Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 8.11.2019

Slávisté v Mělníce vletěli do zápasu neuvěřitelným způsobem a po sedmi minutách vedli 5:0. První dvě branky vstřelil nejlepší střelec Slavie Martin Brychta – první po zpětné nahrávce od Směřičky druhou po samostatné akci. Další dvě branky přidal v rychlém sledu David Jošt, kterému přihrával v obou případech kapitán Jan Homola. Do střelecké listiny se zapsal také Marko Radovanovič, který přidal branku po další dobré kombinaci se Zárubou. Slávisté vedli nad Mělníkem 5:0 a to utkání ještě ani pořádně nezačalo!

Pak ale přestali hosté své šance proměńovat, viditelně ubrali na tempu, chytil se domácí brankář Rusak a domácí také dokázali překonat dvakrát Jana Žežulku. Nejblíže další brance byl Zdeněk Sláma, který nastřelil břevno domácí branky. O přestávce se tak svěřenci Ivana Božoviče soustředili na to, aby se vrátili k aktivnímu ovládnutí utkání a dominanci z úvodu.

Po přestávce se hrál o poznání vyrovnanější futsal, červenobílí zvýšili díky brance Radovanoviče, ale domácí dokázali opět odpovědět. Obrovskou šanci měl Záruba, který minul z několika kroků branku. Několika výbornými zákroky v této fázi podržel svůj tým brankář Žežulka.

Slávisté pak ale svůj náskok ještě navýšili, pohlednou a přesnou křížnou ránou navýšil náskok Sláma, v poslední minutě završil svůj druhý hattrick ve dvou posledních zápasech Martin Brychta, který by si zasloužil od kapitána nějakou slevu na poplatcích do klubové kasy.

Slavia v Mělníce nastoupila bez řady zraněných hráčů – chyběli Leovski, Karpiak, Křemen, Klíma a Vondráček.

Komentáře po utkání:

Jan Žežulka (Slavia):
„Chtěli jsme začít zápas lépe než jindy, zatlačit soupeře a vstřelit branky. To se nám povedlo, nasypali jsme tam góly, z pěti šancí pět branek. Dobře jsme i bránili, pak se jsme ale trochu přestali běhat a pustili soupeře do zápasu. Je to škoda, mohli jsme rozhodnout o vítězství mnohem dřív.

David Jošt (Slavia):
„Byl to snový vstup do utkání, vést po sedmi minutách pět nula je samozřejmě velice příjemné, pak jsme si to ale zkomplikovali a inkasovali dvě branky. Naštěstí jsme to zvládli, dobré tři body.

Jakub Němec (trenér Olympiku): Náš vstup do utkání byl jak z hororu, naprostá šilenost. Po sedmi minutách jsme prohrávali 0:5. Na co jsme sáhli, to jsme zkazili. Dělali jsme neuvěřitelné chyby a Slavii udělali utkání jednoduché. Z takového stavu se těžko dostává zpátky do zápasu. V každém utkání soupeři darujeme 4 - 5 gólů našimi zbytečnými chybami, s tím se 1. liga nedá hrát. I když na tom pracujeme a víme kde chyby jsou, tak se v každém utkání znovu a znovu opakují. Dokud nebudeme disciplinovaní a bezchybní v defenzívě, tak budeme mít zápasy strašně složité."

Olympik Mělník – Slavia Praha 4:9 (2:5)
Branky: 11. Zdržálek (Gabčo), 20. Hrdina (Nečas), 24. Šustr (Zdržálek) – 3. Brychta (Směřička), 4. Brychta, 5. Radovanovič (Záruba), 6. Jošt (Homola), 7. Jošt (Homola), 23. Radovanovič (Záruba), 31. Směřička (Radovanovič), 36. Sláma (Homola), 40. Brychta
Olympik Mělník: Rusak (Šanda) – Moravec, Zdržálek, Hrdina, Lehner, Nečas, Gabčo, Šuba, Žampa
Slavia Praha: Žežulka – Brychta, Směřička, Jošt, Sláma, Radovanovič, Homola, Záruba, Hájek
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700