Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 8.3.2020

Slavia prohrála vysokým rozdílem také druhé letošní derby. V neděli v UNYP Aréně na Podvinném Mlýně jednoznačně dominovali domácí hráči, kteří nakonec zvítězili 11:2. Čtyři branky nastřílel Tomáš Drahovský. Ze slávistů překonali Ondřeje Vahalu pouze Radim Záruba a Igor Leovski. Individuální kvality Sparty ale dominovaly po celou dobu utkání. Martin Směřička a Jan Homola navíc viděli v druhém poločase červené karty.

Slávisté měli v úvodu několik slibných příležitostí zakončit, do vedení šla ale ve třetí minutě Sparta, když Michal Seidler usměrnil jedním dotekem Drahovského nákop před branku za Žežulkova záda. O dvě minuty později Drahovský rozehrál aut přes celé brankoviště na levou stranu, odkud zakončil Tihomir Novak. Nedůslednosti ve slávistické obraně potrestali do přestávky ještě Mladen Kocič a Amadeu.

Do druhého poločasu naskočil do slávistické branky Marek Karpiak, ale ani o přes několik dobrých zákroků příliv branek domácích nezastavil. Pátou branku dal střelou do šibenice Amadeu. Pak se Zárubovi podařilo po Radovanovičově přihrávce snížit, dalších pět gólů ale nastřílela Sparta, Drahovský zkompletoval hattrick z penalty, ke kterému přidal ještě čtvrtou branku v samotném závěru utkání.

Ze slávistů se prosadil už jenom Leovski, Slámův pokus zastavila tyč. Červenobílí navíc viděli dvě červené karty, první za faul dostal Martin Směřička, druhou kapitán Jan Homola, který zasáhl údajně rukou na brankové čáře. Nutno říct, že zásah rukou nebyl příliš průkazný. Stejně jako v prvním derby v Edenu slávisté v závěru zkoušeli hrát power-play, k výrazné změně obrazu utkání to ale bohužel nevedlo. 

David Filinger (trenér Slavia): "Měli jsme nějaký plán k zápasu, který jsme si celý týden připravovali, ten však vzal během pár minut, kdy jsme čtyřikrát inkasovali, za své. Všechno po našich individuálních chybách. To už je pak těžké se dostávat do zápasu. Bylo to hodně špatné. Rozhodující byla individuální kvalita hráčů Sparty, ke kterým jsme nedostatečně a nedůrazně přistupovali. Dostat za dva zápasy v derby dvacet branek je obrovská ostuda, našim věrným fanouškům se za dnešní výkon omlouvám."

Dan Kolman (prezident klubu): "Spartě gratuluji k vysokému a zaslouženému vítězství. Především v otázce sebevědomí je rival úplně jinde než my. Jsem zklamaný samozřejmě. Všechny ty kousavé příspěvky a prohlášení si zasloužíme a Sparta si po právu užije vítězné oslavy. Další ostudnou porážku budu vstřebávat těžce, tak to prostě je. Naši hráči musí popřemýšlet sami nad sebou a vedení nad složením týmu pro příští sezonu."

Sparta Praha - Slavia Praha 11:2 (4:0)
Branky:
3. Seidler, 5. Novak (Drahovský), 15. Kocič, 18. Amadeu (Seidler), 23. Amadeu (Seidler), 31. Drahovský, 32. Seidler (Rick), 34. Drahovský (Seidler), 36. Drahovský (pen.), 37. Novak (Amadeu), 40. Hora – 24. Zaruba (Radovanovič), 40. Leovski (Radovanovič)
Sparta: Vahala (Plecitý) – Rick, Kocič, Amdaeu, Novak, Fejzullahi, Drahovský (C), Křivánek, Hora, Seidler
Slavia: Žežulka (Karpiak) – Brychta, Plíšek, Směřička, Jošt, Leovski, Sláma, Radovanovič, Homola (C), Záruba, Hájek, Křemen
ŽK: Novak, Kocič, Křivánek 
ČK: Směřička, Homola
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700