Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 25.2.2020

Stejně jako v pátek v Brně, slávisté potvrdili roli favorita i v pondělí v České Lípě. Proti aktivně hrajícím Démonům se prosadil třemi brankami Martin Brychta, v závěru pak potvrdil vítězství střelou přes celé hřiště Martin Směřička. Sešívaní celou řadu dalších dobrých šancí neproměnili, naopak je vzadu několikrát podržel Jan Žežulka, který kapituloval jenom dvakrát po střelách Tomáše Abrhama. Za stavu 3:2 pro Slavii trefil Zapletal tyč.

Hned v první minutě bývalý slávistický gólman Bartůněk udělal obrovskou chybu v rozehrávce a namazal míč přímo Brychtovi, který otevřel skóre. Filingerovi svěřenci pak ale nakupili rychle za sebou pět faulů a museli hrát velmi opatrně v osobních soubojích. Přesto nezabránili jednomu pokutovému kopu z 10m, který zahrával Havrda. Do branky se proti němu postavil uzdravený Karpiak a českolipský exekutor standardek minul levou tyčku. Protože slávisté další šance neproměnili – tu největší měl Leovski, který netrefil levačkou ze šesti metrů, odcházelo se do kabin za nejtěsnějšího vedení Slavie.

Během druhého poločase se vrátil do hry také uzdravený Marko Radovanovič. Slávisté přidali znovu v úvodních pasážích branku, Směřička rozehrál přesně rohový kop na Brychtu, kterému nezbývalo než míč uklidit do sítě. Ve 28. minutě dosáhli Démoni na kontaktní branku, kterou vstřelil Abrham, na ni dokázal znovu odpovědět Brychta, kterého krásně uvolnil Směřička před odkrytou branku. Domácí se ale nevzdávali a Abrham znovu snížil, několik povedených zákroků musel vytasit Žežulka, v největší šanci na vyrovnání trefil Zapletal tyč. Slávisté pak čelili power-play, při které přes celé hřiště zpečetil výsledek Směřička.

Komentáře po utkání:

Martin Brychta (Slavia, autor hattricku): "Nebyl to vůbec lehký zápas, v prvním poločase jsme nasbírali pět faulů a pak jsme nemohli hrát to, co jsme chtěli a co jsme si řekli před zápasem. I když jsou v tabulce nedaleko sestupových příček, Česká Lípa má kvalitní tým, hodně běhali, bylo to nepříjemné utkání. Můj hattrick? Byl jsem ve správný moment tam, kde jsem měl být. Takové góly se musí dávat."

David Filinger (trenér Slavia): "Máme další tři body, s tím jsem spokojený. Projevila se na nás trochu únava. Nečekal nás jednoduchý zápas, to se potvrdilo. Jeho průběh jsme si zkomplikovali tím, že jsme neproměňovali šance. V prvním poločase nás navíc zbrzdily individuální chyby a zbytečné fauly, které byly na půlce hřiště a nic neřešily. Osm minut jsme pak bránili a nemohli se nikoho dotknout. V druhém poločase jsme se ve hře zlepšili."

Karel Kruliš (Česká Lípa): „Sahali jsme po bodu, ale bohužel pravidlo nedáš dostaneš se potvrdilo. Bohužel jsme zůstali opět bez bodu, i když jsme byli pro Slavii si myslím nepříjemným soupeřem a troufnu si říct, že i vyrovnaným. Bohužel i druhý zapas se soupeřem z top 5 nám nevyšel. Musíme se dát se do kupy na nedělní zápas s Českými Budějovicemi.“

FC Démoni Česká Lípa – SK Slavia Praha 2:4 (0:1)
Branky:
28. Abrham, 35. Abrham – 1. Brychta, 22. Brychta (Směřička), 34. Brychta (Směřička), 40. Směřička.
Česká Lípa: Bartůněk (Kirov) – Kubelka, Fichtner, Rott (C), Havrda – Abrham, Slavík, Zapletal, Švec – Bejda, Němec, Bažant.
Slavia: Žežulka (Karpiak) – Brychta, Směřička, Leovski, Sláma, Radovanović, Homola (C), Záruba, Hájek, Křemen.
Rozhodčí: Plzák, Kresta
 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700