Vloženo dne: 6.2.2013

Opět s luxusem v podobě Ivo Ulicha na lavičce náhradníků jsme vstoupili do utkání s Českou Lípou, ve kterém jsme postrádali Martina Hrdinu, jenž byl vyloučen v předchozím zápase s Kladnem. Nic jiného než výhru, jsme si proti poslednímu týmu tabulky nepřipouštěli, byť bylo jasné, že jednoduché utkání nás nečeká. Pro Démony byl plný bodový zisk v našem vzájemném klání asi poslední nadějí na alespoň teoretickou šanci na záchranu, o kterou ale bojuje i naše mužstvo.

Úvod zápasu vyplnila slavnostnější chvíle, v podobě poděkování naší bývalé opoře, když kapitán České Lípy Stanislav Bejda, který v dresu našeho týmu strávil několik sezón, a působil zde i v roli hrajícího trenéra a kapitána, převzal z rukou předsedy klubu svůj "sešívaný" dres s číslem 24. Dres byl připraven i pro brankáře Ondřeje Knoblocha, ten však do Edenu v kádru soupeře nepřijel.

Negativnější herní scénáře se začaly naplňovat hned v úvodu. Po naší nedůslednosti v těsné blízkosti brankoviště se odrazil míč k Jiřímu Beránkovi, který v našem dresu také jednu sezónu působil, zkušený útočník nezaváhal, a přesnou ranou k tyči otevřel skóre, 0:1.

Naše mužstvo si však po posledních zápasech ve kterých jsme bodovali věřilo, a brzy vývoj utkání otočilo. Sop, který se objevil v základní sestavě, hrál od prvních minut s velikou chutí, a svými individuálními schopnostmi motal hlavu i nohy hráčům soupeře. A ve 4. minutě právě po jeho pohledné akci udeřilo, když našel před brankou našeho současného nejlepšího kanonýra, sedmnáctiletého Vandase, který dokázal procedit míč za Michálkova záda, 1:1. Další okamžiky patřily Filingerovi, který měl dvě obrovské šance. Tváří v tvář Michálkovi neuspěl, a vzápětí si brankář soupeře poradil i s jeho parádním volejem. V obranné fázi jsme ale působili poněkud křečovitě, a velmi nás v tomto utkání podržel brankář Krajč, jenž českolipským chytil několik vyložených šancí. Za stavu 1:1 například vytáhl šanci Waltera na tyč. Hned poté udeřilo na druhé straně. Vejvoda vystihl rozehrávku soupeře, a dovolil si i efektní kličku na brankáře, 2:1. V 9. minutě bylo ještě veseleji. První čtveřici vyšel parádně signál z autového kopu, a Filinger trefil šibenici, 3:1. A ještě do poločasu nás definitivně uklidnil Rott, který zakončil pěknou souhru na jeden dotek, kterou načal výborným uvolněním u postranní čáry Míča, a vyšperkoval nezištnou přihrávkou před prázdnou branku Vejvoda.

Druhý poločas začal stejně jako ten první. Brankou v naší síti, 4:2. Poté jsme se přece jen více soustředili na obranu, a nastal asi nejméně záživný úsek utkání. Ten ukončil Filinger pohlednou individuální akcí, na jejímž konci měl Rott snadnou pozici. Jeho placírka do prázdné se nemýlila, 5:2. Začalo se hrát nahoru - dolů, šance se střídaly na obou stranách. Krajč se několikrát vyznamenal při zneškodňování šancí soupeře, a byl to právě on, kdo založil dlouhým přesným nákopem akci pro Wojnara, který se ocitl za obranou soupeře a chladnokrevně zakončil, 6:2. Výbornou individuální akci předvedl i Ulich, ke vstřelení branky mu chyběl jen kousek. Závěr se dohrával v bezstarostném duchu. Nám se podařilo vyšperkovat skóre ještě dvěma brankami. Po Vandasově přesné přihrávce vstřelil zaslouženou branku Sop, a pár vteřin před koncem "procedil" za Michálkova záda z těžké pozice míč ještě Míča.

Pro Pražský Deník odpovídal trenér Martin Brychta: Pro tři důležité body dokráčeli v šestnáctém kole Chance Futsal ligy hráči pražské Slavie. I po výhře 8:2 nad Českou Lípou se ale nacházejí mezi mlýnskými kameny. Šest zápasů před koncem soutěže ztrácejí z deváté příčky jediný bod na účast v play off, dvoubodový náskok na sestupovou pozici jim ale klid nedává. „Šlo o klíčové střetnutí," přiznal kouč sešívaných Martin Brychta. „To bylo také od začátku znát. Zatímco Česká Lípa přijela uvolněná s touhou zahrát si dobrý futsal, tak my hráli v jakési křeči. Brzy jsme inkasovali nešťastný gól, a tak to s námi nevypadalo vůbec dobře," pokračoval šestačtyřicetiletý stratég.

„To, že vše dopadlo dobře, bylo především o naší trpělivosti při hře na kvalitní presink soupeře," našel příčiny vítězství uznávaný lodivod, který byl rád za několik výrazných individuálních výkonů svých svěřenců.

„Zápas se vydařil především našemu gólmanu Krajčovi, který nás podržel při řadě šancí České Lípy, a díky němuž jsme mohli odstartovat obrat. Defenzivu řídil kapitán Matějka. Dobře hrál i mladý útočník Sop. Samotnou kapitolou je pro nás účast Ivo Ulicha, který skvěle zvládá roli takzvaného žolíka," vyzvedl osobnosti muž, který se soustředí spíše na boje o záchranu, než na možné play off.

„Myšlenky na osmé místo na nás přijdou vždycky po vyhraném zápase. Já je ale beru spíš v oblasti hecování. Čeká nás tvrdá práce v bojích o záchranu. Musíme se soustředit na domácí zápasy s Plzní a s Teplicemi. Nerad bych, abychom o všechno hráli v posledním utkání na Helasu Brno," přidal svůj pohled na věc trenér, jenž má záchranu dobře propočítanou. „Před sezonou jsem si myslel, že bude stačit dvacet dva bodů. Teď to ale vidím jen na dvacet. Schází nám tedy šest bodů," doplnil Brychta.

Videosetřih naleznete zde !

SK Slavia Praha - Démoni Česká Lípa 8:2 (4:1)
Branky: 4. Vandas (Sop), 6. Vejvoda (Míča), 9. Filinger (Matějka), 17. Rott (Vejvoda), 27. Rott (Filinger), 35. Wojnar (Krajč), 38. Sop (Vandas), 40. Míča (Wojnar) - 2. Beránek (Bejda), 23. Müller (Šindelář)
SK Slavia:Krajč, Kučera - Wojnar, Srkal, A. Hrdina, Míča, Sop, Čonka, Matějka, Filinger, Vejvoda, Vandas, Ulich, Rott.
Česká Lípa:Michálek - Půlpán, Beránek, Kulha, Paleček, Walter, Splídek, Müller, Švec, Paleček, Demke, Soukup, Bejda, Šindelář.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700