Autor: Jan Šimon ml.   Vloženo dne: 13.9.2014

Ve čtvrtek večer se v hale SK Slavia Praha odehrál další přípravný zápas, tentokrát proti Combixu Ústí nad Labem. Tento zápas se hrál již podle stanovených futsalových pravidel, na 20 minut čistého času a desetimetrové kopy se kopaly až po pátém faulu, jak je zvykem. Do první půle naši svěřenci nastoupili s taktikou zatažené obrany a aktivního napadání balonu až na vlastní polovině. To hráčům ústeckého týmu vyhovovalo, mohli v klidu kombinovat a vytvářet si šance. První velká šance zápasu byla k vidění ve 4. minutě, kdy Martin Hrdina ztratil balon, ale naštěstí ústecký útočník zklamal při nájezdu jeden na jednoho. O další 4 minuty později už to pro slávisty tak veselé nebylo. Kapitán ústeckých Miroslav Betiár našel skvělou průnikovou přihrávkou volného spoluhráče a ten už se štěstím prostřelil brankáře Kučeru, 0:1. První slávistickou slibnou šanci měl Pavel Novotný, který šel po brejku sám na golmana Bakiva. Střelu ale nedokázal dobře umístit a trefil jen vyběhnuvšího brankáře hostů. V 15. minutě měli hosté další šanci, kdy se uvolnil kapitán Betiár, jehož střelu však Kučera vytěsnil na břevno. V 17. minutě se dostal do protiútoku Lukáš Kremr, který nejdříve zklamal v přímém souboji s Kučerou, poté si však narazil se spoluhráčem a balon poslal "houslemi" do branky. 0:2. V 19. minutě mohl poločasový výsledek zmírnit Vejvoda, ten však po centru Matějky na zadní tyč míč do branky poslat nedokázal. První půle vyzněla lépe pro ústecké, 0:2.

Do druhé půle slávisté nastoupili mnohem aktivněji, začali hrát vysunutý presing a tento styl hry donutil ústecké vytvářet chyby. Bohužel hned ve 22. minutě špatně přihrál Míča a ústečtí šli do protiútoku dva na jednoho ve prospěch hostí. Balon se dostal k Lukáši Pulkovi, který krásnou technickou lahůdkou dokázal procpat balon do branky, kterou ve druhém poločasu hájil Bartoš, 0:3. Ve 25. minutě slávisté konečně skórovali, tvrdou střelou se prosadil Míča. V téže minutě vybojoval na polovině hřiště balon Martin Hrdina, vyhrál sprinterský souboj a balon poslal "houslemi" do Bakivovi branky, 2:3. Koncem 26. minuty mohlo být vyrovnáno, kdy vyslal nečekanou střelu z půlky hřiště Matějka, který však trefil jen břevno. Balon se sice ještě odrazil k dobíhajícímu Bozděchovi, ten však už nedokázal zareagovat a balon skončil pouze mimo branku. Další slibná šance přišla ve 30 minutě z rohu, kdy se po lobu Martina Hrdiny dostal k balonu Míča, svou střelu z první nasměroval ale jen do tyče. V 31. minutě pak zahrozil hlavou Martin Brychta, který po přímém kopu Martina Hrdiny hlavičkoval jen do břevna. Ve 36. minutě se slávisté dočkali vyrovnání, kdy Antonín Hrdina nastřelil balon před bránu. Golman Bakiv sice míč vyrazil, naneštěstí pro něj jen k nohám Matějky, který měl před prázdnou brankou jednoduchý úkol. 3:3. Ve stejné minutě se situace opakovala, Antonín Hrdina nastřelil balon před branku, ten se ještě odrazil od Matějky k volnému Bozěchovi a na toho čekal stejný úkol jako na Matějku, doklepnout balon do prázdné branky. 4:3. Třetí gól přišel ve stejný čas, kdy se Antonín Hrdina dokázal uvolnit přes dva hráče, posléze dokázal projít i přes golmana a do prázdné branky zvýšil náskok Slavie na 5:3. Další gól slávistů přidal Tomáš Pospíšil, který dostal na pravé lajně spoustu prostoru, míč si posunul na střed a propálil golmana. 6:3. Poslední gól přidal, v druhé půli skvěle hrající, Antonín Hrdina z přímého kopu. Matějka nejprve zablokoval zeď soupeře a Hrdina bodlem poslal balon do branky. Konečný stav zápasu - 7:3.

Zápas zhodnotil střelec dvou branek Antonín Hrdina: "Do první půle jsme nastoupili se zataženou obranou, což soupeři vyhovovalo. Nedostávali jsme se do šancí, popřípadě jsme je neproměnili. Naopak soupeř měl dvě gólovky a dal dva góly. V druhé půli jsme na soupeře zatlačili, což jim dělalo problémy. Tím jsme si i vypracovali více šancí. Pak přišly i góly. Dostali jsme se do hry. Ve druhé půli jsme soupeře jasně přehrávali a konečně byla vidět i sehranost našeho týmu."

SK Slavia Praha - Combic Ústí nad Labem 7:3 (0:2)
Branky: 25. Míča (M.Hrdina), 25. M.Hrdina, 36. Matějka (A.Hrdina), 36. Bozděch (Matějka), 36. A.Hrdina (Homola), 39. Pospíšil (Dufek), 40. A.Hrdina - 8. Voroš (Betiár), 17. Kremr, 22. Polko (Voroš)
Slavia: Kučera, Bartoš - M.Hrdina, A.Hrdina, Matějka, Vejvoda, Brychta, Pospíšil, Míča, Novotný, Bozděch, Homola, Dufek.
Combix: Bakiu, Vobecký - Paseka, Pulko, Kremr, Betiár, Voroš, Čani, Lehký, Tichý.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700