Autor: Martin Kameník, Foto: Vlastimil Vacek   Vloženo dne: 30.3.2021

Slavia se přes rozpačitý začátek dostala v Mělníku do tempa, a nakonec přesvědčivě zvítězila na palubovce Olympiku 6:3. Prosadil se zejména Dominik Ostrák, který vstřelil jednu branku a na další tři přihrál. V pátek čeká Slavii výjezd na sever Čech do Liberce.

Sešívaní futsalisté nevstoupili do utkání ideálně a hned ve druhé minutě poprvé inkasovali. Záruba na polovině hřiště přišel po tlaku Hrdého o míč a domácí celek trestal. V předbrankovém prostoru byl nejdůraznější Jan Kalabis, který protlačil balon až do Vondráčkovi branky – 1:0.

Slavia mohla odpovědět ve čtvrté minutě, ale Ostrák z levé strany o kousek minul vzdálenější tyč. O chvíli později ale znovu musel zasahovat Vondráček, jenž vytěsnil zakončení Šupa. V osmé minutě byl již Šanda na zakončení Matúše Ševčíka po rohovém kopu Ostráka krátký – 1:1. Explzeňský kanonýr vymetl šibenici, jak je v poslední době jeho zvykem.

Červenobílý celek byl i nadále aktivnější. Domácí přesto zahrozili a Vondráček musel pohotově zasáhnout. V průběhu třinácté minuty se Slavia dostala do vedení. Rohový kop, který rozehrával Leovski, našel na zadní tyči volného Dominika Ostráka. Slovenský reprezentant se do balonu opřel z voleje a byla z toho parádní trefa – 1:2.

Ve čtrnácté minutě se ke krásnému sólu nadechl Sláma, ale orazítkoval pouze obě tyče. Předvedl tedy tradiční "slámovské" zakončení". Naopak na druhé straně byl přesnější Alexander Nedostup a srovnal stav, ale ne nadlouho. Radim Záruba se uvolnil ve velké rychlosti na pravé straně a křižnou ranou v sedmnácté minutě překonal Šandu – 2:3.

Do druhého poločase vstoupili lépe hosté. Po dvou žlutých kartách za tvrdé zákroky domácích hráčů vyzkoušeli pozornost Šandy postupně Sláma, Ševčík a Ostrák. Ujala se až střela Igora Leovskiho, který zužitkoval perfektní pas od Ostráka. Makedonský hráč se prosadil i o minutu později, kdy ho do samostatného úniku vyslal opět Ostrák – 2:5.

V následujícím průběhu druhé půle Slavia hlídala náskok a nedovolovala Mělníku ohrožovat Vondráčkovu branku. Sešívaný brankář ve srovnání s prvním poločasem příliš práce neměl. Ve třiatřicáté minutě se snažil slávistického gólmana přehodit Lehner, ale zamířil pouze do břevna.

Pět minut před koncem duelu se prosadil i David Jošt, kterému perfektní střeleckou pozici připravil kapitán Homola. Do hry se v závěru utkání dostali i Plíšek s Hruškou, a v závěru se na palubovce objevovala v hostujícím dresu včetně brankáře pětice, s rokem narození začínajícím dvojkou. V poslední vteřině Slavia ještě jednou inkasovala po zakončení Kalabise – 3:6.

Komentáře po utkání:

Dominik Ostrák (Slavia):
"Byl to z naší strany docela dobrý zápas, do kterého jsme se ze začátku pomaleji dostávali. Pak zvýšili tempo a začali si vytvářet šance a získali tři body, pro které jsme si přijeli. Mělník má dobrou hru přes pivota, někdy nám to dělalo problémy. Myslím, že jsme po inkasované brance ukázali týmovou sílu. Moje vstřelená branka padla po secvičeném signálu, jsem rád, že pomohla k vítězství."

David Frič (trenér): "Mám pocit, že jsme první poločas vyloženě přetrpěli, nemohli jsme se dostat do tempa. Povrch v hale nám nevyhovuje, brzdil nás v přechodové fázi, odskakovalo nám to. Jsem rád, že jsme urvali tři body. V druhé půli jsme dominovali, soupeř hru otevřel, jsem rád, že se do hry dostali všichni hráči."

Jakub Němec (trenér Olympiku Mělník): "Do utkání jsme velmi dobře vstoupili, vytvořili jsme si několik výborných brankových příležitostí. Podařilo se nám však proměnit pouze jednu. Slavia se postupně dostávala do tlaku a hrozila zejména ze standartních situací. V jejich bránění jsme první poločas dělali chyby a také z nich dvakrát zbytečně inkasovali. Utkání rozhodly 2 branky Slavie na začátku druhého poločasu, kterými odskočila o 3 góly. S takto kvalitním týmem se už tato ztráta těžko dohání a my už jsme i přestali věřit, že s výsledkem můžeme něco zásadního udělat."

Olympik Mělník - SK Slavia Praha 3:6 (2:3)
Branky: 2. Kalabis (Šup), 15. Nedostup (Šmejkal), 40. Kalabis (Šup) – 8. Ševčík (Ostrák), 13. Ostrák, 17. Záruba (Homola), 25. Leovski (Ostrák), 26. Leovski (Ostrák), 35. Jošt (Homola
SK Olympik Mělník: Šanda (Žežulka) – Nečas, Hrdý, Šup (C), Kalabis – Lehner, Šmejkal, Šustr, Nedostup – Mikyska, Gombáš.
SK Slavia Praha: Vondráček (Karpiak) – Záruba, Homola (C), Křemen, Jošt – Sláma, Ševčík, Leovski, Ostrák – Plíšek, Vaktor, Sita, Hruška.
Rozhodčí: Řeháček – Lafek
Karty: 12. Šustr (MEL), 13. Hrdý (MEL), 23. Nedostup (MEL), 24. Kalabis (MEL) – 38. Sita (SLA), 38. Frič (trenér) (SLA)
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700