Vloženo dne: 13.11.2015

Po éře Martina Suchého, který během tří let získal s juniorskými týmy několik stříbrných a bronzových medailí, vedl v loňské sezóně naše juniorky Petr Svoboda. Ten v kategorii U-19 dokázal dokončit dílo svého předchůdce, a s výjimečnou generací hráčů okolo Pavla Vandase, Tondy Hrdiny, Matěje Čonky, Honzy Šimona, Michala Bartůňka, nebo Viktora Žampy, získal dosavadní největší úspěch našeho klubu, titul Mistra České republiky v kategorii U-19.

Petr Svoboda po sezóně odešel do týmu Zruč nad Sázavou, kde je nyní asistentem trenéra, a velká část hráčů úspěšného týmu U-19 z věkových důvodů skončila. Výstavby nových týmů, které se budou snažit navázat na veleúspěšnou historii se tedy musel ujmout nový realizační tým.

Jako hlavní trenér byla nakonec vybrána klubová legenda Pavel Stejskal (1977). Za asistenty jsme původně zvažovali hráče A týmu Michala Vejvodu a Jana Homolu, ovšem ti jsou plně vytížení jako hráči, tudíž jsme museli hledat jiné řešení (což ovšem neznamená, že se Vejvoda s Homolou nebudou na přípravě juniorek podílet). Pavel Stejskal si za svého hlavního spolupracovníka nakonec vybral další nejen klubovou, ale futsalovou legendu, Ladislava Kurucze (1972). Asistentem bude člen naší loňské úspěšné juniorky Jan Šimon, jehož otec je hlavním manažerem celého našeho mládežnického úseku.

Oba hlavní trenéři hráli fotbal na nejvyšší úrovni, oba dokonce i v dresu Slavie. I ve futsalu mají bohaté zkušenosti. Stejskal i Kurucz byli stavebními kameny našeho mužstva již od třetí ligy, a výrazně dopomohli klubu k postupu do nejvyšší soutěže. V ní Pavel Stejskal nastoupil za náš klub k 23 utkáním. Láďa Kurucz má na svém kontě 74 utkání ve futsalové lize, ve kterých vstřelil 39 branek.

Juniorské týmy se po jejich vedením již pilně připravují v rámci tréninkových jednotek. Již zaznělo, že stavíme v podstatě nové týmy. Platí to především u mladší kategorie U-17, v té starší jako opory zůstaly především gólmani, jako základ týmu, Bartůněk s Roshanem, a již zkušení hráči Dvořák, Stibora, nebo Káš. Trenéři však mají z čeho vybírat, neboť do každé kategorie je nyní připraveno okolo 15 kvalitních hráčů. To jak si povedou však ukáže až samotná soutěž.

Níže uvedené video je záznam našeho postupového utkání do nejvyšší futsalové soutěže v roce 2007. Na videu můžete vidět mimo jiné právě Pavla Stejskala s číslem 10 a Láďu Kurucze s číslem 8. Fotbaloví "gurmáni" jistě bez problémů ztotožní i hráče s číslem 7 :)
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700