Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 9.10.2021

Slávisté zdolali Liberec 3:2 a připsali si další tři body do tabulky, ale svoji roli favorita splnili až v samotném závěru při power-play, kdy rozhodující branku vstřelil Radim Záruba po přihrávce Igora Leovského.

První branka padla už ve druhé minutě, kdy Aleš Benek přišel před svojí brankou o míč, dostal se k němu Jan Homola a umístěnou ránou po zemi překonal Dominika Vogta. Ještě v té samé minutě ale srovnal skóre Jakub Žoček, který se trefil z první přesnou střelou z pravého křídla. V jedenácté minutě šli hosté do vedení, kombinaci Daniela Vika a Žočka zastavil Daniel obranným zákrokem, po kterém ovšem míč nešťastně nasměroval do vlastní sítě.

Slavia vyrovnala hned ve 21. minutě, Igor Leovski, který naskočil do hry do druhého poločasu, ve správném prostoru u pravé tyče počkal na vyražený míč po Danielově střele a dovezl ho do sítě. Rozhodující gól padl až v předposlední minutě při slávistické power-play, kdy Leovski našel přesnou nečekanou přihrávkou Radima Zárubu, který rozhodl o tom, že tři body zůstaly v Edenu.

Svěřenci trenéra Davida Friče dominovali statistikám zápasu: střely na branku 29:14, střely mimo 17:6, rohy 13:6, zblokované střely 16:6, přesto v minulosti dokázali v utkáních s Libercem o výsledku utkání rozhodnout mnohem dříve než v poslední minutě. Hrdinou utkání byl liberecký brankář Vogt, který především ve druhém poločasu, kdy byl tlak Slavie drtivý, pochytal několik vyložených gólových příležitostí.

Komentáře po utkání:

Radim Záruba (Slavia): "Zvládli jsme to za tři body, to mohu hodnotit kladně, ale nebylo to jednoduché, komplikovali jsme si to víc, než jsme chtěli. Musím pochválit Liberec, který hrál zodpovědně celých čtyřicet minut a my jsme vítězství urvali silou štěstí a rizika při power-play."

David Frič: (trenér Slavia):„Jsem spokojený se třemi body a se hrou v druhém poločase, ale měli jsme zvítězit větším rozdílem. Na to, abychom branky nastříleli a odskočili soupeři, jsme měli šancí na můj vkus až příliš mnoho. Výborný výkon hostujícího gólmana a naše nemohoucnost v koncovce z toho udělala drama do poslední minuty.“

Karel Vrabec (trenér Liberce): "Ze zápasu se Slavií jsme odjížděli dost smutní. První poločas byl od nás výborný. Otočili jsme výsledek v náš prospěch, ale ve druhém poločase náš výkon poznamenal vyrovnávací gól, který padl v první minutě, a tím dostal na koně Slavii, která se následně dostala do většího tempa. O to vic nás mrzí, že rozhodl až gól ze slavistické powerplay. Sahali jsme po bodu, který nám bohužel utekl. Kluci bojovali do poslední vteřiny a za to jim nesmírně děkuju!"

SK Slavia Praha - FTZS Liberec 3:2 (1:2)
Branky: 2. Homola, 21. Leovski, 39. Záruba (Leovski) – 2. Žoček, 11. Daniel (vla.)
SK Slavia Praha: Karpiak (Vozár) – Vaktor, Jošt, Leovski, Ševčík, Sláma, Homola (C), Daniel, Hrdina, Ostrák, Záruba, Křemen.
FTZS Liberec: Vogt (Dlask) – Vobořil, Baran, Benek, Žoček (C), Díl, Janouš, Baláž, Jelínek, Janáček, Hořák, Vik.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700