Vloženo dne: 3.12.2011

Fair-play dostalo na Kladně pěkně za vyučenou. Ne poprvé. Ve všech "sešívaných" příznivcích, kterými cloumali emoce po odpískané penaltě díky které se Kladno dostalo do vedení 2:1 a hned vzápětí, po neuvěřitelném divadle, kdy domácí zvýšili během přerušené hry na 3:1, se asociovali vzpomínky na sezónu, kdy Kladno z ligy sestoupilo, a jejich hodne diskutabilní výhru nad Šumperkem. Více sporné situace budeme hodnotit až po ahlédnutí videa, které jsme si ihned po utkání vyžádali. Naše první dojmy jsou totiž velmi rozporuplné. Žádná spravedlnost nám však již body nevrátí.

Do vedení jsme se na Kladně dostali my po akci Olivy s Hrdinou. Domácí vyrovnali zanedlouho, pak se slušně zaplněným tribunám předváděla spíše taktická bitva. Tu ukončila několik minut před koncem prvního poločasu situace, při níž upadl v našem pokutovém území Šafránek a po hvizdu rozhodčího se snad všichni v hale domnívali, že byl odpískán útočný faul. Domácí hráči se začali vracet na vlastní polovinu, my chtěli rozehrát balón. Sudí však k překvapení a nutno dodat i k smíchu domácích fanoušků na tribuně, ukázal na pokutový kop. Ten Šnídl bez problémů proměnil, 2:1.

Zanedlouho došlo k další sporné situaci. Faulovali jsme na půli soupeře. Ozval se klakson, hráči Kladna i naši hráči se sunulu ke střídačkám v domnění, že si domácí tým bere time-out. Naše střídačka vstoupila do hřiště a obklopila trenéra. Rozhodčí u střídaček a třetí rozhodčí začali diskutovat s našimi hráči a zaháněli je ze hřiště. Mezitím si zbývající dva kladenští hráči, aniž by byl dán pokyn ke hře, aniž by naše střídačka byla upozorněna že se jedná o pátý faul, postrčili míč, a došli s ním k naší brance. Gól sudí uznali, 3:1.

Ještě do poločasu jsme mohli vyrovnat. Matějka jen těsně minul příhru na zadní, a Wojnar z kroku hlavičkoval nad prázdnou branku.

Druhý poločas už byl z naší strany hraný v křeči. Zahájilo jej Matějkovo bodlo do tyče. Hrálo se téměř nahoru dolů, my hodně na riziko, ve snaze vyrovnat, Kladno chodilo do brejků do naší otevřené obrany hrající na hraně rizika. Naděje nám svitla po akci Olivy, jehož střelu tečoval Matějka za Čížka, vzápětí naši další chybu potrestal Chrobák. Po jedné ztrátě míče hasil naši chybu Fichtner zatažením  za dres a šel se po červené sprchovat. A to byl konec našim nadějím na body.

SAT-AN Kladno - SK Slavia Praha 4:2 (3:1)
Branky: 7. Chaloupka (Haffenrichter), 16. Šnídl, 17. Holub, 32. Chrobák (Hafenrichter) - 5. Hrdina (Oliva), 30. Matějka (Oliva).
Kladno: Čížek, Konečný - Haffenrichter, Muller, Šnídl, Holub, Švambera, Veselý, Chaloupka, Čurda, Fujdiar, Chrobák.
Slavia: Knobloch, Krajč - Wojnar, Fichtner, Oliva, Havrda, Hrdina, Kamas, Blabla, Rott, Matějka, Šafránek.

Historické utkání Kladno - Šumperk si připomeňte zde !
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700