Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 25.4.2021

Ve třetím derby čtvrtfinálové série Slavia nad Spartou vedla 4:1, vedení ale neudržela a utkání skončilo v základní hrací době nerozhodně. Rozhodnutí nepřineslo ani prodloužení a tak musely rozhodnout penalty, ve kterých se dařilo lépe domácím. Stav série je 2:1, čtvrtý duel je na programu ve středu v Edenu.

Slávisté si v průběhu prvního poločasu vybudovali dvojbrankový náskok, když dvakrát poslal míč do sítě Daniel: nejprve v osmé minutě obral o míč Angellota, zatáhl útok po pravé straně a propálil Rakvaaga. Podruhé se trefil z velké dálky ve 13. minutě, když brankáři zaclonil výhled Jan Homola a míč tečoval Carlinhos. Stejně jako ve všech dosavadních čtvrtfinále však padla branka ve 20. minutě prvního poločasu, když přesnou střelou k tyči snížil z dálky Angellot. Také Marek Karpiak jeho střelu přes obránce neviděl.

Po přestávce sešívaní navýšili náskok, nejprve Radim Záruba proměnil penaltu po Rakvaagově faulu na Davida Jošta, pak se nadechl k velkému sólu Zdeněk Sláma a zavěsil pod víko branky. Slavia vedla 4:1 a měla zápas pod kontrolou. Sparta pak přistoupila velmi brzy k power-play a dařilo se jí. Sedm minut před koncem Angellot přidal druhý sparťanský gól, na který vzápětí navázal Brahimi. Minutu před koncem Angellot uvolnil Maicona a ten poslal čtvrtou brankou zápas do prodloužení. Slávisté udělali v této fázi v obraně klíčové chyby, míč přešel diagonálně přes obranu hned třikrát, jednou ještě zasáhl Karpiak, na další střely už ale neměl nárok.

V prodloužení šla poprvé v zápase do vedení Sparta, když se trefil z pravé strany Brahimi. Slávisté ale trpělivě v power play kombinovali, nejprve Dominik Ostrák v dobré pozici smolně trefil míč, ale v poslední minutě Daniel fantasticky nahrál Igoru Leovskému a ten vyrovnal na konečných 5:5.

Penalty zahájili přesnými trefami Záruba a Carlinhos, ve druhé sérii se trefil Daniel, ale Angellot napálil míčem do obličeje Karpiaka. Otřesený slovenský gólman pak musel být ošetřen. Ve třetí sérii trefil Ševčik tyč a Brahimi vyrovnal. Čtvrtou sérii začal Leovski, který na poslední chvíli změnil svůj úmysl a Gerčák mu střelu chytil. Naději pro slávisty ještě udržel Jošt, pak ale Křivánkovu ránu Karpiak sice ztlumil, ale nedokázal ji dostat mimo tyče.

Hrál se strhující futsal, který se musel televizním divákům díky své dramatičnosti a nasazení obou týmů líbit.

Záznam utkání na webu České televize zde!

Komentáře po utkání:

David Frič (trenér Slavie): "Klíčovým momentem bylo to, že jsme neubránili za stavu 4:1 power-play. Dvakrát jsme otevřeli obranu na diagonálu a soupeř nás zaslouženě potrestal. V nějaké fázi jsme se začali bát o výsledek a pak nás to stálo zápas. Jsem rád, že jsme ukázali silnou hlavu, dokázali se ještě vrátit a dali gól v power-play. Ale jak říkám, za stavu 4:1 to byl hotový zápas a my jsme ho nedotáhli do konce."

Libor Gerčák (Sparta): „Začátek klasický, akorát místo o jednu branku jsme dali soupeři náskok o dva góly, ale naštěstí jsme do poločasu zvládli ten náskok stáhnout. Myslím si, že pro diváky to musel být zajímavý zápas a pro nás se šťastným koncem.“

AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 6:5 (1:2. 4:4, 5:5) penalty 4:3 stav série 2:1
Branky: 20. Angellot (Rakvaag), 33. Angellot (Křivánek), 38. Brahimi (Maicon), 39. Maicon (Angellot), 44. Brahimi (Angellot), rozhodující pk Křivánek – 8. Daniel (Homola), 13. Daniel, 22. Záruba (pen.), 24. Sláma (Ostrák), 50. Leovski (Daniel).
AC Sparta Praha: Rakvaag (Gerčák) – Brahimi, Angellott, Carlinhos , Diego, Gualda, Maicon, Bernardo, Křivánek, Vokoun, Gabčo, Hora, Fejzullahi
SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Vaktor, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Hruška, Sláma, Homola, De Souza, Ostrák, Záruba, Křemen
ŽK: 12. Gualda (SPA), 30. Maicon (SPA), 32. Angellott (SPA), 33. Bernardo (SPA) – 32. Záruba (SLA), 40. Frič (SLA)
ČK:
 22. Rakvaag (SPA)

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700