Autor: eFutsal.cz   Vloženo dne: 23.3.2012

Velké drama se čeká v posledním kole základní části ligy. Po minulém kole již víme, které týmy skončí na prvních čtyřech místech a tedy i to, kdo bude v play-off začínat na domácí půdě. Nyní se ale čeká na to, kdo se protlačí do osmičky pro play-off a také na to, kdo nejvyšší soutěž opustí. Právě boje o záchranu poutají největší pozornost fanoušků, protože, při vší úctě k vyřazovací části ligy, sestup je větší "tragédie", než nepostup do play-off. Aspiranti na sestup jsou dva. Delta Šumperk a Indoss Plzeň. První z nich má o bod méně, ale může využít výhodu domácího prostředí, ve kterém hostí Bohemians 1905. Těm bude scházet několik hráčů, kteří jsou před play-off ohroženi trestem za žlutou kartu, a také v minulém kole zraněný Martin Dlouhý. Ani domácí na tom ale nejsou dobře, scházet jim budou v minulém kole vyloučený Ondřej Málko a vykartovaný Moravec. Půjde tedy o zajímavý souboj, který navíc můžete sledovat ve videoonline přenosu. Indoss Plzeň má situaci ve svých rukách. Hraje doma, a když vyhraje, zachrání se. Problém je v tom, že do Plzně jede Tango Brno, velmi silný soupeř, který si nebude chtít před startem play-off pokazit bilanci, při níž sbírá body jako na běžícím pásu, prohry s ERA-PACKem Chrudim se u nás snad ani do kolonky "ztráty" počítat nedají. Indoss ale kromě dnešního soupeře bude bojovat i se svou nelichotivou bilancí z posledních kol. Zajímá vás, kdy Indoss naposledy v lize vyhrál? Bylo to 18.11.2011 nad Šumperkem.

Teď k bojům o play-off. Benago, Slavia i Kladno mají nyní shodný bodový zisk. Slavia a Kladno se střetnou spolu, Benago jede na palubovku Torfu, kde se očekává, že zvítězí. Více sledovaným soubojem tedy bude ten v Praze, ve kterém stačí Kladnu nerozhodný výsledek k postupu minimálně na osmou, postupovou příčku. Ve hře je ale ještě jeden faktor - nikomu se nechce skončit na osmé pozici a hrát ve čtvrtfinále proti Chrudimi… A další varianty? Pokud vyhraje Benago i Slavia, má lepší bilanci ze vzájemných utkání Benago. Pokud ale totéž budeme řešit ve dvojici Benago - Kladno, jsou na tom lépe kladenští… Zamotaná situace, že?

Další dvě utkání jsou také zajímavá, ale jejich význam proti výše jmenovaným zápasům trochu bledne. Chrudim, která je již jistým vítězem základní části, hostí poslední Andy Liberec, které tak bude mít na horké půdě svou ligovou derniéru. V domácím prostředí hraje i třetí Východočech, Nejzbach Vysoké Mýto. Střetne se s Balticflorou Teplice a je poměrně pravděpodobné, že oba soupeři se střetnou i ve čtvrtfinále play-off.

Daniel Kolman: Protože se v článku na eFutsal.cz píše, že nikdo nechce hrát s Chrudimí, rád bych řekl, že my ano. Pro náš omlazený tým je každý těžký zápas obrovskou zkušeností. A hrát proti supertýmu evropské špičky v podstatě i svátkem. Sérii s Chrudimí by jsme přivítali, vůbec se souboje s mistrem který by jsme absolvovali v play-off v semifinále, či čtvrtfinále po páté za sebou nebráníme, ba naopak, přejeme si jej.

Program 22. kola Chance Futsal ligy
Pátek 23.3.2012
20:00 Vysoké Mýto - Balticflora Teplice (SH Vysoké Mýto)
20:00 Delta Real Šumperk - Bohemians 1905 (SH Šumperk)
20:00 Indoss Plzeň - Tango Brno (SH Slavia VŠ Plzeň)
20:00 ERA-PACK Chrudim- Andy Liberec (SH Chrudim)
20:00 Torf Pardubice - Benago Zruč n/S. (SH Pardubice, Dašická ul.)
20:00 Slavia Praha - SAT-AN Kladno (SH Slavia Pha-Eden)
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700