Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 12.2.2021

Podruhé v novém roce vyrazí Slavia na zápas do Brna, tentokrát se v hale Vodova utká s dalším nováčkem 1. FUTSAL ligy – Žabinskými Vlky. Sešívaní budou chtít navázat na povedený zápas, který na této palubovce s přehledem zvládli 22. ledna.

„V neděli nás nečeká jednoduchý zápas. Po zaváhání v Ústí pro nás bude hodně důležité ho zvládnout. Navíc v úterý budeme hrát doma utkání s Plzní, do kterého bychom chtěli jít v dobrém rozpoložení. Věřím, že v Brně navážeme na skvěle zvládnutý duel s Helasem, a do Prahy odvezeme všechny body. S nováčkem soutěže jsme už hráli doma v Edenu, kde se prezentovali velice sympatickým výkonem, nesmíme nic podcenit v žádné fázi utkání," říká David Jošt, který je se 17 brankami v současnosti nejlepším střelcem soutěže.

ŽV Brno mají v poslední době nabitý program, v sobotu remizovali v brněnském derby s Helasem 3:3, v pátek hrají doma s FTZS Liberec a v neděli pak dohrávku se Slavií.

Za Vlky k tomu Michal Kratochvíl řekl: „Po delší době nás opět čeká tým, který patří do prvoligové top 5. Takže máme před sebou velice těžký zápas, do kterého však jdeme s dobrou náladou po odehraném brněnském derby a s velkou chutí porvat se o další ligové body. Jelikož se jedná o odvetu, budeme lépe připraveni než na první vzájemnou bitvu a s trochou štěstí bychom mohli vidět další překvapení soutěže.“Trenér Michal Odehnal vidí situaci podobně: „V neděli nás čeká v rychlém sledu třetí zápas za týden a to se Slavií Praha. Program je náročný, ale jsme rádi, že můžeme hrát. Na zápas se těšíme, chceme si ho hlavně užít a opět nasbírat cenné zkušenosti do další fáze.“

Slavia v domácím zápase ŽV Brno porazila 7:1, ale byl to hlavně v prvním poločase vyrovnaný zápas, o přestávce vedli svěřenci Davida Filingera jen 1:0, když hostujícího gólmana překonal jen Filip Vaktor, který dal v tomto střetnutí své první dva góly v sešívaném dresu.

ŽV Brno mají na svém kontě sedm bodů, kromě již zmíněné remízy s Helasem dokázali doma porazit Mělník 4:2 a venku vyhrát v Českých Budějovicích 5:1.

"Jedná se o zápas, který má v historii futsalové Slavie číslo 299, domácí televizní zápas s Plzní bude jubilejní 300," upozorňuje na zajímavý statistický údaj vedoucí týmu Olda Pánek.

Nejlepší střelci obou soupeřů:
Slavia: Jošt 17, Záruba 13, Křemen 6
ŽV Brno: Havlín 10, Cenek 4

Nejvíce asistencí:
Slavia: Homola 15, Záruba 10, Leovski 4
ŽV Brno: Mezník 5, Hanuš 4

Výkop utkání je v neděli 14. února v 19 hodin.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700