Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík st.   Vloženo dne: 16.4.2021

V posledním utkání základní části přehrála Slavia jednoznačně Dynamo PCO České Budějovice 12:1. Hattrick nastříleli Jan Křemen a nejlepší střelec základní části David Jošt. Dvakrát se střelecky prosadil Daniel, třemi asistencemi se blýskl Igor Leovski. 

Slávisté pojali zápas jako generálku před začátkem play off proti Spartě a celé utkání odehráli s maximálním soustředěním, soupeře přehrávali přesnými kombinacemi, zkoušeli si signály, vytvářeli si šance a dávali branky. Dynamo prokázalo zlepšení z tého sezony, vytvořilo si několik šancí, jednou trefilo tyč, velkou příležitost spálil Benát, a tak se do zápisu dostal pouze s jedním přesným zásahem David Radouch.

Skóre otevřel dvěma brankami nejlepší střelec této sezony David Jošt, který v zápase navýšil počet svých gólů ze základní části na třicet pět, když se mu podařilo přidat ještě třetí přesné zakončení po přestávce. Na hattrick dosáhl také Jan Křemen, který k němu přidal ještě dvě asistence. Po přestávce přidal dvě branky také uzdravený Daniel. Míč do sítě poslali také dva Slováci Ševčík s Vaktorem, kteří dorazili do Prahy povzbuzeni historickým postupem své reprezentace na UEFA Futsal EURO. Celý zápas odchytal Adam Vondráček.

Slavia zakončila základní část na pátém místě s bilancí 13-3-6, na svém kontě má 42 bodů, nastřílela 120 branek, což je druhý největší počet ze všech týmů, víc gólů dala jenom Plzeň. Červenobílí inkasovali 69 gólů.

Záznam na ČT Sport naleznete zde, nebo na našem Youtube kanálu Slavia Futsal TV.

Komentáře po utkání:

David Frič (trenér Slavie):
"S generálkou na play off jsem spokojený, vysoko jsme zvítězili, vyzkoušeli jsme si různé kombinace a složení čtyřek, teď už se budeme plně soustředit na vrchol sezony."

Matúš Ševčík (Slavia):"Chtěli jsme si vyzkoušet nějaké herní situace a myslím, že se nám to podařilo, bylo to vidět i na výsledku, jsme spokojení a jdeme dobře naladění za svým cílem - vyhrát první zápas se Spartou."

Stanislav Peterek (hráč PCO): "Poslední zápas sezóny se nám vůbec nevydařil. Musíme uznat kvalitu soupeře. Určitě jsme jim tento zápas naší zodpovědností mohli víc zkomplikovat.Pro mě osobně to byl náš nejhorší výkon v sezoně....Je třeba se poučit, aby se tento výkon v příští sezoně neopakoval."

SK Slavia Praha - Dynamo PCO České Budějovice 12:1 (6:1)
Branky:
6. Jošt (Křemen), 7. Jošt (Záruba), 10. Ševčík (Leovski), 11. Sláma (Leovski), 13. Křemen (Jošt), 19. Záruba (Daniel), 23. Jošt (Křemen), 24. Vaktor (Sita), 29. Daniel (Jošt), 29. Daniel (Homola), 35. Křemen (Sláma), 38. Křemen (Leovski) – 10. Radouch (Pouzar)
SK Slavia Praha:  Vondráček (Karpiak) – Vaktor, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Sláma, Plíšek, Homola (C), Daniel, Ostrák, Záruba, Křemen
Dynamo PCO České Budějovice: Beránek (Křížek) – Pouzar (C), Benát, Radouch, Peterek, Sláma, Hric, Hrbáč.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700