Autor: Foto: fkerapack.cz   Vloženo dne: 5.4.2014

Futsalisté Chrudimi vykročili do čtvrtfinálové série proti Slavii vítězně. Už ve 4. minutě začal naplňovat roli favorita M. Mareš. O dvě minuty později zvýšil na 2:0 Douglas. Do přestávky si ERA-PACK vytvořil pětigólové vedení, což rozhodlo o osudu utkání. Východočeši slavili první výhru v sérii po jednoznačném výsledku 7:0.

O to více mrzí, že i za rozhodnutého stavu 6:0 pro domácí se rozhodčí neodvážili písknout penaltu proti domácím. Daniel Kolman: "Chrudim je jasným favoritem celé soutěže, má ve svém týmu futsalisty, kteří patří k tomu nejlepšímu nejen v České republice, ale i v Evropě. Porazit je můžete jednou náhodně za 10 zápasů, a to proti nim ještě musí stát o hodně kvalitnější mužstvoo, než kterým v současnosti disponuje Slavia. Proto moc nerozumím tomu, že sudí nepomáhají slabšímu, ale tomu kdo pomoc vůbec nepotřebuje. Pominu nejednotné posuzování některých zákroků, ale neodpískat za stavu 6:0 jasnou ruku v pokutovém území je ostuda. A zrovna tak je ostuda nepřiznat se k teči, asi tak dvě minuty poté, co náš hráč se k teči přiznal a změnil tak rozhodnutí rozhodčího."

„Měli jsme dobrý vstup do zápasu,“ pochvaloval si asistent chrudimského trenér Jaroslav Bartušek a pokračoval“ „Připravili jsme si hromadu šancí a některé z nich se nám podařilo proměnit. Poločasové vedení pět nula bylo z našeho pohledu dobrý vstupem do zápasu i celé série. Pro nás je důležitý první bod i to, že se nám podařilo odehrát zápas bez obdržené branky.“

„Myslel jsem si vzhledem k okolnostem, které nás v play off provází, že nás Chrudim přejede jako tajfun ostrov v Tichomoří, což se nakonec nepotvrdilo,“ tvrdil trenér Slavie Jiří Baborák. „Nicméně Chrudim byla lepší. Ve fázích, kdy domácí potřebovali zápas rozhodnout, ho rozhodli. Nejsem zklamaný, ale nečekal jsem, že naši hráči nebudou mít na soupeře mentálně. Čtyři hráči z mančaftu je hrozně málo. V první půli jsme navíc nepřidali potřebnou bojovnost a vůli po vítězství.“

Druhá půle se Baborákovi líbila: „Dobře nám zachytal brankář. Ten na špatném výsledku neměl žádný podíl. Spokojený jsem byl s druhou půlí, protože jsme si vytvořili spousty šancí. Musím pochválit Kubu Žďánského, který chytal famózně.“

FK ERA-PACK Chrudim – SK Slavia Praha 7:0 (5:0)
Branky a nahrávky: 4. M. Mareš (Rešetár), 6. Douglas, 13. M. Mareš (Dentinho), 17. Douglas (Slováček), 18. Slováček (Felipe), 26. Slováček (Felipe), 35. Dentinho (pk). Rozhodčí: Trlida – Kolbaba. ŽK: Felipe – Oliva. Diváci: 272. Stav série 1:0.
Chrudim: Žďánský – Popelka, Max, Dentinho, Douglas, Rešetár, Felipe, Koudelka, Slováček, M. Mareš. Trenér Daniel Ibanes.
Slavia: Kučera (Krajč) – Brychta, Žampa, Eisenreich, A. Hrdina, Oliva, Novotný, Stibora, M. Hrdina, Dvořák, Matějka. Trenér Jiří Baborák.


 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700