Autor: Foto: Stanislav Hladík   Vloženo dne: 4.3.2013

Náš kádr zaznamenal proti jednomu z nejlepších týmů Evropy několik ztrát, a tak příležitost ukázat se dostalo několik mladých hráčů z našeho úspěšného juniorského týmu. Filinger dostal v utkání s Teplicemi čtvrtou žlutou kartu, kapitán Matějka, Vandas a Antonín Hrdina se potýkají se zdravotními obtížemi, Ulich je pracovně v zahraničí, a Havrda s Rottem absolvovali o víkendu vítězné tažení Chemcomexu Praha v Sálovém fotbalu. Chrudim přijela naopak kompletní, s novou tváří brazilcem Fellipem, uzdraveným Dentihnem i Rešetárem, s Olivou opět pouze na lavičce náhradníků. Naši mladí hráči bojovali, snažili se v defenzivě plnit taktické pokyny, avšak na supertým z Chrudimi to nestačilo. Góly v naší síti tak především v prvním poločasu pravidelně přibývaly. Tlak Chrudimi jsme se v některých fázích utkaní snažili tupit poměrně úspěšně i odvážnou power-play.

V průběhu druhého poločasu dorazilo z fotbalového utkání SK Slavia - Mladá Boleslav několik fanoušků, kteří začali z hlediště podporovat náš tým, a okamžitě to bylo znát na naší snaze i směrem kupředu. Vypracovali jsme si i několik gólových příležitostí, ta největší byla Vejvodova, ovšem skončila pouze na břevně Mellerovi branky. Fanouškům děkujeme za podporu, a těšíme se na vaši návštěvu za 14 dní v rámci utkání s Indossem Plzeň, tak jak jsme se domluvili :)

Hráčům Slavie patří velký dík za "odmakané" utkání, které jsme naplno dohráli přes nepříznivý výsledek až do poslední vteřiny. Mile překvapil velmi dobrý výkon mladého Žampy, pro kterého to byla společně se Šimonem premiéra v dresu A týmu.

SK Slavia Praha - Era-Pack Chrudim 0:10 (0:7)
Branky:2. Max (Mareš), 7. Mareš, 11. Dentinho (Filipe), 12. Max (Filipe), 15. Max (Slováček), 17. Rešetár (Filipe), 20. Slováček (Mareš), 23. Mareš (Max), 29. Max (Mareš), 32. Dentinho (Filipe)
SK Slavia Praha: Krajč, Kučera - Wojnar, Žampa, Šimon, Vejvoda, Čonka, Sop, Hrdina M., Míča.
FK ERA-PACK Chrudim: Meller, Žďánský - Mareš R., Popelka, Max, Kopecký, Dentinho, Oliva, Rešetár, Filipe, Koudelka, Chmelík, Slováček, Mareš M.

ONLINE:

SK SLAVIA PRAHA

Sešívaní jdou do souboje se suverénně nejlepším českým týmem posledních let posíleni vítězstvím, kterého dosáhli v minulém kole v domácím utkání proti Teplicím (3:1) a díky němuž se posunuli na 8. místo tabulky. Další body by se Pražanům náramně hodily, jenže v jejich zisk snad nevěří ani ti nejvěrnější fanoušci. Není se čemu divit, Slavii se proti Chrudimi extrémně nedaří, v posledních sedmi vzájemných střetnutích jí nedokázala vstřelit ani branku. Dnes to budou mít svěřenci trenéra Brychty o to těžší, že jim bude kvůli čtyřem žlutým kartám chybět David Filinger.
FK ERA-PACK CHRUDIM

Obhájci mistrovského titulu po dvou týdnech znovu změří síly s týmem z hlavního města. Před reprezentační přestávkou doma přehráli Bohemians 1905 4:2 a pouze tím potvrdili svou dominanci na české futsalové scéně. V dosavadním průběhu soutěže hráči ERA-PACKu neztratili ještě ani bod a po osmnácti odehraných kolech mají impozantní skóre 154:24. Asi nikoho nepřekvapí, že právě jejich hráči vévodí individuálním statistikám, Dentinho a Max se usadili na prvních dvou místech v tabulce střelců, Dentinho vládne rovněž kanadskému bodování.

Obě mužstva na sebe v letošní sezoně narazila již dvakrát. Poprvé se tomu tak stalo v rámci 8. kola, které se uskutečnilo v chrudimské hale koncem listopadu. Domácí tehdy Slavii bez problémů porazili 8:0. Zhruba o dva týdny později se stejní soupeři utkali v semifinále Poháru FAČR, kdy los přisoudil výhodu domácího prostředí opět Chrudimi a ta jej bezezbytku využila. Pražanům, kteří šetřili většinu svých opor na ligu, nastříleli obhájci trofeje ještě o jeden gól více a po výsledku 9:0 postoupili do finále, které později také opanovali.

