Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 6.10.2019

Slávisté v neděli večer zvítězili v hale Dukly nad FTZS Liberec 7:5 a připsali si třetí ligovou výhru. Dvě branky vstřelil Martin Brychta, po jedné pak Homola, Sláma, Radovanovič, Jošt a Směřička. Za domácí se blýskl hattrickem Vébr, dvě branky dal Benek.

Slávisté hned v úvodu zápasu zatlačili Liberec do obrany, v nadějných šancích se objevil kapitán Jan Homola, ale brankář Dominik Vogt ho vždy dokázal vychytat. Domácí trochu nečekaně udeřili hned z prvního nebezpečného brejku, když po vyběhnutí Jana Žežulky před brankoviště byla nařízena penalta, kterou proměnil kapitán Aleš Benek.

Červenobílí ale nadále dobře kombinovali, vycházely jim signály. Ve čtvrté minutě si naběhl Martin Brychta na autové rozehrání Martina Směřičky a pohotově vyrovnal. Pohledné kombinace pak dovedly svěřence Ivana Božoviče i k brankám Homoly a Zdeňka Slámy. Po dalším signálu po rohovém kopu zvýšil Brychta už na 4:1. Svůj tříbrankový náskok pak už slávisté v dalším průběhu jenom obnovovali. Benek do přestávky snížil na 2:4 po dalším rychlém protiútoku, skóre prvního poločasu uzavřel Marko Radovanovič opět z volného prostoru před brankou na 5:2 pro Slavii.

Po přestávce nastoupil do branky Adam Vondráček, také on ale hned z první střely domácích inkasoval, liberecký Matěj Vébr našlápl svoji první brankou k čistému hattricku. I na jeho úder slávisté dokázali odpovědět, gól vstřelil po Hájkově přihrávce David Jošt. Přetahovanou o tříbrankový náskok pak prodloužili znovu Vébr a Směřička. Poslední branku nakonec dal Vébr a uzavřel svůj hattrick. Slávisté v druhém poločase řadu dalších šancí promarnili, v závěru museli čelit power-play domácích, která byla trochu nezvyklá v tom, že se v hale zastavila časomíra.

Liberec prokázal, že své zkušenosti z první sezony dokázal zúročit a přidal do své hry mnohem více futsalových prvků. Červenobílí hráči museli vynaložit k zisku tří bodů mnohem větší úsilí než před rokem.

Slávisté se v tabulce posunuli na druhou příčku.

Komentáře po utkání:

Jan Homola (Slavia):
"Nebyl to vůbec jednoduchý zápas, domácí na nás byli kondičně dobře připravení, pohybliví. Nechali jsme si vstřelit řadu gólů po našich technických chybách, musíme být rádi, že jsme dali sedm branek a odvážíme si vítězství."

František Vacek (asistent trenéra Liberce): "Myslím si, že jsme měli výborný vstup do utkání. Díky penaltě se nám podařilo vstřelit první branku. Hostům se pak ale podařilo vstřelit dvě branky a do konce poločasu byli lepším týmem. V druhém poločase jsme zlepšili hru a dařilo se nám i proměňovat protiútoky. Bohužel soupeř dokázal vždy odpovědět. Věřím, že jsme mohli sahat i po remíze, ale Slavia je velmi dobrý soupeř a už nám nedovolila zápas zdramatizovat ani přes náš pokus o powerplay."

FTZS Liberec - Slavia 5:7 (2:5)
Branky:
3. Benek (pen.), 17. Benek, 23. Vébr, 31. Vébr (Vogt), 38. Vébr - 4. Brychta (Směřička), 10. Homola (Směřička, Brychta), 13. Sláma (Jošt), 16. Brychta (Směřička), 18. Radovanovič (Směřička), 24. Jošt (Hájek), 34. Směřička
Liberec: Vogt (Plechatý) – Bína M., Šorsák, Henzl, Benek (C), Janáček, Rumler, Vébr, Kratochvíl, Daněk
Slavia: Žežulka (Vondráček) – Brychta, Klíma, Směřička, Jošt, Sláma, Radovanovič, Homola (C), Hájek, Křemen
 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700