Autor: Fotbal.cz   Vloženo dne: 31.8.2018

VARTA futsal liga 2018/19 otevře své brány v úterý 4. září, kdy v televizním utkání vyzve pražská Sparta nováčka ze severu Čech – FTZS Liberec. Právě pražská „S“ výrazně před sezonou obměnila kádr. Sparta přivedla nejlepšího českého futsalistu Michala Seidlera, který se vrátil z polské ligy, kde získal titul. Společně s ním přišel i nejlepší slovenský hráč Tomáš Drahovský, jenž v uplynulé sezoně proháněl i hráče Barcelony v nejvyšší španělské soutěži. Kataláncům dal dokonce gól. Zajímavý je i příchod Antonína Hrdiny od rivala z Edenu. A po několika letech ve Vysokém Mýtě změnil své působiště reprezentační brankář Libor Gerčák, který také zamířil do Sparty.

„Chceme vyhrát titul. To je náš hlavní cíl,“ řekl před sezonou trenér Sparty Beni Simitči.

Slavia vsadila na nového trenéra Ivana Božoviče, který má bohaté zkušenosti. Ten přivedl několik reprezentantů ze zemí bývalé Jugoslávie v čele s Pršičem a Krasničem. V týmu sešívaných je nově i Brazilec Dodo. Ačkoliv veřejnost mluví o Slavii jako o favoritovi na přední příčky, vedení klubu jejich euforii krotí.

„Budujeme nový kádr. Rozhodně nevyhlašujeme útok na titul, od toho jsou v lize jiní,“ upřesnil prezident klubu Daniel Kolman a pokračoval: "v pozici generálního partnera je i nadále čínská společnost, CITIC Group. Spolupráce s fotbalovým klubem se nadále rozvíjí k dobrým výsledkům. Chtěl bych poděkovat panu Tvrdíkovi za mimořádný přístup k nám. Zlobí mě dehonestující příspěvky k němu, protože je to člověk, který má Slavii opravdu moc rád. Naše spolupráce s fotbalovou Slavií se opět výrazně posunula před startem letošní sezony. Jsme si čím dál tím blíže a velmi důrazně opakuji, že bych chtěl poděkovat celému vedení fotbalové Slavie. Poděkování zaslouží i náš druhý významný partner AGRS."

Patnáctý titul chce pochopitelně ukořistit i Chrudim, jenže ale přišla o kapitána Lukáše Rešetára, který se vrátil do „mateřské“ Plzně. Spolu s ním ohlásil návrat na západ Čech reprezentant Michal Kovács. Navíc Interobal nikdo neopustil, takže logicky vedení klubu pomýšlí výš, než byl loňský bronz. „Chceme se dostat do finále a tam pochopitelně soutěž nekončí. Když se do něj dostaneme, pokusíme se vyhrát titul,“ prohlásil finanční ředitel klubu Radek Lobo.

A to nemluvíme o dalších ambiciózních klubech, jako jsou Teplice nebo Litoměřice. VARTA futsal liga 2018/19 zkrátka nabídne velkou podívanou!

Hlavní informační weby:
www.futsal.cz
www.futsalliga.cz
www.efutsal.cz

Los 1. kola VARTA futsal ligy 2018/19
Úterý 4. září
18:10 AC Sparta Praha – FTZS Liberec (živě ČT Sport)
Čtvrtek 6. září
20:30 Démoni Česká Lípa – Gardenline Litoměřice
Pátek 7. září
20:00 Slavia Praha – Helas Brno
20:00 Interobal Plzeň – FK ERA-PACK Chrudim (živě Tipsport.cz)
20:00 VŠB-TU Ostrava – Bazooka CF Uherské Hradiště
20:30 Svarog FC Teplice – SK Olympik Mělník
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700