Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 25.2.2021

Před osmnácti dny skončil vzájemný duel nováčka Ústí nad Labem se Slavii divokou remízou 8:8. Červenobílí si mohou napravit reputaci v pátek večer, kdy se stejným soupeřem utkají doma v Edenu. Hodně speciální náboj bude mít střetnutí pro Dominka Ostráka, který se 7. února radoval z nečekané remízy v dresu Rapidu a vstřelil Slavii dokonce úvodní gól. Po svém přestupu bude nyní usilovat o to, aby uspěly červenobílé barvy. Slavia už může počítat s uzdraveným Leovskim, naopak ji bude chybět Jan Křemen, který v závěru zápasu se Svarogem Teplice viděl červenou kartu.

Severočeši jsou mistry dramatických závěrů. Trenér Martin Dlouhý si přál, aby si některý ze zápasů mohl vychutnat bez nervů, to se mu ale zatím moc nepoštěstilo. Zatímco jeho svěřenci v posledních vteřinách zdolali Démony Česká Lípa a vyválčili výše zmíněnou remízu se Slavií, tak v Chrudimi a v posledním kole v Mělníce v posledních vteřinách o naději na body přišli. Zatím mají na svém kontě pět bodů.

Komentáře před utkáním:

Matuš Ševčík (Slavia): "Budeme muset odehrát úplně jiné utkání než na Rapidu, kde jsme nehráli dobře, dvakrát jsme tam vyhrávali a nepochopitelně jsme o náskok přišli. Doma budeme chtít remízu z Ústí odčinit, nastřílet co nejvíce branek a mnohem lépe bránit."

Dominik Ostrák (Slavia): "„S Ústím to bude hodně specifický zápas, měsíce jsem tam působil a po odchodu vlastně za týden budu stát proti nim. Vyšlo to pěkně, ale nemohu si to nijak připouštět, hlavní je, aby tři body zůstaly doma.“

Matěj Čapek (FC Rapid Ústí nad Labem): "V utkání na Mělníku se potvrdil předpoklad, že se bude jednat o vyrovnaný zápas plný osobních soubojů. Konečně se nám podařil vstup do utkání, bohužel ani to k bodovému zisku nevedlo, když jsme obdrželi rozhodující branku vteřinu před koncem zápasu, což je samozřejmě frustrující. Těšíme se na odvetu v Ústí nad Labem, nyní se však již musíme soustředit na páteční utkání proti Slavii.“


1. FUTSAL liga
19.kolo
26.02. 21 20:00
SH Eden
Youtube

Slavia : celková bilance v 1. Futsal lize: 302 zápasů - 129 výher, 32 remíz, 141 proher 1102:1188

Nejlepší střelci v této sezoně: Jošt 22, Záruba 14
Nejvíce asistencí v této sezoně: Homola 15, Záruba 10
Nejproduktivnější hráči v této sezoně: Jošt 25, Záruba 24, Homola 20
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700