Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 13.4.2021

Slavia zakončí základní část 1. FUTSAL ligy v pátek v Edenu proti Dynamu PCO České Budějovice, kterou červenobílí pojali jako generálku na boje v play off. Zápas vysílá na svém webu ČT Sport.

Už delší dobu je jasné, že sešívaní skončí v tabulce na pátém místě a ve čtvrtfinále se utkají s rivalskou Spartou. Možnost v zápase odladit poslední detaily bude mít trenér David Frič v pátek v Edenu a plánuje si vyzkoušet různé varianty složení čtyřek a prověřit připravenost všech svých svěřenců.

K dispozici bude mít i jistého nejlepšího střelce základní části Davida Jošta, který ještě může rozšířit svoji bilanci 32 branek, kterými se zapsal do slávistické historie. Do klubu 250 má již nakročeno jeho kolega z reprezentace Radim Záruba, kterému k této metě chybí pět zásahů. Slavii se vůbec tato základní sezona střelecky povedla, po Plzni je se 104 brankami druhým nejvíce skórujícím týmem, deset gólů vsítili také do sítě Dynama v prvním letošním utkání, když na jihu Čech v září vyhráli 10:1.

Dynamo PCO České Budějovice začalo sezonu několika nezdary a bylo na posledním místě, pak se ale parta kolem Radima Pouzara zvedla a dlouho bojovala o postup do play off. To se nakonec nepovedlo, Jihočeši skončí devátí s osmnácti body. Před cestou do Edenu odehráli dva zápasy ve dvou dnech se silnými soupeři – nejprve doma podlehli Chrudimi 1:5 a pak 1:4 v Lovosicích Svarogu. V obou duelech se představili mladí talentovaní hráči a v dobrém světle se předvedl gólman Zdeněk Křížek.

„Vidím velký posun v tom, jak hrajeme směrem dozadu. Co se týká bránění, tak už nejsme tolik naivní. Proti silným týmům máme určitě velký problém se hrou směrem dopředu, protože jsme z většiny bývalí fotbalisté a řešíme to situacemi jeden na jednoho. Věřím, že v následující sezoně budeme zase o něco zkušenější a dostanou se do naší hry další nové signály a finty. Potom budeme zase o něco nebezpečnější směrem dopředu,“ zhodnotil sezonu kapitán Radim Pouzar.

Hlasy před utkáním:

David Frič (trenér SK Slavia Praha): „Chceme si vyzkoušet různé varianty složení čtyřek pro play-off. Důležité bude zároveň v jakém zdravotním stavu a rozpoložení se nám vrátí reprezentanti. Cílem je zvítězit a pozitivně se naladit na čtvrtfinálové boje.“

Petr Benát (hráč PCO České Budějovice): "Na poslední utkání naší futsalové sezóny jedeme do hlavního města natěšení, byť Slavia rozhodně nepatří mezi naše oblíbené soupeře. Chceme se sezónou rozloučit poctivým a bojovným výkonem,který by nám mohl přinést i příznivý výsledek.”

Přímý přenos z utkání odvysílá web ČT Sport.

1. FUTSAL liga
13.kolo
16.04.21 20:00
SH Eden
ČT Sport na webu, v mobilu a HbbTV
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700