Vloženo dne: 19.11.2011

Přesto, že jsme jen dva dny před utkáním s Tangem podlehli Bohemians 4:2, nebyli jsme nijak pesimističtí. Bylo jasné, že na hřiště se ještě nevrátí kapitán Oliva, jehož se trenéři po domluvě se samotným hráčem rozhodli šetřit, aby mohl nastoupit v důležitém zápase proti Andy Liberec, těšili jsme se však opět na Martina Hrdinu, jehož přínos naší hře byl proti Bohemians zřetelně viditelný a ukázat se proti Tangu měl i Ondřej Havrda, od něhož jsme očekávali, že ukáže své kvality při organizaci hry a schopnost přejít jeden na jednoho. A vše se vyplnilo. Navíc pokud se oprávněně zdálo, že jsme proti Bohemians bojovali více než naplno, proti Tangu jsme snad ještě přidali. Jedinou kaňkou tak zůstává naše střelecká produktivita, neboť i proti brněnskému týmu jsme dokázali zahodit neuvěřitelné příležitosti. Na druhou stranu je nutné objektivně uznat, že Tango bylo herně lepším týmem, především ve druhém poločasu bylo držení balónu více na straně hostí, a soupeř si také vypracoval několik vyložených brankových příležitostí, které neproměnil. Když však budeme srovnávat tréninkový proces, přípravu, a hráčský kádr soupeře s námi, je nutné konstatovat, že na hřišti zásadní rozdíl, který by teoreticky měl být markantní, vidět nebyl. A to naši hráči ještě po utkání litovali, že jsme Brno neporazili, neboť na výhru bylo, byť jsme nakonec bod vydolovali při power-play chvíli před koncem.

V prvním poločasu se hrálo velmi zajímavé utkání, s mnoha šancemi na obou stranách. „Brňáci“ jakoby se nemohli dívat na naší střeleckou nemohoucnost a tak stříleli jen oni. Dvakrát do sítě Krajče v naší bráně, dvakrát do vlastní. Soupeř se ujal vedení po velmi pěkné akci, vyrovnání přinesl nástřel z autu Kamase před branku, který si hráč Tanga srazil do vlastní sítě. Za chvíli jsme se ujali vedení. Wojnar vybojoval míč, přečíslení řešil příhrou do strany na Šafránka, jehož přihrávku zpět před bránu tečoval vracející se hráč Tanga, opět do vlastní sítě. V podstatě po rozehrání se výtečně prosadil kanonýr Seidler a vyrovnal. Těsně před koncem poločasu jsme šli sami ve třech na gólmana Brna, Matějka však příležitost zahodil.

Ve druhém poločasu byla převaha Tanga zřetelná, my jsme však bránili poměrně spolehlivě. Proto velmi mrzelo, když se až pět minut před koncem opět prosadil Seidler a z nenápadné akce poslal Tango do vedení. My jsme se pokoušeli vyrovnat v power-play, která se nám dlouho nedařila. Půl minuty před koncem Kovacs střílel přes celé hřiště a jen těsně minul prázdnou branku. Hrdina na postu brankáře balón rozehrál a zaběhl si až za obranu soupeře, hluboko na jeho polovinu k lajně, kam dostal balón, který poslal vynikající příhrou před branku na nabíhajícího Rotta, který vstřelil vyrovnávací gól. Zápas tak skončil asi spravedlivou remízou.

Celé utkání se odehrálo ve zcela korektním duchu, který Tango pokazilo až se závěrečným hvizdem. Dvě vteřiny před koncem jsme zahrávali aut, míč se dlouho kutálel po lajně, a těsně před sirénou, možná současně s ní, skončil za postranní čárou. Rozhodčí ale utkání ukončili, a neumožnili již Tangu, z vlastní poloviny, rozehrát míč. To především kapitána Brna Havla uvedlo do stavu, kdy za své chování vůči rozhodčím může velmi děkovat jejich velkorysosti, že odešel pouze se žlutou kartou. Soupeř ztartil první body v této sezóně, my v úterý hrajeme s posledním Andy Liberec v podstatě o šest bodů.

SK Slavia Praha - Tango Brno 3:3 (2:2)
Branky:
9. Josef Havel (vlastní), 12. Slavík (vlastní), 40. Rott (Hrdina) - 8. Brůna (Belej), 12. Seidler (Kovács), 35. Seidler (Jan Havel)

SK Slavia Praha: Krajč, Knobloch - Wojnar, Havrda, Fichtner, Uhlíř, Blabla, Šafránek, Hrdina, Kamas, Rott, Matějka.

FC Tango Brno: Zrzavý, Bočánek - Chadzidis, Svoboda, Brůna, Slavík, Kovács, Belej, Záruba, Josef Havel, Jan Havel, Seidler.

Online textová reportáž zde !

Záznam utkání na YouTube zde !
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700