Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 15.11.2019

Páteční derby vyznělo jednoznačně ve prospěch Sparty, která v Edenu nastřílela devět branek a prestižní zápas zcela ovládla. V prvním poločase ještě červenobílí drželi se soupeřem alespoň výsledkově krok, po přestávce ale hosté přidali ještě sedm gólů. Domácí hráči jakoby v posledních dvanácti minutách zcela přestali hrát, a utkání vzdali. To si skvělí fanoušci, kteří se po dlouhé době sešli ve velmi hojném počtu, nezasloužili, a celá futsalová Slavia jim dluží velkou omluvu. Prohrát se může, ale musí to být se zdviženou hlavou.

Slávistům se vůbec nedařila útočná fáze, ve které bylo příliš nepřesností a chyběla finální přihrávka, naopak Sparta dokázala všechny své šance nekompromisně zakončovat. Vynikal v tom zejména slovenský reprezentant Tomáš Drahovský.

Utkání nedohrál zraněný Radim Záruba, který rozšířil už tak početnou marodku červenobílých, na které jsou dlouhodobě zranění Leovski a Karpiak, brankář Vondráček a Křemen.

Soupeři je nutné pogratulovat k vítězství, naopak Slavia se bude muset z této facky rychle vzpamatovat, a rozebrat si, proč k ní došlo.

Komentář po utkání:

Radim Záruba (Slavia): Hodnotí se to těžko. Prohráli jsme o devět branek, což je ostuda pro nás pro hráče, i pro Slavii. Každý si musí sáhnout do svého svědomí, jestli plnil taktické pokyny, které jsme si řekli. Sparta proměnila většinu svých šancí, my jsme finální fázi neměli skoro žádnou. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří nás vydrželi až do konce podporovat a slibuji jim za naší kabinu, že tohle už se opakovat nebude.

SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 0:9 (0:2)
Branky: 8. Drahovský (Seidler), 14. Grbeša (Novak), 22. Novak (Grbeša), 29. Wilde, 31. Drahovský (Kocič), 32. Seidler, 32. Rick (Drahovský), 38. Grbeša, 40. Kocič (Novak)
Slavia Praha: Žežulka (Malina) – Brychta, Klíma, Směřička, Jošt, Sláma, Radovanovič, Homola (K), Záruba, Hájek
Sparta Praha: Vahala (Plecitý, Cristiano) – Rick, Kocič, Brahimi, Wilde, Novak, Fejzullahi, Drahovský (K), Křivánek, Hora, Grbeša, Seidler
Rozhodčí: Kresta, Černý
Diváci: 650
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700