Autor: Tereza Karpíšková   Vloženo dne: 23.5.2013

Nejočekávanější utkání letošní sezóny přineslo jméno nového futsalového mistra České republiky. Podeváté se dnes z titulu radoval doslova neporazitelný FK ERA-PACK Chrudim, který za bouřlivé podpory chrudimské haly převzal zlaté medaile a pohár mistra Chance Futsal ligy 2012/2013. Chrudimští futsalisté během své cesty za prestižním titulem neztratili jediný bod a ani brněnské Tango nedokázalo ve vyrovnané finálové sérii vítěznou šňůru FK ERA-PACKU Chrudim přetrhnout.

Bouřlivá atmosféra, futsal evropské kvality, emoce a euforie z vítězství. Tak vypadala finálová série mezi FK ERA-PACKEM Chrudim a Tangem Brno. Nový futsalový mistr dnes ukončil vítězstvím 6:3 futsalovou sezónu 2012/2013 a před zraky domácích fanoušků zvedl nad hlavu pohár pro nejlepší český klub. A jaké pocity měl bezprostředně po výhře kouč Chrudimi Jaroslav Bartušek? „Pocity jsou krásné, navíc umocněné tím, že jsme v sezóně neztratili ani jeden bod. Myslím si, že to odráží práci, kterou kluci v tréninckách a samotných zápasech na hřišti odvedli. Jsem moc spokojený s výkonem celého týmu. Tango hrálo výborně a my jsme se s tím museli popasovat. Třikrát jsme ve dvou zápasech prohrávali, ale zvládli jsme to, takže skvělá práce.“

Třetí finálový zápas začal pro brněnské hráče opět slibně. V 11. minutě utkání svítil na tabuli stav 1:1, ale už za necelou minutu znovu udeřila domácí Chrudim a gólem Michala Mareše, který si v posledním zápase připsal stejně jako Cacau dvě branky, své vedení do konce utkání neztratila. Po prvním poločase, který skončil 3:1, navýšil náskok domácích o další branku Cacau. Poté už hosté a nakonec i domácí přistoupili k power play. Ani hra bez brankáře však brněnské Tango nezachránila a utkání nakonec skončilo výhrou domácích 6:3.

Přestože se Brno ve finále rvalo a přání připsat si alespoň jeden finálový bod se týmu nesplnilo, kapitán Tanga Michal Belej je s výkonem mužstva spokojen „Druhé místo je pro nás rozhodně velký úspěch. Když se na to podívám od začátku sezóny, tak jsme si vytyčili jasné cíle, především tedy urvat finále, a tohle pro nás byla taková třešnička. Chrudim celou sezónu neprohrála a titul si zasloužila, ale o vítězství jsme se poprali a nedali jsme ho Chrudimi zadarmo, za to patří klukům velký dík. Chrudim vyhrála bez ztráty kytičky, ale je určitě škoda, že jsme v těch dvou zápasech jedno vítězství neurvali, dnes už na nás byla znát únava. Chrudim je prostě výborný a velice zkušený mančaft a my jsme dnes udělali několik chyb, které soupeř potrestal.“ Brněnský celek si tak letos poprvé zahrál finálovou sérii a podle trenéra Tanga Mariana Berkyho bude mít klub stejný cíl i příští rok.

Ovšem nejen cenu pro absolutního mistra si dnes večer hráči Chrudimi po právu vybojovali. Spokojený byl především Lukáš Rešetár, který se stal v lednu nejlepším futsalistou roku 2012 a dnes získal také ocenění pro nejlepšího hráče play-off. „Popravdě nevím, proč jsem tuto cenu získal, ptal jsem se a snad si to prý zasloužím díky druhému zápasu,“ vtipkoval chrudimský kanonýr Lukáš Rešetár, který ve druhém duelu zaznamenal dvě důležité branky. „Myslím si, že všichni podali skvělý výkon, ať už dnes Roman Mareš nebo jeho bratr Michal. Určitě se vybírá těžko ten nejlepší, ale letos to padlo na mě a jsem za to samozřejmě rád.“ Největší radost má však Lukáš ze zisku mistrovského titulu. „Titul byl náš cíl, který jsme si splnili a jsme za to opravdu šťastní. Tango bylo jedním z nejtěžších souperů finálové série, co pamatuji. Ukázali nám, že mají velkou sílu, a i když ani jeden zápas nevyhráli, bylo to pro nás vyrovnané finále, které jsme zaslouženě vyhráli. Klíčovým zápasem podle mě bylo utkání v Brně, kdy jsme dvakrát dotahovali, a přesto jsme vyhráli o branku. Tím jsme získali vedení 2:0 a už jsme odskočili. Samozřejmě nyní proběhne také nějaká oslava a samotné zakončení celé sezóny.“

Mimo nejlepšího hráče play-off byl dnes vyhlášen také nejlepší střelec sezóny, kterým se stal domácí útočník Dentinho s padesáti vstřelenými góly. Nejen finalisté však dnes přebírali medaile a poháry. O poločasové přestávce proběhlo také předání cen pro třetí nejlepší tým, kterým se stalo zručské Benago, jež vypadlo v semifinále právě s brněnským Tangem. Dnešní zápas tak sice ukončil letošní sezónu elitní futsalové soutěže, ale už teď je jisté, že nový mistr chce titul i v příštím roce a bez boje se jej jen tak nevzdá. „Určitě budeme chtít získat i příští ligový titul, který by pro nás byl jubilejním desátým. Jiné cíle mít ERA-PACK ani nemůže,“ těší se již nyní na novou sezónu trenér Bartušek.

ERA-PACK Chrudim - Tango Brno 6:3 (3:1)
Branky: 8. Mareš M., 11. Mareš M., 12. Slováček, 24. Cacau, 32. Cacau, 35. Dentinho – 11. Belej, 31. Rick, 39. Rick.
Chrudim: Meller, Žďánský - Mareš R., Max, Kopecký, Dentinho, Vladyka, Oliva, Cacau, Rešetár, Felipe, Koudelka, Slováček, Mareš M.
Tango: Kubíček, Bočánek - Chadzidis, Rick, Svoboda, Brůna, Buršík, Kovács, Belej, Záruba, Havel, Veselovský, Seidler, Vlček.
Rozhodčí: Kaštánek – Sebök - Ježek
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700