Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 2.4.2021

Slávisté v Liberci nezačali dobře, dvakrát inkasovali, stejně jako v domácím zápase proti stejnému soupeři, ale vývoj utkání ještě do přestávky otočili a nastříleli šest branek. David Jošt zaznamenal čistý hattrick, po přestávce přidal ještě dvě branky a míří k ocenění stát se nejlepším střelcem základní části 1. FUTSAL ligy. Po přestávce se dostali do hry všichni hráči včetně Filipa Hrušky a Jáchyma Trajhana.V druhém poločase se kromě Jošta prosadil také Zdeněk Sláma. Hattrick nastřílel i liberecký Tomáš Janáček, oba týmy tak v druhé části vstřelily po třech brankách.

Červenobílí chtěli vstoupit do zápasu lépe než v posledním zápase v Mělníce, prohodili čtyřky, ale stejně se to nepovedlo a dvougólové vedení získal Liberec. Janáček nejprve trefil odkrytou branku po Bínově nahrávce, v šesté minutě pak velmi lacině propálil z voleje Karpiaka Žoček.

Stejně jako v nedávném duelu v Edenu ale sešívaní skóre do přestávky otočili – nejprve Ševčík trefil z přímého kopu tyč, z další standardky ale Záruba o minutu později snížil na 1:2. Vyrovnání přinesla pohledná akce, kdy Jošt uvolnil patičkou Křemena.

Nejlepší slávistický střelec pak dvěma góly v řadě otočil směr utkání na 4:2, navíc v šestnácté minutě připravil přihrávkou branku Homolovi – 5:2 pro Slavii. Jošt ještě před klaksonem z 10 m penalty uzavřel čistý hattrick a vyrovnal tak střelecký souboj na dálku s Vnukem.


Po přestávce se do hry dostali další hráči z lavičky, Jošt přidal další dva góly do své bilance, když nejprve přesměroval Slámovu střelu a pak využil Sitovu nahrávku. Jeden přesný zásah obstaral také Sláma. Domácí dál bojovali, Vondráčka, který nastoupil do druhého poločasu, překonal Henzl a v poslední minutě ještě dvěma góly dotáhl hattrick Janáček.


Před poslední dohrávkou proti Dynamu PCO České Budějovice je velmi pravděpodobné, že se Slavia utká ve čtvrtfinále se Spartou Praha. Základní část 1. FUTSAL ligy ovládl Interobal Plzeň.

Komentáře po utkání:

David Jošt (Slavia):
"Začátky první poločasů nám vůbec nevychází, než se dostaneme do zápasu, tak uteče pět minut a dvakrát inkasujeme. Teď jsme si s tím ještě poradili, ale v play-off se toho musíme vyvarovat, protože toho bychom mohli těžce litovat. Za svoje branky jsem samozřejmě rád i za to, že se mi podařilo na dálku vyhrát souboj s Tomášem Vnukem o nejlepšího střelce. Byly to myslím i normální góly, ne jenom nějaké dorážky na zadní tyči. Chci klukům poděkovat, je to samozřejmě práce celé naší čtyřky a celého týmu."

Zdeněk Sita (Slavia): "Chtěli jsme něco se slabšími začátky udělat, tak jsme vyměnili čtyřky, ale zase to nepovedlo. Muselo jsme to dohánět. Čím to je, to já netuším, ale něco s tím musíme udělat. O tom, že David Jošt bojuje natěsno o nejlepšího střelce jsme věděli, tak jsme mu to tam příhrávali. Jsem rád, že se mi to také jednou povedlo."

Ondřej Vlach (asistent trenéra Liberce): "Do zápasu jsme šli s vírou, že Slavii porazíme. Cítil jsem to i z hráčů, že přišel ten zápas, kdy obereme o body tým z první pětky. Napovídal tomu i začátek zápasu, kdy jsme si několikrát poradili s presinkem soupeře a vstřelili dva góly. Soupeř poté dal trochu šťastný gól a to náš výkon úplně zmrazilo. Slavie pak předvedla, že je ve střelecké pohodě, zejména tedy Jošt. Jsem rád za výkon kluků, co naskočili v druhém poločase. Museli si na svou šanci počkat, ale o to lepší výkon podali. Výsledkem toho bylo naše závěrečné snížení."

FTZS Liberec - Slavia Praha 5:9 (2:6)
Branky:
4. Janáček (Bína), 6. Žoček (Novotný), 22. Henzl, 40. Janáček, 40. Janáček – 7. Záruba, 8. Křemen (Jošt), 9. Jošt, 13. Jošt (Záruba), 17. Homola (Jošt), 19. Jošt (10 m kop), 25. Sláma (Sita), 26. Jošt (Sláma), 34. Jošt (Sita)
FTZS Liberec: Dlask (Plechatý) - Benek, Bína, Henzl, Janáček, Knejzlík, Novotný, Šíma, Šisler, Vrabec, Zdržálek, Žampa, Žoček
Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) - Trajhan, Vaktor, Jošt, Sita, Leovski, Hruška, Sláma, Homola, Ostrák, Záruba, Křemen
Rozhodčí: Čurda, Vrtal
 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700