Autor: Ondřej Zlámal, foto: David Koranda   Vloženo dne: 1.9.2021

Tak takové vítězství se počítá! Slavia v úterý večer odvezla tři body z palubovky mistrovského Interobalu Plzeň, kde zvítězila po dramatickém zápase 5:4. Červenobílí díky zlepšenému výkonu v druhém poločase otočili skóre a v závěru ubránili dlouhou power-play soupeře. Dvě branky vstřelil Radim Záruba, po jedné přidali Zdeněk Sita, Filip Vaktor a Dominik Ostrák.

Na šance diváci nemuseli dlouho čekat – nejprve domácí nastřelili břevno po útoku tři na jednoho, do kterého se dostali po nepovedeném slávistickém kontru. První velkou šanci sešívaných měl kapitán Homola, který zakončoval po kombinaci s Joštem. V osmé minutě hráči v modrobílém otevřeli skóre, když se ze standardky ze sedmi metrů prosadil Seidler. O chvíli později mohl srovnat Jošt, ale Němec jeho pokus dokázat vyrazit mimo tyče. Za tři minuty už ale bylo vyrovnáno – Záruba zamířil do sítě z pravé strany po Joštově přihrávce.

V šestnácté minutě Interobal znovu vedl, když Rick připravil Seidlerovi snadné zakončení do odkryté branky. Už za dvě minuty ale Filip Vaktor skvěle zpracoval přesnou přihrávku od svého reprezentačního kolegy Matúše Ševčíka a z druhého doteku zakončil – 2:2. Poslední slovo měl v první půli Lukáš Rešetár, který tečovanou ranou z devíti metrů zvýšil na 3:2 pro Plzeň. Nutno uznat, že to bylo pro Slavii milosrdné skóre, mistrovský celek v prvním dějství celou řadu šancí zahodil.

Po přestávce dal čtvrtou branku domácích Rick, který prostřelil Karpiaka z levého křídla na bližší tyč přesnou ránou nad rameno. Jenže to bylo ze strany svěřenců Marka Kopeckého z hlediska branek všechno. Za dvě minuty Sita levačkou prostřelil Němce a stejnou nohou zakončil ve 35. minutě přímý kop Dominik Ostrák – 4:4. Čtyři minuty před koncem Záruba naběhl vzorově na zadní tyč a kolenem usměrnil do sítě prudký Křemenův centr. Slávisté pak i s trochou štěstí ubránili dlouhou plzeňskou power-play a po dvou letech odvezli ze západu Čech plný počet bodů.

Komentáře po utkání:

David Frič (trenér Slavia):
"První půli jsme odehráli bez dostatečného nasazení v obranné i útočné fázi, nedostupovali jsme soupeře a nebyli aktivní, chyběla osobní zodpovědnost hráčů. O přestávce jsme si k tomu něco řekli a v druhém poločase se to o něco zlepšilo, ale dnes vyhrál šťastnější tým, nikoliv ten lepší. Za čtyři body z prvních dvou těžkých zápasů jsme samozřejmě rádi, budeme mít klid na další přípravu."

Radim Záruba (Slavia): "Celý první poločas z naší strany nebyl vůbec dobrý, i když jsme dali dva góly, tak to bylo strašidelný. Takže jsme rádi, že jsme v závěrečných minutách všechno vylepšili, a nakonec se zápas vydařil i výsledkově."

Tomáš Matějka (sportovní ředitel Slavia): "Ze své hráčské kariéry si s Plzní pamatuji jen výhry. Doufám, že se vracíme ke starému trendu (smích). Výhry nad mistrem si velmi ceníme. Za velmi důležitý faktor považuji naší disciplínu jak na hřišti, tak na lavičce. V tomto aspektu jsme soupeře výrazně předčili."

Michal Seidler (Interobal Plzeň): „Byl to pro nás špatný zápas. Byli jsme podle mě celý zápas lepší, jenže nám dnes chyběly góly. Neproměnili jsme spoustu šancí v obou poločasech. Slavia nám ke konci z ničeho nic dala dva góly, otočila zápas a máme nula bodů.“

SK Interobal Plzeň – SK Slavia Praha 4:5 (3:2)
Branky: 8. Seidler (Holý), 16. Seidler (Rick), 19. Rešetár (Holý), 23. Rick (Vnuk) – 11. Záruba (Jošt), 18. Vaktor (Ševčík), 24. Sita (Ševčík), 35. Ostrák, 37. Záruba (Křemen)
SK Interobal Plzeň: Němec (Vahala, Luhový) – Buchta, Holý, Vnuk, Rešetár (C) – Rick, Seidler, Zdráhal, Kozár – Štrajt, Havel, Künstner.
SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Záruba, Homola (C), Jošt, Daniel – Ševčík, Sláma, Leovski, Vaktor – Brychta, Sita, Křemen, Ostrák.
Žluté karty: 12. Rick (PLZ), 25. Holý (PLZ), 27. Rešetár (PLZ), 35. Němec (PLZ), 39. Seidler (PLZ) – 17. Ševčík (SLA), 37. Daniel (SLA), 37. Frič (trenér) (SLA)
Rozhodčí: Nešněra, Nagy, Bydžovský
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700