Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 15.2.2021

Historickě jubilejní utkání vyšlo na úterý, kdy se před televizními kamerami utká Slavia s Interobalem Plzeň. První letošní duel obou soupeřů přinesl dramatický futsal do posledních vteřin a skončil remízou 5:5.

"Tento zápas ukáže, jak na tom doopravdy jsme, jak jsme se dokázali připravit a jakou máme kvalitu. Plzeň a Chrudim považuji za v současnosti nejlepší týmy, které jsou zaslouženě ve špičce, ke které se chceme řadit také. Těším se na utkání, které bude náročnější, než byl vzájemný duel v Plzni, ale budeme v něm chtít uspět," vystihuje důležitost zápasu trenér David Filinger.

Nejlepší střelec jeho týmu s devatenácti trefami se také těší. "Těším se, takové zápasy mám rád, mají letos perfektní kádr, ale v Plzni jsme předvedli, že se s nimi dá hrát. Pomýšlejí na nejvyšší příčky a my se chceme právě s takovými týmy porovnávat. Jsem přesvědčený, že když do toho dáme všechno, tak můžeme být stejně úspěšní jako v Plzni," říká David Jošt.

Z tábora Interobalu zazněly podobné komentáře. „Na Slavii samozřejmě čekáme stejně náročný zápas, jako byl u nás v Plzni. Domácí remízu jsme vnímali spíše jako ztrátu, takže do Prahy pojedeme určitě vyhrát,“ plánuje jeden z dvojice reprezentačních gólmanů Lukáš Němec.

Právě on byl jedním z klíčových aktérů remízového zápasu, který odehrály oba týmy 12. ledna v Plzni. V úvodu chytil Danielovi krátkou penaltu. Za Slavii obstarali v tomto duelu branky Jošt, který zaznamenal hattrick, dvakrát se trefil Leovski, tři asistence si připsal Záruba. Slávisté v závěru vyrovnali dvěma brankami při power-play.

V obou týmech působí celá řada českých a slovenských reprezentantů, navíc ve Slavii dva reprezentanti Makedonie, u nichž je však otázkou, zda budou moci ze zdravotních důvodů do utkání nastoupit. Také proto bude mít televizní duel svůj náboj.

Nejlepší střelci týmů:
Slavia: Jošt 19, Záruba 14
Plzeň: Seidler, Holý 14

Nejvíce asistencí:
Slavia: Homola 15
Plzeň: Seidler 17

Nejproduktivnější hráči:
Slavia: Záruba 24 (14+10)
Plzeň: Seidler 31 (14+17)

Výkop zápasu je ve 20:10, přímým přenosem ho vysílá ČT Sport, komentují Jiří Štěpán a Radek Klier.



 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700