Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 19.1.2020

Slavia v neděli večer potvrdila roli favorita a odvezla z Českých Budějovic výhru 7:3. Svěřenci Davida Filingera aktivně napadali rozehrávku Dynama a rychle si vypracovali čtyřgólový náskok. Domácím se podařilo dotáhnout se dvakrát na dvougólový rozdíl, kontaktní branku ale nevstřelili. Daniel Hájek nastřílel svůj první hattrick, Radim Záruba se trefil dvakrát, po jednom gólu přidali Martin Brychta a Jan Křemen.

V brance Slavie se vystřídali oba brankáři, Patrik Malina chytil Hricovi v závěru prvního poločasu penaltu z 10m. V závěru si pak odbyli premiéru ve VARTA futsal lize junioři z U19 týmu - Jáchym Trajhan a Filip Hruška. Oba střelci Dynama Mašát a Pecka také vstřelili své premiérové branky. Slávisté se bodově dotáhli na Svarog Teplice, zatímco České Budějovice čeká neúprosný boj o záchranu.

V sestavě Slavie chyběli distancovaní Radovanovič se Směřičkou, chyběl také Klíma. V základní čtyřce se tak představili Leovski, Homola, Záruba a Brychta. Sešívaní aktivně presovali rozehrávku soupeře na soupeřově polovině, což dělalo obráncům Dynama velké potíže. Tentokrát byli červenobílí nebývale efektivní, první tři střely skončily v síti brankáře Beránka.

Už ve druhé minutě uvolnil Brychta na pravé straně Zárubu, který nedostoupený přesně zakončil k tyči. Český reprezentant pak připravil druhý gól pro Daniela Hájka. V 9. minutě se podruhé přesně trefil Záruba, o dvě minuty znovu Záruba nahrál Brychtovi a slávisté vedli o čtyři branky. Nutno dodat, že brankář Jan Žežulka zlikvidoval v této fázi utkání tři dobré šance Jihočechů.

Proti střelám Michala Mašáta a Luboše Pecky ale neměl nárok, Dynamo se dostalo na dosah kontaktní branky, zejména protože Slavia nasbírala pět akumulovaných faulů a nemohla důsledně souboje dohrávat. Dominik Hric měl šanci v závěru poločasu snížit z penalty z 10m, kterou ale chytil brankář Patrik Malina. Slávisté v poslední minutě prvního poločasu zvýšili díky Hájkovi na 5:2.

Po přestávce se jako první znovu prosadil Mašát, pak ale Slavia odmítla dramatický závěr a rozhodla o svém vítězství. Svoji druhou branku v této sezoně přidal Jan Křemen a Daniel Hájek uzavřel svůj první hattrick ve VARTA futsal lize. Závěr zápasu odchytal v brance Malina, který tak prožil obnovenou premiéru ve Slavii, debut si odbyli také Filip Hruška a Jáchym Trajhan, oba se mohli dokonce zapsat mezi střelce, když se dostali do dobrých střeleckých pozic. Kromě branek nastřelili slávisté několikrát také brankovou konstrukci.

Utkání se hrálo ve zcela zaplněné hale, domácí hráči i slávisté několikrát přiznali teč při střele nebo autu. Jiří Hrbáč vrátil míč slávistům po neodpískaném faulu. Je určitě dobře, že se z futsalových palubovek nevytrácí duch fair play. Po některých předchozích zápasech Slavie venku by to bylo jen stěží možné konstatovat.

Komentáře po utkání:

David Filinger (trenér Slavia)
: "Nebyl to pro nás jednoduchý zápas. Věděli jsme, že Budějovice hrají doma jinak, že budou hrát hodně zezadu, říkal jsem klukům, abychom byli trpěliví. Vstřelili jsme rychlé čtyři branky, ale pak jsme po dvou laciných chybách inkasovali, to se stále opakuje a budeme muset na tom zapracovat na tréninku."

Radim Pouzar (Dynamo): "Nebyli jsme kompletní, ale na to se nebudeme vymlouvat. Slavia vstřelila strašně rychle laciné branky, ale ty vyplynuly také z velké kvality soupeře. V rámci možností jsme odehráli podle mého názoru statečné utkání, navíc to momentálně nebylo."

SK Dynamo PCO České Budějovice - SK Slavia Praha 3:7 (2:5)
Branky:
15. Mašát (Pouzar), 17. Pecka (Hrbáč), 29. Mašát (Benát) – 2. Záruba (Brychta), 4. Hájek (Záruba), 9. Záruba (Leovski), 11. Brychta (Záruba), 20. Hájek (Jošt), 34. Křemen, 35. Hájek (Křemen).
Dynamo: Štefan Beránek , Erik Jasenský - Michal Mašát , Radim Pouzar , Martin Jasanský , Dominik Hric , Petr Benát , Luboš Pecka , Jiří Hrbáč Trenér: Vojtěch Vejvar
Slavia: Jan Žežulka, Patrik Malina - Martin Brychta, Igor Leovski, Radim Záruba, Jáchym Trajhan, David Jošt, Jan Křemen, Daniel Hájek, Zdeněk Sláma, Filip Hruška, Jan Homola. Trenér: David Filinger
Rozhodčí: Matyš, Kaštánek
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700