Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 3.1.2021

Tradičního soupeře přivítají v úterý v Edenu futsalisté Slavie. Poprvé od konce září loňského roku se představí na palubovce proti Helasu Brno. Červenobílé čeká restart 1. Futsal ligy v rychlém tempu – v lednu odehrají hned šest zápasů, stihnou obě derby a také odvetu s úterním soupeřem v Brně.

„Máme před sebou rychlý sled utkání, který může připomínat play off. Věřím, že to bude hráčům po tak dlouhé pauze naopak vyhovovat. Nevíme úplně přesně, co čekat od Helasu, zda přijede legenda klubu David Cupák, ale budeme připraveni na sestavu soupeře zareagovat změnami v taktice ještě před utkáním. Okolnosti jsou pro všechny stejné, není se na co vymlouvat, budeme chtít samozřejmě navázat na první tři vítězství a znovu vyhrát,“ uvedl před duelem trenér David Filinger.

Se stejnou výzvou v podobě zápasu po dlouhé přestávce se musí trenér Helasu Tomáš Galia: „Od posledního mistrovského utkání uplynula dlouhá doba, a tak jsem sám zvědavý, jaký to bude mít dopad na herní kvalitu samotného střetnutí. Do Edenu pojedeme s velkou chutí a cílem začít nový rok dobrým herním projevem a výsledkem. Vzhledem k náročnému programu, který nás v prvním týdnu čeká, rozložíme herní vytížení na více hráčů.“

Slavia má zatím odehraná tři utkání, doma zvítězila nad Mělníkem 9:3 a Žabinskými Vlky Brno 7:1, venku pak rozstřílela Dynamo PCO České Budějovice 10:1. Nejlepším střelcem je reprezentant Radim Záruba se sedmi brankami, David Jošt jich má na svém kontě pět.

Helas má za sebou o jeden zápas víc, získal ale jenom tři body za domácí výhru nad nováčkem z Ústí nad Labem 12:5. Neuspěl v České Lípě (3:5), doma s Teplicemi (3:5) a Chrudimí (0:6).

Utkání se bude hrát za přísných hygienických opatření bez diváků. Naši fanoušci budou moci sledovat komentovaný stream na našem youtube kanále.

Na zápas je pro média nutná akreditace, vymezená kvóta pro média již ale byla vyčerpána, v případě potřeby můžeme všechny mediální výstupy včetně fotografií poskytnout.

Výkop utkání je v úterý 5. ledna ve 20 hodin.


 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700