Obě mužstva již nastupují v doprovodu rozhodčích na hrací plochu. Utkání tak zanedlouho začne.


1 Utkání právě začalo.

1 Úvodní rozehrávku obstarali hosté a hned se vrhli do útoku. Pokus o zakončení Slováčkovi znemožnil dobrým vyběhnutím krajč.

2 Kombinaci bratří Marešů utnul Wojnar.

2Chrudim právě vstřelila branku!
Wojnar se pustil do odvážné kličky, která mu ale nevyšla, míče se zmocnil MAX, jenž si narazil s Michalem Marešem a následně zakončoval do prázdné brány.

3 Slávisté se po obdržené brance snaží držet míč na svých sálovkách, zatím se jim to daří.

4 Koudelku vytlačil do autu Vejvoda, čekáme na další šanci.

4 Ta málem přišla po nástřelu Rešetára, naštěstí pro domácí jej nikdo nestačil tečovat.

5 Po přihrávce Dentinha pálil Filipe, jehož ránu zblokoval Martin Hrdina.

6 Sop udělal kličku Rešetárovi, jenž jej vzápětí poslal k zemi. Stav akum. faulů 0:1.

7 Maxův přízemní centr před bránu opět zablokoval Hrdina.

7 Chrudim právě vstřelila branku!
Hosté přidávají druhý gól po samostatné akci ROMANA MAREŠE, před kterým se otevřelo hodně prostoru a zkušený reprezentant toho dokonale využil.

8 Po tečované střele Michala Mareše míč končí těsně vedle levé tyče domácí brány.

9 Domácí sahají k odvážnému kroku, zkoušejí hrát power-play.

10 Filipe motal hlavu mladému Žampovi, nakonec se také dostal k zakončení, které kryje Krajč, který se stihl vrátit místo pátého hráče do brány.

10 Sop zastavuje Dentinha jen za cenu nedovoleného zákroku. Stav akum. faulů 1:1.

11 Chrudim právě vstřelila branku!
Po perfektní přihrávce Filipeho procedil míč za záda slávistického brankáře tvrdou ránou DENTINHO.

12 Chrudim právě vstřelila branku!
Sešívaní propadli v obraně a následoval další trest v podobě již čtvrtého inkasovaného gólu. Po pasu Filipeho se prosadil přesnou střelou MAX.

13 Pražané přišli o míč a byla z toho velká skrumáž před jejich bránou, jako poslední se vtipnou patičkou pokoušel zakončovat Max, Krajč jeho úmysl přečetl.

13 Čonka nedovoleně odzbrojil Maxe. Stav akum. faulů 2:1.

15 Chrudim právě vstřelila branku!
Hosté udělali v domácí obraně pořádný zmatek a Matěj Slováček poté ve velké šanci ještě nesobecky předložil míč před odkrytou klec MAXOVI, který touto střelou završil hattrick.

17 Chrudim právě vstřelila branku!
Filipe dnes rozdává jednu gólovou přihrávku za druhou. V tomto případě předložil míč LUKÁŠI REŠETÁROVI, jenž zvyšuje již na 6:0 ve prospěch ERA-PACKu.

17 Filipe se výborně vrátil s unikajícím Čonkou, rozhodčí ale viděli faul. Stav akum. faulů 2:2.

Před rozehráním standardní situace si domácí lavička vybírá oddechový čas.

18 Slavia to zkouší opět bez brankáře.

18 Hned dvakrát se do zakončení dostal Wojnar, v prvním případě byla jeho střela zblokována, podruhé minula prostor mezi třemi tyčemi.

19 Koudelka rozehrál z autu přesně na volej Rešetárovi, tomu rána nesedla ideálně.

19 Michal Mareš si v souboji přidržel Vejvodu. Stav akum. faulů 2:3.

20 Chrudim právě vstřelila branku!
V poslední minutě první půle hosté přidávají ještě jednu branku, když se na hranici brankoviště výborně zorientoval Roman Mareš, nabídl míč MATĚJI SLOVÁČKOVI, jenž poslal míč přesně k pravé tyči.

První poločas skončil.

