Autor: Ondřej Zlámal Foto: Ivana Hošková   Vloženo dne: 18.10.2019

V televizní předehrávce 6. kola VARTA futsal ligy Slavia prohrála na palubovce Chrudimi 1:4. Červenobílí předvedli solidní výkon, doplatili ale na neproměňování svých šancí. Naopak domácí ERA-PACK velké chyby ve slávistické rozehrávce dokázal vždy potrestat. Jedinou branku hostů vstřelil při závěrečné power-play Zdeněk Sláma. Za domácí se prosadili oba bratři Drozdové, Matěj Slováček a Everton.

V úvodu se Slavia dostala pod tlak domácích a žežulka měl plno práce zastavovat chrudimské střely. Pomohla mu i tyč, defenzivní činnost lze pochválit za příkladnou bojovnost a nasazení. O to více mrzí, že v okamžiku kde se hra vyrovnala a Slavia začala ohrožovat branku soupeře, dopustil se Křemen na vlastní polovině fatální chyby, kterou potrestal Drozd.

Do druhého poločasu vstoupila Slavia velmi aktivně a sahala po vyrovnání. To zhatila nekoncentrovanost po zbytečném faulu na polovině hřiště, po které Chrudim v krátkém sledu dvakrát skórovala. Až v závěru při power-play, se podařilo výsledek korigovat.

Záznam na webu České televize naleznete zde!

Komentáře po utkání:

Zdeněk Sláma (Slavia):
"Chyběly nám branky, proti Chrudimi se těch pár příležitostí, které si vytvoříte, musí proměnit, jinak se nedá se uspět. Hlavně za stavu 0:1 jsme měli tutovky, které jsme nedali. Naopak Chrudim své šance proměnila a trestala nás za chyby. Oproti pohárovému zápasu se defenziva a bojovnost zlepšila, ale udělali jsme tři obrovské chyby, po kterých jsme inkasovali."

Felipe Conde (trenér Chrudim): „Byl to těžký zápas, přesně, jak jsme očekávali. Hráli jsme skvěle v defenzívě, v útočné fázi jsme si vedli dobře v úvodu, kde jsme ale neproměnili řadu šancí. Po pauze už to bylo lepší. Někomu se zápas povedl, jinému zase ne. Ale nejdůležitější je vítězství proti těžkému soupeři a s ním i tři body do tabulky.“

ERA-PACK Chrudim – SK Slavia Praha 4:1 (1:0)
Branky: 14. P. Drozd, 29. D. Drozd (Slováček), 30. Slováček (Felipe), 40. Everton – 36. Sláma
Chrudim: Litviněnko (Žďánský) – R. Mareš, Koudelka, Slováček (C), Felipe – Everton, M. Mareš, P. Drozd, D. Drozd, Balog
Slavia: Žežulka (Vondráček) – Brychta, Směřička, Radovanovič, Záruba – Jošt, Sláma, Homola (C) , Hájek, Křemen
Rozhodčí: Čep, Kliner - Petr
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700