Autor: tango-brno.cz   Vloženo dne: 25.10.2012

Náš kádr je od začátku sezóny doplněn především o velmi mladé hráče, kteří by se měli postupně zapracovávat do kádru A týmu. V něm je pouze úzké jádro zkušenějších hráčů, a pokud do něj zasáhnou zranění, je zle. I v současné "plné" sestavě máme problémy s konkurenceschopností nejlepším ligovým mužstvům, ke kterým nesporně patří i téměř profesionální Tango Brno. V nedělní podvečer jsme proti němu museli nastoupit hned bez čtyř hráčů naší základní sestavy, které vyřadilo zranění. Jen na tribuně zůstali Hrdina, Wojnar, Srkal a Fichtner. V sestavě se naopak objevili Vandas (1995) a Čonka (1995), hráči loňské úspěšné U-16 a svým výkonem rozhodně nezklamali. Je třeba si však upřímně přiznat, že na mužstvo jakým je Tango Brno, které mimochodem na naší palubovce vyhrálo poprvé, nyní prostě sportovně nemáme.

Jediným pozitivem tak bylo, že letos poprvé jsme hráli domácí zápas v důstojnější atmosféře. Fanoušci, kterým jsme ale mnoho radosti nepředvedli, nás alespoň v prvním poločasu povzbuzovali, za což jim samozřejmě děkujeme. Jsme si vědomi, že přízeň si budeme muset zasloužit. V utkání jsme nic neodflákli a bojovali na plno, a je potřeba sportovně uznat, že soupeř byl prostě o třídu lepší. Děkujeme za návštěvu, a pevně věříme, že další domácí utkání udělá větší radost všem slávistům.

Futsalisté brněnského Tanga potvrdili roli velkého favorita a naprosto po zásluze si z hlavního města odvážejí tři body. Největší měrou se o hostující úspěch přičinili Michal Belej a jeho jmenovec Seidler, kteří zaznamenali hattrick. Slavia tak nevybředla z letargie - již potřetí v sezoně nedokázala vstřelit ani gól.

Hned od počátku převzalo Tango otěže zápasu, první šanci vymyslel Rick, jenž uvolnil nádherným pasem za obranu Zárubu, ten se náhle ocitl sám před Kučerou, který jeho pokus ale dokázal reflexivně vyrazit nad. V sedmé minutě se již skóre měnilo, Seidler si udělal místo na levé straně, protlačil míč na volného Michala Beleje, jenž se chladnokrevnou kličkou zbavil brankáře a v poklidu zasunul do odkryté brány. O rychlou odpověď se pokusil Rott, jeho střela od pravé postranní čáry však postrádala větší důraz a Kubíček ji pokryl. V deváté minutě si Kovács všiml u pravé postranní čáry neobsazeného Beleje, jenž nádhernou křížnou střelou do šibenice nedal domácímu brankáři sebemenší šanci. O dvě minuty později využil velkého nedorozumění slávistických obránců využívá Seidler a navýšil vedení Tanga už na tři góly. Brňané svého soupeře jednoznačně přehrávali, byli rychlejší, techničtější, domácí neměli co nabídnout. Pět minut před pauzou dokonal Michal Belej svůj hattrick, když se po ráně Kovácse se za Kučerou rozezvučelo břevno a střelec Tanga se orientoval nejrychleji - 0:4. Do konce půle se pak ještě tvrdými střelami prezentovali Rick, Kovács a Svoboda, ale chyběly centimetry.

Domácí si museli místy připadat jako na kolotoči a jejich případné myšlenky na zvrat utnul hned po pár vteřinách druhé části Martin Bruna, který poslal míč na bránu, kde jej lehce přizvedl domácí kapitán Matějka mimo dosah Kučery - 0:5. O osudu utkání bylo definitivně jasno, Tango postupně vyslalo do boje celý široký kádr týmu a domácí měli za celý zápas jedinou vyloženou šanci. Ve 26.minutě si Vandas všiml volného Míči, jenž postupoval z úhlu sám na Kubíčka, ten si však čisté konto nenechal vzít. Hráči Tanga se v uvolněném zápase pokoušeli dovézt míč až do prázdné. Seidler mohl střílet, ale nahrál v ještě lepší pozici stojícímu Kovácsovi, který zase ještě hledal na zadní tyči Beleje. K tomu se už míč nedostal. A tak přišly dva slepené góly Seidlera, nejprve patou přistrčil míč Belejovi, který svému spoluhráči míč nesobecky předložil před brankovou čáru a takovou příležitost Seidler nemohl zahodit. Na 0:7 upravil završením hattricku Seidler po vynikající přihrávce Ricka na zadní. Domácí se pokoušalií alespoň o čestný úspěch, gólově jim však přáno nebylo a tak si Kubíček a Tango připsaly první nulu v této sezóně.

SK Slavia Praha - FC Tango Brno 0:7 (0:4)
Branky: 7. Belej (Seidler), 9. Belej (Kovács), 11. Seidler, 15. Belej, 21. Brůna, 32. Seidler (Belej), 34. Seidler (Rick). SK Slavia Praha: Kučera (Krajč) - Kroh, Vejvoda, Vandas, Kokeš, Čonka, Sop, Hrdina A, Havrda, Míča, Rott, Matějka.
FC Tango Brno: Kubíček (Bočánek) - Záruba, Svoboda, Jan Havel, Josef Havel, Rick, Buršík, Chadzidis, Belej, Brůna, Veselovksý, Dornay, Seidler.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700