Je za námi úvodní dvacetiminutovka, ve které podle očekávání jednoznačně dominoval ERA-PACK. Slávisté se v hodně omlazené a oslabené sestavě snaží především bránit, jenže každé sebemenší zaváhání Chrudim trestá. Utkání je zřejmě rozhodnuté a tak zůstává otázkou pouze to, jaké skóre bude svítit na časomíře po závěrečném hvizdu.

21 Začal druhý poločas.

21 Druhé dějství zahájili rozehrávkou ze středového kruhu hráči Slavie.

21 Roman Mareš hledal v dobré pozici Maxe, před kterým odkopl na poslední chvíli míč Sop.

22 Slováček přetlačil Sopa, ale vystřelit nedokázal.

23 Chrudim právě vstřelila branku!
ERA-PACK přidává po pěkné kombinaci Maxe s MICHALEM MAREŠEM další gól. Český reprezentant se prosadil střelou mezi nohy brankáře Krajče.

24 Chrudimští dál pokračují v drtivém tlaku, sešívaní se jen horko-těžko dostanou za půlící čáru.

25 Teprve teď se domácí usídlili na polovině soupeře, ale Hrdina svůj průnik podél postranní čáry nezvládl.

26 Michal Mareš napřáhl z uctivé vzdálenosti, přesto Krajč pro jistotu vyráží míč do bezpečí.

27 Roman Mareš našel neomylně z rohu hřiště Maxe, jenž zkoušel míč napálit z voleje, ale trefil pouze před sebou stojícího obránce.

28 Sešívaní běhají většinu času bez míče a začíná být znát, že jim docházejí síly.

28 Přízemní pokus na vzdálenější tyč v podání Maxe končí těsně vedle.

29 Chrudim právě vstřelila branku!
Chrudim se nezadržitelně blíží desítce. Po pasu Romana Mareše s nádhernou střelou prezentoval MAX, který si tak připisuje již čtvrtou branku.

29 Slavia se snažila odpovědět stejnou mincí, ale do zakončení se po zajímavé akci nedostala.

30 Filipe napálil z úhlu vnější konstrukci brány.

30 Dentinho postupoval s Rešetárem 2 na 1, ke smůle hostí přihrávka na druhého jmenovaného mířila na paty.

31 Chrudim je oproti svému soupeři také důraznějším týmem. Nyní to ovšem ve dvou případech přehnala. Stav akum. faulů 0:2.

32 Chrudim právě vstřelila branku!
Slávisté podesáté v zápase inkasují. Filipe přidal do své statistiky další asistenci, která napomohla ke vstřelení gólu DENTINHOVI.

33 Pražané se řítili do velké šance! Žampa založil protiútok, po němž se míč přes Sopa dostal k Martinu Hrdinovi, který však v tváří tvář Mellerovi neuspěl.

33 Domácí se provinili proti pravidlům. Stav akum. faulů 1:2.

33 Max mohl dát svůj pátý gól! Dvakrát se ocitl v obrovské šanci, ale ani jednou nedokázal trefit takřka odkrytou bránu.

34 Sešívaní to příležitostně zkouší s pěti hráči v poli. Po Míčově příhře pálil Wojnar, ale střela mu vůbec nesedla.

35 Míču sestřelil u postranní čáry Oliva. Stav akum. faulů 1:3.

36 Vejvoda se zničehonic zjevil za hostující obranou, podařilo se mu také překonat Mellera, ale jeho oblouček skončil na břevně!

37 Červenobílí se na delší čas usadili před bránou Chrudimi. Filipe přerušuje hru nedovoleným zákrokem. Stav akum. faulů 1:4.

Trenér Brychta si bere time out.

37 Hrdinův nástřel z přímého kopu zpacifikoval hbitým zákrokem hostující brankář.

38 Iniciativu po kratší odmlce opět převzala Chrudim.

39 Filipe zkoušel své štěstí z velkého úhlu, Krajč situaci v pohodě kontroluje.

39 Sop povalil na hranici brankoviště Dentinha. Stav akum. faulů 2:4.

39 Přímý volný kop zahrával právě faulovaný hráč, ale minul levý horní roh.

40 Míča proběhl středem hřiště a dostal balón na Vejvodu, kterému zmařil jeho šanci včasným vyběhnutím Meller.

40 Roman Mareš nacentroval přesně na nohu Michala, jenž ani nadvakrát nepropálil klubko těl stojících před sebou.

Konec zápasu.

Je po všem, Chrudim s přehledem potvrdila roli velkého favorita. Slávisté ERA-PACKu poosmé v řadě nedokázali vstřelit ani jednu branku a navíc si odnesli vydatný příděl deseti obdržených gólů. To je ode mě pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera.  
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700