Autor: Slaviaultras.cz   Vloženo dne: 28.11.2014

Dvoutýdenní pauzu mezi ligovými zápasy způsobenou reprezentačním zápasem si slávisté zpestřili návštěvou futsalového derby hraného v Edenu. Plány na tento zápas byly velké, několik týdnů dopředu začala masivní kampaň pod heslem "vyprodejme halu, všichni v bílém". Po domluvě s vedením futsalové Slavie dostali slávisté k dispozici 700 vstupenek, které se začaly prodávat dva týdny dopředu. Několik dní před zápasem se začaly objevovat informace, že rudí kupují lístky do domácího sektoru. Poté vstupenky měly vrátit a vyměnit je za lístky do svého sektoru, údajně vrátili jen jejich kopie a atd. Dokonce na svém webu prezentovali článek, kde se vychloubali, jak si svou chytrostí zajistili lístky mezi domácí. Celkově to vzbuzovalo velká očekávání, jak utkání proběhne.

V den zápasu se dvě a půl hodiny před začátkem schází pětice aktivních, aby připravili vše potřebné. Před začátkem zápasu patroni dnešního utkání, David Kalivoda a Karel Hrubeš, zahrávají symbolický úvodní kop v podobě penalty. V tu chvíli vyletí ze sektoru konfety a množství nastříhaných papírků. Poté už začíná výborný support. S úvodním hvizdem přichází na řadu malé, červenobílé vlaječkv, které jsou rozmístěny v sektoru ve stylu anglické vlajky. Další optickou prezentací jsou kartóny v podobě pruhované slávistické šály s letopočtem 1892, které krásně pokryly celý sektor, ve kterém se tísnilo kolem 300 lidí téměř stoprocentně v bílých tričkách. Do konce prvního poločasu, který končí remízou 1:1, ještě sešívaní vytahují 25 papírových obouruček speciálně připravených na tento zápas.

Ve druhé půli přichází na řadu největší dnešní choreografie a to plachta přes celou halu sahající až k sektoru hostů. V průběhu roztahování se proti postaví jedna nerudná matka v přechodu, poté se snaží překazit realizaci sám předseda futsalového oddílu těch druhých. Užil si okamžik slávy, snad byl i v televizi, ale jeho pokusy byly na úrovni dítěte trhajícího Mateřídoušku. Choreografie se povedla na jedničku a bez jediné facky :-). I v průběhu druhého poločasu se fandí velice dobře. Na hřišti je to zápas nesmírně zajímavý. Slávisté výsledkově tahají celý zápas za kratší konec, ale vždy se jim podaří dotáhnout skóre. Třešničkou na dortu je vyrovnání na 3:3 excelentní ranou do šibenice 7 sekund před koncem. Konečná remíze 3:3 je velkým povzbuzením pro sešívané hráče, jelikož jsou na tom tabulkově výrazně hůře než jejich soupeř. Doufejme, že si hráči tenhle sváteční zápas užili stejně jako my všichni na tribuně. Ještě je třeba zmínit náš velký dík za pomoc a vstřícnost činovníkům futsalového oddílu Slavie!

Ať žije Slavia!

Článek zde !
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700