Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 11.7.2014

Ještě před startem letních příprav prvoligových futsalových klubů dochází na první změny v kádrech. Tou nejzásadnější je, že CHANCE futsal ligu opouští její nejlepší střelec a Futsalista roku 2013 Michal Seidler. Brněnská futsalová ikona míří do kádru slovenského mistra Slov-Maticu Bratislava. Informaci potvrdil klub na svém facebookovém účtu.

„Pro 24letého futsalistu to není první kontakt s některým ze slovenských klubů. Před třemi roky totiž vypomáhal bratislavské Pinerole v play-off nejvyšší soutěže, tehdy si však jeho klub vylámal v semifinále zuby na RCS Košice. Nyní tedy míří do konkurenčního Slov-Maticu a stane se historicky již čtvrtým českým hráčem v tomto týmu. Prvním byl Vít Blažej, který zde zakotvil v roce 2004 po svém návratu z ruské ligy, několikaletá přítomnost Zdeňka Slámy a Davida Friče v barvách Slov-Maticu je ještě v živé paměti futsalových fanoušků,“ píše web efutsal.cz

Tango Brno oslabilo, za to zručské Benago posiluje. Jako prvního hráče získali Středočeši kapitána anglických mistrů Baku United pravonohého univerzála Kevina Ramireze, který byl vyhlášen jako nejlepší hráč ligové sezony 2013/14. „Jednání bylo rychlé a krátké. Potřeboval jsem jednoho zkušeného útočníka, který hraje na všech postech a posílí ofenzivu. Je to typ hráče, který dává hodně gólů a spousty branek připraví,“ představil futsalistu trenér Benaga Beni Simitči.

Druhým hráčem Benaga je Fouad Amrani. Futsalista, kterého v českém prostředí už dobře známe. V uplynulé sezoně nastoupil za pražský celek k několika zápasům, ale přijal lukrativnější nabídku ze zahraničí. Nyní se vrací do CHANCE futsal ligy. „Od Fouada si slibuji, že přinese do našeho mladého mužstva mezinárodní zkušenost, kterou bude moci předat dalším hráčům v našem mladém týmu,“ dodal Simitči. Nejčerstvější posilou je návrat Brazilce Douglase dos Santose, který z Benaga odešel v prosinci 2013 do zahraničí.

Teplice sází na brazilského kouče!

Původně měl do teplické Balticflory zamířit trenér Tanga Marian Berky, ale vše je jinak. Severočeský celek povede brazilský trenér Giva Taise Joao Oliveira.

„Jedná se o hráče Kairatu Almaty, který nemá vzhledem ke svému věku již tak pevné místo v sestavě. Zároveň má trenérské ambice. U nás mu můžeme nabídnout jak pozici trenéra, tak i pozici hráče,“ potvrdil angažování Oliveiry pro klubový web prezident FC Balticflora Teplice Michal Žák.

Změny dozná i teplický hráčský kádr. „Zatím máme v kádru Holého, Novotného, Slámu, Saláka, Kilijána a Kalinu – naše staré známé. K nim se připojí Krok z ústeckého Combixu a také brankář Zrzavý z Tanga Brno. Máme rozjednáno i pár dalších českých hráčů, hlavně reprezentanty. Pravděpodobně bude pro příští sezonu k dispozici Emerson, který za nás v minulé sezoně už hrál. Ze zahraničních hráčů ještě vyzkoušíme Bělorusa Rahovika, mladého hráče nároďáku. Myslím si, že nás tým pro příští ročník vypadá nadějně,“ těší Žáka.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700