Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 14.2.2021

V neděli Slavia podruhé v tomto roce vyhrála v Brně, tentokrát přehrála v hale Vodova ŽV Brno. Po prvním poločase vedli sešívaní 4:0. Dvě branky vstřelil David Jošt, jednu Zdeněk Sláma a Radim Záruba, po přestávce přidal pátou branku Filip Vaktor, Jediný gól inkasoval v závěru brankář Adam Vondráček z 10 m penalty.

V brance Slavie nastoupil Adam Vondráček a stejně jako proti Helasu začali červenobílí aktivně s cílem získat rychle náskok. Ve druhé minutě se hezky uvolnil kličkou na sedmi metrech Sita, domácí ho faulovali a Záruba z přímého kopu napálil míč kolem ramene brankáře Večeři přesně pod břevno – 0:1. V deváté minutě vystihl Jošt Hanušovu váhavou rozehrávku tak šikovně, že míč nasměroval parádně o břevno do sítě – 0:2.

V 11.minutě Ševčík připravil snadné zakončení pro Slámu – 0:3. Povedenou první půli završili hosté další brankou, když Jošt znovu potrestal chybu soupeře v rozehrávce a tentokrát zakončil technickým obstřelem – 0:4. Byla to už devatenáctá branka slávistického pivota v této sezoně. Svěřenci trenéra Filingera mohli získat i větší náskok, několik dobrých šancí měli Ševčík a Záruba, Sláma trefil tyč.

Po přestávce slávisté nadále drželi vývoj zápasu pod kontrolou, pátou branku přidali z přesilovky po vyloučení Starého – Křemen našel na zadní tyči Vaktora, který ve vzájemných duelech s ŽV Brno skóroval potřetí. Během přesilovky trefil navíc Ševčík tyč. Domácí se dočkali v samotném závěru, kdy penaltu z 10m za přísně odpískaný faul proměnil nejlepší hráč domácích Havlín, který přesnou ranou k tyči připravil Vondráčka o čisté konto.

Komentáře po utkání:

David Jošt:
"Po zápase v Ústí jsme nebyli v dobrém rozpoložení, proto jsem rád, že jsme to zvládli a urvali tři body, navíc nás už v úterý čeká důležitý zápas s Plzní. Pomohli jsme i Adamovi Vondráčkovi zlepšnou obranou a dostali jsme jenom jednu branku. Myslím si, že můžeme být spokojení. Že už jsem dal devatenáct branek mne těší, rád bych řekl, že to nesleduji, ale sleduji to. Nic takového jsem nečekal a znovu opakuji, že je to práce celého týmu, já jenom zakončuji akce."

Zdeněk Sita:"Přiznám se, že za stavu 3:0 jsem si na zápas v Ústí vzpomněl a věřil, že tentokrát to už nepustíme, říkali jsme si to všichni hned i na střídačce, že musíme hrát dál se stejným nasazením. Nebylo to jednoduché utkání, ale zvládli jsme ho a máme tři důležité body."

Michal Kratochvíl, hráč ŽV Brno: "V první půli byla vidět kvalita soupeře, avšak opět nás srazily hlavně naše vlastní chyby, které hráči Slavie nekompromisně trestali. Do druhé půle jsme šli s tím, že nemáme co ztratit a bylo to vidět. Naše hra se zlepšila a s očividným přispěním obav soupeře, aby nedošlo k podobnému scénáři jako s Ústím si myslím, že byl vidět poměrně vyrovnaný druhý poločas."

Žabinští Vlci Brno - Slavia Praha 1:5 (0:4)
Branky:
3. Záruba, 9. Jošt, 11. Sláma (Ševčík), 17. Jošt, 28. Vaktor (Křemen)
ŽV Brno: Večeřa (Pšurný) - Chroust, Kratochvíl, Svoboda, Starý, Hansl, Trbušek, Mezník, Havlín, Hanuš, Hromek
Slavia Praha - Vondráček (Žežulka, Karpiak) - Vaktor, Jošt, Sita, Ševčík, Hruška, Sláma, Plíšek, Homola, Záruba, Křemen
 

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700