Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 19.12.2019

Slávistický futsalový rok 2019 se uzavře v pátek od 20 hodin na palubovce Nejzbachu Vysoké Mýto. Červenobílí tímto zápasem zároveň vstoupí do druhé poloviny VARTA futsal ligy, před kterým jsou na pátém místě se ziskem 24 bodů. Soutěžní zápas v Mýtě odehráli naposledy v prosinci 2017.

„S první polovinou sezóny u nás převládá spokojenost. Byť některé výkony mohly být lepší. Určitě velká kaňka na průběhu sezóny je domácí debakl v derby. Na druhou stranu je tady pozitivní, že jsme se z této facky ihned oklepali. To dokazuje otočený zapas z 0:4 na 6:5 proti silným Teplicím. Tým ukázal charakter a vnitřní sílu,“ zhodnotil kapitán Jan Homola první část sezony pro Pražský deník.

Poslední zápas v tomto roce čeká sešívané ve Vysokém Mýtě, které je na 10. místě s pouhými devíti body. O tom, že utkání nebude jednoduché, ví Martin Brychta, který s futsalem v Nejzbachu začínal.

„Těším se tam, i když vím, že nás nečeká nic lehkého. Nejzbach je na domácí palubovce velmi silný, jsou zvyklí hrát v menší hale a umí tomu přizpůsobit svoji hru tak, aby z ní co nejvíc vytěžili. Navíc budou mít velkou podporu fanoušků, kteří vždy dokáží svůj tým hlasitě a celý zápas podporovat. Na tento zápas se musíme pečlivě připravit a počítat s tím, že to bude boj o každý centimetr palubovky.“

Jeho otec Martin, který v současnosti působí u reprezentační juniorky a Nejzbachu, ve Slavii dlouhá léta působil a získal s ní stříbrnou a bronzovou medaili.

Jaroslav Kubát, jedna z opor Nejzbachu, přidal svůj hlas před zápasem: „I přes výhru s Hodonínem naše situace není komfortní a my si to plně uvědomujeme. Přijede Slavia, která má ve svém týmu řadu reprezentantů a kvalitních hráčů, ale moc dobře víme, že se s nimi obzvlášť v naší hale hrát dá. Hrozně moc nám bude chybět kapitán Kuba Vágner, tak uvidíme, jak to dopadne. Ale chtěl bych poprosit a pozvat všechny příznivce Nejzbachu na naše poslední představení v kalendářním roce 2019.“

Slavia se naposledy v soutěžním zápase představila ve Vysokém Mýtě 16. prosince 2017, kdy prohrála 3:5. Ze současného kádru byli u tohoto utkání Směřička, Homola a Brychta.

Výkop pátečního zápasu je ve 20 hodin, o jeho průběhu vás budeme informovat na našem twitterovém účtu a po jeho skončení tradičně na webu. 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700