Autor: Foto: Stanislav Musílek   Vloženo dne: 24.3.2014

V posledním kole jsme zavítali do Vysokého Mýta, kde jsme pár let žádné body neuhráli. I v případě výhry jsme ale konečné umístění neměli ve svých rukou, neboť abychom se posunuli na konečnou sedmou příčku, nesměla v Brně proti Agromeli naplno bodovat Sparta. V to jsme poměrně doufali, neboť brněnský celek potřeboval jakýkoliv bodový zisk, aby se zachránil v nejvyšší soutěži. My jsme si plným bodovým ziskem mohli být jisti již od první vteřiny zápasu, neboť na palubovce se objevil i jeden z nejlepších hráčů Nejzbachu Vágner, který měl ovšem vzhledem ke čtyřem žlutým kartám sledovat zápas pouze z tribuny. A tak bylo od začátku jasné, že ať zápas dopadne jakkoliv, body skončí v Edenu.

Možná i pod tímto dojmem jsme předvedli kvalitní, bojovný a uvolněný výkon. Nejzbach jsme přehráli, a zaslouženě zvítězili přímo na palubovce. První branku vstřelil Eisenreich poté co byl důraznější v souboji o míč, a svou tvrdou ranou prostřelil Gerčáka. Vzápětí sice vyrovnal z trestného kopu Vágner, ale vedení nám do poločasu vrátila dvojice Novotný - Martin Hrdina, po učebnicové akci "jak si narazit o pivota míč.

Ve druhém poločasu se naše převaha projevovala ještě výrazněji, a řádil především kapitán Oliva. Po jeho dvou brankách a zvýšení na 1:4 začali domácí hrát power-play s Gerčákem, a téměř vzápětí snížili, poté jsme však soupeři již více nedovolili. Naopak Oliva přidal po pěkné individuální akci a lobu přes Gerčáka pátou branku, a minutu před koncem završil skóre Martin Brychta, syn trenéra Nejzbachu.

Slavia o své výhře na východě Čech rozhodla po přestávce, kdy se dostala do klíčového vedení 4:1. "Přijeli jsme s osmi hráči do pole. Všichni si zahráli a jsem rád, že jsme zápas ve Vysokém Mýtě zvládli, protože za svou trenérskou kariéru jsem tam mockrát nevyhrál," usmíval se kouč sešívaných Jiří Baborák a navázal: "Domácí se sice snažili, ale chyběl jim dirigent Vladyka. Nastoupili mladí kluci, které řídil brankář Gerčák. U nás bylo podstatné, že jsme hráli disciplinovaně a trestali jsme chyby soupeře."

Nejzbach Vysoké Mýto - Slavia Praha 2:6 (1:2)
Branky: 7. Vágner, 30. Vágner (Šabata) - 6. Eisenreich, 12. M. Hrdina (Novotný), 23. Oliva (Mar. Brychta), 29. Oliva, 34. Oliva (M. Hrdina), 39. Mar. Brychta. Rozhodčí: Trlida - Hofmann. ŽK: Vágner (VM).
Vysoké Mýto: Gerčák L., Molnár - Mich. Brychta, Michalec, Jiráský, Vágner, Forgáč, J. Gerčák, Šabata, Dostál, Beran, Netolický. Trenér Martin Brychta.
Slavia: Krajč, Kučera - Mar. Brychta, Eisenreich, Vejvoda, Oliva, Novotný, M. Hrdina, Krátký, Matějka. Trenér Jiří Baborák.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700