Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík st.   Vloženo dne: 23.3.2021

Trenér David Frič oslavil první slávistickou výhru, když jeho svěřenci po pomalejším začátku přehráli FTZS Liberec a zvítězili 7:2. Po dvou brankách nastříleli Radim Záruba a David Jošt, po jedné Zdeněk Sita, Matúš Ševčík a Jan Křemen. Za hosty se trefil Jiří Šišler a z 10 m penalty Jakub Žoček.

V prvních deseti minutách hrál především Liberec ze zajištěné obrany, Slavia poněkud staticky držela míč a pokoušela se dobývat obranu hostí. Mnoho šancí k vidění nebylo a když už na nějakou došlo, oba brankáři ji zlikvidovali. Ve 13. minutě přesnou zpětnou přihrávkou z rohu našel Vrabec Šišlera a tomu rána z první sedla tak, že proletěla až do sítě – 0:1.

Slávisté přidali na tempu a zvrátili průběh zápasu ještě do přestávky. Nejprve v 16. minutě navezl na střed míč Záruba a po střetu s protihráčem napálil míč před sebe, k jeho překvapení skončil v síti. Druhý gól zařídil z podobného prostoru Ševčík, který dostal míč od Slámy, navezl ho na střed a vymetl roh branky.

Slávisté přidali třetí úder ještě v posledních vteřinách prvního poločasu, kdy po nacvičeném signálu Záruba přesně rozehrál přímý kop a Křemen nasměroval tečí míč mimo dosah brankáře Vogta.

Po přestávce červenobílí dostali průběh zápasu pod svoji kontrolu, soupeř musel hrát otevřeněji a přišly další branky. Sita potáhl míč po pravé lajně a přesným lobem překonal Vogta. Celou situaci ještě pojistil dorážející David Jošt - 4:1. Ve 27. minutě Jošt dotlačil míč za brankovou čáru po Křemenově akci.

Na 6:1 zvyšoval Sita, který si navedl míč na střed hřiště a poslal ho o tyč do sítě. Hosté snížili na 6:2 z 10m kopu, který proměnil Žoček, poslední slovo ale patřilo Zárubovi, který při power play vyvezl míč až do prázdné branky. Osmý gól mohl dát brankář Vondráček, přes celé hřiště mířil ale jen do tyče, od které se míč odrazil mimo branku.

Zápas nedohrál hostující hráč Vobořil, který si bez cizího zavinění bohužel vážně poranil achilovku. Za Slavii mu přejeme mu brzké uzdravení.

Utkání se hrálo před kamerami JAZA Stream, a bylo vysíláno na webu České televize. Záznam naleznete zde!

Komentáře po utkání:

David Frič: (trenér Slavia):"Do zápasu jsme nevstoupili tak aktivně, jak jsme chtěli, soupeř dal první góla, což nás trochu přibrzdilo. Ke konci poločasu jsme si ale pro vedení šli docela aktivně, měli jsme víc příležitostí a myslím si, že rozhodlo to, že jsme odskočili do poločasu na 3:1."

Radim Záruba (hráč Slavia):
"Trvalo nám trochu déle, než jsme se do zápasu dostali, prvních deset, jedenáct minut jsme byli v útlumu a nehráli jsme to, co jsme si řekli. Postupem času jsme tempo zvyšovali a ke konci poločasu proměnili šance. Druhou půli jsme si už pohlídali a dokonce si vyzkoušeli i nějaké taktické věci. Můj vyrovnávací gól byl hodně zvláštní, přiznám se, že jsem po nárazu od soupeře jen balon nakopl před sebe a pak se divil, že je to branka."

Aleš Benek (trenér FTZS): Prvních 15 minut jsme hráli přesně to, co jsme chtěli. Slavii jsme nepouštěli do velkých šancí a když už něco měli, tak to pozorný Dominik zlikvidoval. Mrzí mě, že jsme neodskočili na 0:2. Konec poločasu se nám absolutně nepovedl. Slavie zvyšovala tempo a zatlačila nás. Trochu šťastným gólem srovnali na 1:1 a to je asi nakoplo.Ve druhém poločase místo toho, abychom hráli aktivněji a s výsledkem se pokusili něco udělat, tak jsme dostali prvních 7 minut další dva góly a Slavie zkušeně hru kontrolovala. Soupeři gratuluji a zaslouženě si výsledek pohlídali. Pro nás to bylo výkonnostní maximum a kluky jsem pochválil. Pokud chceme hrát vyrovnanější partie s týmy z první pětky, tak náš výkon musí být koncentrovaný celé utkání a musíme se vyvarovat takových chyb.

SK Slavia Praha – FTZS Liberec 7:2 (3:1)
Branky: 16. Záruba (Sláma), 17. Ševčík (Sláma), 20. Křemen (Záruba), 23. Jošt (Sita), 27. Jošt (Křemen). 30. Sita (Vaktor), 37. Záruba – 12. Šisler (Vrabec), 32. Žoček (pen 10 m)
SK Slavia Praha: Vondráček (Karpiak) – Vaktor, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Hruška, Sláma, Plíšek, Homola, Ostrák, Záruba, Křemen
FTZS Liberec: Vogt (Plechatý) – Benek, Henzl, Janáček, Janouš, Novotný, Šisler, Vobořil, Vrabec, Zdržálek, Žampa, Žoček
ŽK: Ševčík – Novotný, Žoček
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700