aut blízko u branky soupeře. Vzali jsme si timeout, abychom hráče uklidnili, a aby se pořádně připravili na poslední vteřiny zápasu. Jednoduchý nástřel na branku, který vyslal Lukáš Gottwald sice ještě neskončil gólem ani asistencí, ale rozhozená obrana Sparty nedokázala balón odkopnout a velmi důrazná a agresivní dvojice našich hráčů, Pavel Honzíček a Jan Vetešník, dokázali společně dostat míč do sítě a strhnout tak vítězství na naší stranu.
Za tento zápas, i za celý turnaj, patří všem hráčům pochvala za přístup a odvedenou práci. Pokud takto budeme ke všem zápasům přistupovat nadále, body se na našem kontě budou jen a jen zvyšovat.

U-19: SK Slavia Praha - FC Démoni Česká Lípa 11:1 (5:0)
Sestava: Roshan David, Panocha Petr – Brožek Michal, Tylšar Pavel, Leitner Patrik, Fejfar Marek, Hájek Daniel, Dvořák Dan, Stibora Vladimír (K), Gabčo Petr, Gračko Michal
Góly: 4‘ Vlastní, 9‘ Stibora (Dvořák), 11‘ Leitner (Tylšar), 12‘ Leitner, 15‘ Tylšar (Dvořák), 24‘ Gračko (Dvořák), 25‘ Tylšar (Brožek), 28‘ Leitner (Tylšar), 33‘ Stibora (Leitner), 36‘ Dvořák (Leitner), 40‘ Stibora (Panocha)

Zápas naší devatenáctky se moc hodnotit nedá, protože jasně v zápase soupeře převyšoval, o čemž svědčí i výsledek. Gólmani Roshan ani Panocha neměli v utkání moc práce. Naši hráči si v druhé půli vyzkoušeli i power play, ze které dokázali skórovat. Za zmínku asi stojí pouze poslední gól, kdy náš kapitán Stibora v poslední vteřině zápasu napálil balón přes tři čtvrtě hřiště a krásně vymetl pravou šibenici, čímž uzavřel celý zápas.

U-19: SK Slavia Praha - Combix Ústí nad Labem 14:1 (7:0)
Sestava: Roshan David, Káš Vít - Brožek Michal, Tylšar Pavel, Leitner Patrik, Fejfar Marek, Hájek Daniel, Dvořák Dan, Stibora Vladimír (K), Gabčo Petr, Gračko Michal
Góly: 2‘ Stibora (Tylšar), 3‘ Stibora (Leitner), 6‘ Gračko (Tylšar), 10‘ Dvořák (Tylšar), 12‘ Leitner (Hájek), 15‘ Dvořák (Leitner), 18‘ Hájek (Fejfar), 30‘ Stibora (Leitner), 32‘ Leitner (Dvořák), 33‘ Tylšar (Gračko), 35‘ Fejfar (Hájek), 36‘ Vlastní, 37‘ Dvořák (Leitner), 38‘ Hájek (Fejfar).

Druhý zápas byl velmi podobný tomu prvnímu, kdy si naši jedinci ještě více zastříleli. Premiérový start za U-19 si připsal gólman Vít Káš, který ještě patří do kategorie U-17, v poločasu vystřídal Davida Roshana. Dostal sice gól, kdy hosté čestnou trefou snižovali na 9:1, jinak ovšem byl bez práce, stejně jako jeho kolega v prvním poločase. Hosté se nám futsalově nemohli rovnat, proto byl celý zápas viděn futsal jen na jednu branku. Tato vítězství nám měla dodat sebevědomí do nadcházejícího derby, které jsme chtěli ovládnout a udržet doma všech 9 bodů.

U-19: SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 3:6 (0:3)
Sestava: Roshan David, Žežulka Jan – Tylšar Pavel, Leitner Patrik, Fejfar Marek, Hájek Daniel, Dvořák Dan, Stibora Vladimír (K), Gračko Michal
Góly: 27‘ Dvořák (Tylšar), 36‘ Stibora (Dvořák), 38‘ Leitner (Tylšar)

Derby nás nezastihlo v největší pohodě. Po 7 minutách hry jsme prohrávali 0:2, kdy jsme dostali dva slepené góly za sebou a nedokázali na ně včas reagovat. Sparta hrála celý zápas ve velmi dobrém obranném bloku, na který jsme nenašli lék, jak ho překonat a skórovat. Sparťané vyráželi do brejků a i svojí futsalovostí je dokázali využít. Na konci první půle ještě přišel trest, kdy jsme obdrželi gól na 0:3. Celý zápas byl velmi vyhecovaný, k pohlednému futsalu bylo vidět i spousta tvrdých soubojů. Vše se však obešlo bez nesportovních gest či nesportovního chování. Do druhého poločasu jsme nastoupili s tím, že se ještě pokusíme něco se zápasem udělat, proto jsme i celých 10 minut hráli power play. Bohužel pro nás, vždy když se nám podařilo snížit na rozdíl dvou gólů, Sparta dokázala pokaždé udeřit a svůj náskok udržet na 3 gólech. Soupeři je třeba pogratulovat ke skvěle takticky zvládnutému utkání.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700