Vloženo dne: 12.2.2013

Věděli jsme, že Tango Brno bude ve vzájemném utkání výrazně oslabeno. Bývalý reprezentant Havel byl vyřazen z kádru, Seidler v trestu, Kovács zraněn, a Rick s reprezentací Slovenska ve Španělsku. Přesto bylo jasné, že domácí zůstávají favoritem zápasu, neboť mají široký kádr výborných hráčů a velmi kvalitní tréninkový proces. My jsme si ale věřili, že můžeme uhrát dobrý výsledek. A naše víra ve vlastní síly byla oprávněná, i když se to po konečném výsledku 6:0 zdá možná jako neobjektivní chvástání. Kdo však utkání viděl, musí potvrdit, že výsledek velmi ovlivnila naše schopnost neproměnit i ty nejvyloženější šance, absence kousku potřebného štěstí, a bohužel i rozhodnutí sudích.

Do utkání vstoupili domácí velmi aktivně, okamžitě nás zatlačili na vlastní polovinu, rozjeli kolotoč přihrávek, a my jsme se bránili jen s vypětím všech sil. Kdybychom v tuto chvíli inkasovali, asi by utkání skončilo velmi výrazně v náš neprospěch. Úvodnímu náporu jsme se ale bránili statečně, hráči nic nevypustili, bojovali na sto procent, plnili taktické pokyny. A když už se Tango do zakončení dostalo, střely likvidoval spolehlivý Krajč. Až po pěti minutách jsme začali objevovat, že totální ofenzíva ze strany domácích otevírá vzadu okénka pro naše brejky a rychlé výpady. Sop poprvé v utkání pádil v sólo nájezdu na Kubíčka, ale mířil těsně vedle. Wojnar se výborně uvolnil od autové čáry přes dva brněnské hráče, mířil však pouze do tyče.

Poté přišel první sporný moment utkání. Sop opět vypíchl rozehrávku Tanga, a řítil se podruhé sám na Kubíčka. Stíhal jej Záruba, a v okamžiku kdy se Sop rozhodl vystřelit, přišel skluz zezadu, který evidentně zasáhl nohy našeho mladého útočníka. Situace přehledná a jasná. Kopal se aut. Dle našeho názoru měl Záruba, který chvíli poté vstřelil úvodní branku utkání, obdržet jednoznačně červenou kartu (video).

Neobdržel, a chvíli poté skóroval. Vejvoda zaspal při jeho bránění, a mladík v dresu Brna si poradil parádně. Nedal Krajčovi šanci, 1:0. Na vyrovnání jsme nemuseli čekat dlouho. Filinger během jednoho střídání vyslal po svých uvolněních tři milimetrové prudké přihrávky na zadní tyč. Dvakrát projeli naši hráči skluzem okolo tyče o setinu vteřiny později než míč, potřetí se Vandasovi míč odrazil od holeně do břevna brněnské branky. Sám Filinger nastřelil další tyč Kubíčkovi branky. Po jednom z rohů jsme zahráli lob na Filingera, ten naznačil střelu, ale míč si pouze posunul do ideální střelecké pozice. Jeho levačka však vyslala míč pouze do břicha brankáře Kubíčka.

Udeřilo tak opět na druhé straně. Neuhlídali jsme signál domácích po rohu, a Buršík propálil Krajče, 2:0. Pokusili jsme se hrát power-play, ale po zmatcích v rozehrávce se míče zmocnil Záruba, a mířil přesně, 3:0. Tak skončil první poločas.

Neskládali jsme zbraně, a doufali jsme že musíme protrhnout střeleckou smůlu. Pořád jsme věřili v obrat. Druhý poločas jsme zahájili tradičně. Sop opět pádil sám na Kubíčka, a opět neuspěl. Poté Filinger zahrával trestný kop, a trefil parádně. Míči se však v brance do cesty postavil klíčový muž celého utkání Záruba a vyrazil jej dle našeho názoru rukou. U těla, ale rukou...

I my jsme se v této fázi utkání již pustili do útočení a tak se chvílemi hrálo nahoru - dolů. Při jednom z přečíslení jsme ve třech postupovali na jediného obránce domácích. Hrdina vzal celou akci na sebe, vnikal do pokutového území, a při střele jej z boku skluzem atakoval Belej. Dle našeho názoru opět červená karta a penalta. K všeobecnému překvapení se kopal pouze trestný kop z hranice pokutového území, a zákrok zůstal bez karetního trestu. Žlutou inkasoval Chadzidis za řečnění. Trestný kop chtěl do branky dostat Filinger mezi nohama Kubíčka, ten však jeho záměr vystihl.

Opět jsme začali hrát power-play. Finální přihrávka však vázla. Nakonec ji vystihl brněnský hráč, a vypíchl míč. Ovšem rukou! Opět ale píšťalky sudích zůstaly němé. Akci Tango dotáhlo až do zakončení, byť míč do sítě nakonec dopravil vracející se Vandas. Power-play se nám příliš nevedla, a nakonec jsme v ní ještě dvakrát inkasovali, aniž bychom vstřelili alespoň čestný úspěch.

Hráči za bojovnost, snahu a udržení nervů na uzdě po nepřesných výrocích obou rozhodčích v tomto utkání zaslouží velký respekt. Hlavní vinu na prohře nese především naše střelecká potence, lépe řečeno impotence, i když je pravdou, že máme pravděpodobně oprávněný pocit, že rozhodčí průběh utkání hrubě ovlivnili v náš neprospěch. Snad jsme si smůlu vybrali dostatečně, a v následujícím utkání s Teplicemi se k nám potřebné štěstí přikloní.

Video ze sporných okamžiků utkání

Tango Brno - SK Slavia Praha 6:0 (3:0)
Slavia: Krajč, Pytloun - Matějka, Filinger, Sop, Vandas, Hrdina M, Wojnar, Rott, Vejvoda, Hrdina A, Čonka.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700