Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 19.1.2021

Slávisté v úterý v Edenu splnili přesvědčivě úlohu favorita a Démony Česká Lípa porazili o sedm branek. Brankář Adam Vondráček vychytal čisté konto, Matuš Ševčík vstřelil svůj první gól v sešívaném dresu a Jan Křemen se blýskl hattrickem. Do hry se také dostali mladí hráči. Trenér Filinger změnil složení čtyřek a to se na výkonu červenobílého týmu pozitivně projevilo, svému soupeři nastříleli tři branky v prvním poločase a další čtyři přidali po přestávce.

První branka utkání padla až v polovině prvního poločasu, kdy se českolipskou obranou prodral Křemen a vyzval k zakončení Ševčíka, který mohl oslavit svůj první přesný zásah ve slávistickém dresu. Druhou branku připravil podobným způsobem Záruba pro Jošta. Pak přišly rozhodující momenty zápasu, Havrda neprostřelil z 10m kopu Vondráčka a červenobílí se stihli před přestávkou trefit ještě jednou – krásnou samostatnou akci zakončil Křemen.

Po přestávce už svěřenci Davida Filingera soupeře ke kontaktním brankám nepustili, povedenou kombinaci dokončil Křemen – 4:0, pátý gól byl asi nejhezčí, přes Křemena a Vaktora se dostal k zakončení Leovski – 5:0. Při soupeřově power-play se pak prosadil Křemen a uzavřel hattrick, poslední slovo měl Homola, který nekompromisně zavěsil míč pod břevno. Vondráček několika dobrými zákroky udržel druhé čisté konto ve své kariéře, navíc Ševčík a Jošt trefili tyč.

David Jošt je se třinácti brankami nejlepším střelcem 1. FUTSAL ligy, Jan Homola je s 12 asistencemi na děleném druhém místě v této statistice. Záruba je se sedmnácti body třetím nejužitečnějším hráčem. Tyto údaje, stejně jako druhé místo v celkové tabulce, budou moci slávisté vylepšit už tento pátek v Brně proti Helasu.

Komentáře po utkání:

Adam Vondráček (Slavia)
: "Po nevydařeném derby jsme si říkali, že se musíme vrátit k základům, k těžké tvrdé práci a píli na hřišti. Chtěli jsme špatný výsledek odčinit. Kluci makali v obraně a nepustili soupeře k nebezpečným střelám, jsem maximálně spokojený. Byl to v této sezoně můj první odchytaný celý zápas. Já jsem už proti České Lípě několikrát chytal a vždycky jsem dostal gól, jsou to zkušení hráči, proto mě těší, že jsem dneska nulu udržel."

Jan Křemen (autor hattricku Slavia): "Zápas se Spartou nám vůbec nesednul, museli jsme něco změnit, proházeli jsme čtyřky a dneska se to povedlo, má na tom zásluhu celý tým a hlavně trenér, protože ta změna byla vidět. Adam zachytal fantastický zápas, chci mu k jeho výkonu pogratulovat. Můj hattrick? Je to jedno, kdo dá branky, hlavní je to, že jsme získali tři body."

Karel Kruliš (trenér Česká Lípa): "Nacházíme se v nějaké dece po zápase v Ústí, který jsme mohli vyhrát, ale prohráli jsme ho během třiceti vteřin a zanechalo to na nás následky. Dnes jsme mohli v závěru poločasu z penalty snížit, ale nepovedlo se to, nedaří se nám to utrhnout. Slavia dnes byla živější, odpočatější."

Slavia Praha – Démoni Česká Lípa 7:0 (3:0)
Branky:
 13. Ševčík (Křemen), 17. Jošt (Záruba), 20. Křemen, 22. Křemen (Ševčík) 30. Leovski (Vaktor), 38. Křemen (Homola), 40. Homola (Leovski)
Slavia: Vondráček – Vaktor, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Hruška, Sláma, Plíšek, Homola, Záruba, Křemen, Žežulka, Karpiak
Démoni Česká Lípa: Kirov – Rott, Fichtner, Švec, Havrda, Mareš, Bužik, Caizl, Klimt, Zapletal, Abrhám, Bejda, Hanzlík, Bialek
 
 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700