Autor: Ondřej Zlámal Foto: FB ŽV Brno   Vloženo dne: 15.10.2021

Slavia v pátek v Brně neuspěla. Na palubovce posledního týmu soutěže ŽV Brno prohrála 2:4 a zařídila tak největší překvapení dosavadního průběhu 1.Futsal ligy, protože domácí do té doby ani jednou nebodovali. Páteční vítězství je pro loňského nováčka soutěže historickým úspěchem.

Žabinští Vlci šli do vedení v 10. minutě, kdy se prosadil Chráscina, slávisté ale dokázali  rychle skóre otočit ve svůj prospěch, když se dvakrát trefil Daniel. Po přestávce ale sešívaní soupeři dalšími góly neodskočili, i když měli spoutu střel a nastřelili několikrát brankovou konstrukci. Tři minuty před koncem Hansl po šťastně rozehraném přímém kopu vyrovnal. Červenobílí stejně jako proti Liberci za nerozhodného stavu sáhli po power play, ale tentokrát z ní dvakrát inkasovali. Utrpěli tak druhou prohru v průběhu soutěže, tentokrát ovšem mimořádně nepříjemnou a překvapivou.

Komentáře po utkání:


David Frič (trenér Slavia): "Odehráli jsme utkání z pohledu nasazení na 20% a byli jsme za to po právu potrestáni. Gratuluji soupeři k zaslouženým třem bodům, my jsme dnes degradovali dosavadní dosažené výsledky a musíme se vrátit k tvrdé a poctivé práci."

Jaroslav Pšurný (brankář ŽV Brno): "Po těžké sérii nevydařených zápasů jsme se konečně semkli k bojovnému výkonu a vyšli ze základních věcí, takřka dokonalé obrany a maximálně bojovného přístupu. Když jsme srovnali stav a soupeř z nutnosti plně bodovat šel do power play, věřil jsem, že ho potrestáme. Skvělý večer pro "vlčí smečku", která ještě zdaleka nevzdala svoji účast v nejvyšší soutěži."

Žabinští Vlci Brno - SK Slavia Praha 4:2 (1:2)
Branky:
10. Chráscina (Pokorný), 37. Hansl (Havlín), 38. Havlín, 40. Bílý (Havlín) - 10. Daniel (Záruba), 11. Daniel (Leovski)

Žabinští Vlci Brno: Pšurný (Večeřa) – Kratochvíl, Starý, Hansl (C), Trbušek, Havlín, Hanuš, Hromek, Chráscina, Bílý, Pokorný
SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Brychta, Vachtor, Sita, Leovski, Ševčík, Homola (C), Daniel, Hrdina, Ostrák, Záruba, Křemen
Rozhodčí: Klečacký, Krupa

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700