Autor: Martin Kameník, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 11.10.2019

Červenobílí futsalisté si v předehrávce pátého kola připsali čtvrtou výhru v letošní sezoně, když v Edenu porazili Démony Česká Lípa 4:1. Hosté šli po jednom z protiútoků do vedení, Martin Směřička ještě před přestávkou vyrovnal a Slavia po změně stran přidala rozhodující tři branky. Před zbývajícími zápasy kola se dokonce sešívaní vyšvihli na první místo tabulky.

V dresu soupeře nastoupilo několik hráčů, kteří mají s červenobílým dresem bohaté zkušenosti. Zapletal, Bartůněk, Havrda, Fichtner, Rott mají v Edenu jako domácí hráči mnoho soutěžních startů, Hanzlík s týmem delší období trénoval.

Slavia vstoupila do utkání sebevědomě, zamkla Démony na jejich polovině a vytvořila si několik gólových příležitostí. Některé byly opravdu vyložené, avšak buď je trestuhodně zahodili sešívaní střelci, nebo se blýskl brankář Kirov. V 10. minutě tak přišel trest v podobě úspěšně realizovaného brejku, což na delší období vzalo domácím vítr z plachet. Chyběl důraz a nasazení, profesorská hra nemohla na výborně bránící Démony stačit. Slavia si nadále udržovala územní převahu, hosté však mohli z brejků své vedení klidně navýšit. Vysvobození přišlo až těsně před koncem poločasu. Radovanovič výborně pracoval na své pozici pivota, byť s trochou štěstí dostal míč k volnému Směřičkovi, a ten vyrovnal na 1:1.

Ve druhém poločasu se Slavia dále tlačila do útoku. Ve 24. minutě předvedl parádní akci Záruba, který na sebe nalákal protihráče, narazil si s Joštem, a ranou do šibenice nedal Kirovovi šanci, 2:1. Klíčová branka pak padla paradoxně po brejku domácích. Opět Záruba předvedl vynikající výjezd z obrany, našel volného Jošta a ten skóroval, 3:1. Poslední branka poté padla do prázdné branky, při powerplay Démonů.

Komentáře po utkání:

Martin Směřička (Slavia): "Zápas můžeme zařadit k těm těžším, které jsme v této sezoně zatím odehráli. Trenér Kruliš sestavil letos kvalitní tým s řadou zkušených futsalistů, který může dosáhnout na výborné výsledky. V úvodu utkání se nám nepodařilo proměnit několik příležitostí a následně jsme po jednom z brejků inkasovali. Soupeř hrál ze zabezpečené obrany a neustále hrozil z protiútoků. Vyrovnat se nám podařilo až minutu před přestávkou. Pro mne osobně to bylo mírné vykoupení, protože se mi podařilo prolomit střeleckou smůlu z celého poločasu. Po přestávce předvedli dvě pěkné akce David Jošt a Radim Záruba a vedli jsme 3:1. V závěru jsme hráli pod pěti fauly, ale ubránili jsme i power-play a přidali čtvrtý gól. Teď se musíme soustředit na příští týden, kdy nás čekají dva těžké zápasy."

Karel Kruliš (trenér České Lípy): "Zápas se Slavii byl, myslím si, hodně vyrovnaný, dostali jsme se do vedení, ale bohužel jsme ho neudrželi do druhého dějství. Poté se opět dobývaly obě obrany a po sporném zákroku a našem nekoncentrovaní, kdy domácí rychle rozehráli a my nezachytili průnik Záruby, který skoroval,tak jsme se už s tím stavem nedokázali vyrovnat i přesto že jsme měli dost vypracovaných příležitostí, ale opět jsme selhali v koncovce. Měly jsme v nohách úterní zapas s Teplicemi a po dvou dnech jsme se dali dohromady a opět sehráli kvalitní zápas. Nakonec musíme uznat že Radim Záruba je ten rozdílový motor který si troufnu říct nás včera porazi."

SK Slavia Praha – Démoni Česká Lípa 4:1 (1:1)
Branky:
20. Směřička (Radovanovič), 24. Záruba (Jošt), 34. Jošt (Záruba), 39. Brychta (Směřička) – 10. Fichtner (Kubelka)
Slavia: Vondráček (Žežulka) – Brychta, Klíma, Směřička, Jošt, Sláma, Radovanovič, Homola (C), Záruba, Hájek, Křemen
Česká Lípa: Kirov (Bartůněk) – Rott (C), Bažant, Kubelka, Fichtner, Švec, Havrda, Hanzlík, Mikyska, Zapletal, Abrham
Rozhodčí: Matyš, Lasch
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700