Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 4.5.2021

Vítěz základní části 1. FUTSAL ligy Interobal Plzeň si musel na svého semifinálového soupeře počkat až do pátého dějství dramatické série mezi pražskými rivaly. Ve středu se poprvé střetne se Slavií, kterou vede bývalý plzeňský kouč David Frič.

Interobal si poradil ve čtvrtfinále s Olympikem Mělník ve třech zápasech. Svěřenci Marka Kopeckého inkasovali jediný gól, a to hned v prvním zápase, který rozhodli druhým gólem až v prodloužení. V druhém a třetím už Plzeň dominovala a vyhrála 6:0 a 4:0, i když trenér Marek Kopecký s výkony spokojený nebyl a očekává v semifinále výrazné zlepšení. Branku Mělníka hájil slávistický gólman Jan Žežulka, který byl v Olympiku na hostování. Čtyřikrát ho překonal Lukáš Rešetár, který zaznamenal v druhém zápase hattrick, třikrát Michal Seidler. Čtyři asistence v sérii nasbíral Michal Holý. V základní části nastřílel Interobal 140 branek a prohrál jenom jednou. V domácím zápase proti Slavii remizoval 5:5, v Edenu pak vyhrál 5:3.

Halou na Podvinném Mlýně se v pátek večer rozléhal vítězný slávistický pokřik. Sešívaní oplatili Spartě vyřazení ze sezony 2017/2018, když rozhodli v pátém zápase dramatické série. Trenér David Frič po postupu nepodlehl euforii, ale okamžitě analyzoval chyby, které bude nutné v semifinále napravit. Kapitán Jan Homola odmítl, že by Slavia měla do Plzně dorazit unavená s pocitem, že už splnila cíl sezony, a vyhlásil útok na medaili. S pěti brankami táhl červenobílé v derby makedonský reprezentant Igor Leovski, po třech trefách si připsali Daniel a Homola. Klub z Edenu ale především spoléhá na týmové výkony, do střelecké listiny se proti největšímu rivalovi zapsalo hned sedm hráčů.

Oba kluby se v minulosti utkaly v play-off třikrát ve čtvrtfinále, ve všech případech postoupila Slavia. Plzeň při té poslední konfrontaci před dvěma lety vedl právě současný slávistický kouč David Frič, nastupovali za ni Jan Křemen a Zdeněk Sláma. Kromě jiných tuto sérii pamatují také Lukáš Rešetár a Michal Holý.

Na západě Čech se ve středu bude konat vlastně takový dvojitý reprezentační sraz. Ondřej Vahala, Lukáš Němec, Lukáš Rešetár, Michal Seidler, Michal Holý, Tomáš Vnuk z Plzně, Radim Záruba, David Jošt a Jan Homola ze Slavie patří do kádru českého národního týmu. Peter Kozár, Gabriel Rick, Martin Zdráhal z Plzně a Marek Karpiak, Matuš Ševčík, Dominik Ostrák a Filip Vaktor ze Slavie jsou zase slovenskými reprezentanty.

Komentáře před zápasem:

Tomáš Vnuk (Interobal): „Od prvního zápasu čekám opatrnější začátek, kdy nikdo nebude chtít udělat chybu, protože první zápas muže hodně napovědět, jak bude série pokračovat. Doufám, že první utkání klidně i nepohledným futsalem urveme.“

David Frič (trenér Slavie): "Nečeká nás nic lehkého, Plzeň skončila právem první po základní části. Budeme stát proti nejlepšímu týmu s velkými individualitami: Rešetárem, Vnukem, Holým a Seidlerem. My jsme si však dokázali, že když dodržujeme taktiku a stavíme na našich silných stránkách, můžeme se měřit s každým v lize. Pokud udržíme hlavu, nasazení a taktické pokyny, čeká nás krásná série."

1. FUTSAL liga
Semifinále 1
05.05.21 19:00
SH Lokomotiva
Hbb TV, web ČT Sport, Youtube ( info pro sledování v zahraničí)
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700