Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 22.1.2020

Před reprezentační přestávkou se Slavia utká v Edenu v rámci 15. kola VARTA futsal ligy s FTZS Liberec. Výkop utkání je ve 20 hodin. Sešívaní věří, že se jim podaří znovu splnit roli favorita a navázat na nedělní výhru v Českých Budějovicích.

"Liberec známe velice dobře, má víc zkušeností s futsalem než náš poslední soupeř Dynamo, ale přesto to může být podobný zápas, když to nepodceníme, budeme hrát svoji hru a dodržovat stanovenou taktiku, tak bychom to měli v Edenu zvládnout a znovu naplno zabodovat,“ říká k zápasu trenér David Filinger.

Podobně nahlíží na utkání i střelec hatricku proti Dynamu Daniel Hájek. „Nesmíme nic podcenit, hrát zodpovědně a nadoraz od první minuty. Věřím, že pokud k tomu přistoupíme zodpovědně, připíšeme si další výhru.“

Liberec v posledním kole odehrál hodně dramatický zápas s Tangem Hodonín, který skončil remízou 7:7, přestože hosté vedli 7:4. Liberec vyrovnal v poslední minutě z 10m penalty, i když v té době hrál v oslabení. FTZS je na desátém místě tabulky s deseti body, do boje o záchranu ho srazila především domácí prohra s Olympikem Mělník. V nedávné době u týmu skončili trenéři Michael a František Vackové, nahradil je hrající kouč Aleš Benek.

„Náš hlavní cíl je zůstat v 1. lize. Třešničkou by bylo play off! Obojí v našich silách je a bude to jen o přístupu nás všech. Já se na tuto svou novou roli těším,“ uvedl trenér Aleš Benek po nástupu do funkce.

A co říká před cestou do Edenu? „Čeká nás opět těžký venkovní zápas. Slavia má stále svoji kvalitu, i když letos za první trojkou hodně zaostává. My poslední zápasy dostáváme mnoho branek. Doufám, že konečně budeme lépe bránit a vyvarujeme se zbytečných chyb.“

Slavia zatím nad Libercem pokaždé ve VARTA futsal lize zvítězila. V říjnu vyhrála na severu Čech 7:5, dvě branky tam vstřelil Martin Směřička a jednu Marko Radovanovič – oba se po odpykání trestu vrátí v neděli do sestavy. V loňské sezoně slávisté vyhráli oba vzájemné zápasy - v Liberci 10:1 a v Edenu 9:2.

Majitelé permanentních vstupenek na fotbal a hokej mají již tradičně vstup zdarma. Výkop utkání je ve 20 hodin, přijďte slávisty do haly povzbudit!

Hala Eden
Pátek 24. ledna 2020
20 hodin
SK Slavia Praha – FTZS Liberec
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700