Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 15.1.2017

Do konce základní části Chance futsal ligy zbývá slávistům odehrát osm zápasů. V předchozích kolech nasbírali 19 bodů, což jim stačí v současnosti ve vyrovnané tabulce na šesté místo. Loňský semifinalista tak potřebuje v nejbližších kolech bodově zabrat nejenom proto, aby se dostal na vyšší příčky, ale také aby odrazil nápor týmů pod ním.

Slávisté získali většinu bodů (14) v domácí hale. Je to šestá nejlepší bilance. Naopak z venku přivezli bodů jenom pět – což je třetí nejhorší zisk ze všech účastníků – hůř je na tom jenom Sparta a Hradec Králové, jejich futsalisté nezískali na výjezdech za soupeři ani bod.

Tabulku ještě trochu zkreslují dohrávky, Slavia ztrácí na čtvrtý Interobal 4 body, za ní je Nejzbach s 18 a zle doráží i Sparta, která po derby stáhla náskok na pouhé tři body, navíc má k dispozici zápas navíc.

„Porážka v derby je nepříjemná a bude nás dlouho mrzet, bez ohledu na to, že do něj tým nešel zdaleka v optimálním rozpoložení a některé opory týmu hrály po zranění nebo dokonce se zraněním jako v případě Petra Olivy,“ komentuje situaci předseda klubu Dan Kolman.

„Každý sportovní tým se občas dostane do složité situace, kdy jeho klíčoví hráči hledají optimální formu. Naše současné postavení v tabulce ale není beznadějné, potřebujeme se bodově chytit, urvat body třeba i silou vůle. Věřím, že se nám to podaří už v nejbližším utkání proti Třinci,“ dodává.

„Musíme se vyrovnat i s tím, že máme v této sezoně slabší návštěvy a i v derby nás přišli povzbudit jen naši nejvěrnější. Těm chci za jejich podporu poděkovat, stále věřím, že ve složité chvíli naši příznivci cestu do haly najdou,“ neztrácí šéf slávistického futsalu naději. Tu nejbližší příležitost budou mít vyznavači červenobílých barev v pátek od 20 hodin proti Třinci.

Program zbývajících zápasů Slavie:

20. ledna  Slavia – Třinec
27. ledna Litoměřice – Slavia
3. února RK Helas Brno – Slavia
19. února Slavia – Hodonín
24. února Nejzbach Vysoké Mýto – Slavia
12. března Slavia – Chrudim
24. března Česká Lípa – Slavia
31. března Slavia – Interobal Plzeň
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700