Vloženo dne: 14.9.2019

V Plzni jsme domácímu Interobalu podlehli zcela zaslouženě 5:2 a nezbývá než soupeři sportovně pogratulovat k výhře. Soupeř nás předčil ve všech aspektech hry a po právu slaví tři body. Nám nezbývá nic jiného než dobře analyzovat příčiny, prohru hodit za hlavu a soustředit se na další soupeře. Za velkou sportovní tragédii utkání hraného v pátek třináctého lze považovat dvě velmi vážná zranění hráčů Karpiaka a Leovskiho, kteří oba po převozu do nemocnice skončili s nohou v sádře.

Zápas nezačal dobře pro Plzeň, neboť hned v úvodu se zranil kapitán Rešetár a do konce utkání se již na palubovce neobjevil. I bez něj si však Plzeň v úvodní desetiminutovce vytvořila tlak a Slavii viditelně přehrávala. Již ve třetí minutě poprvé udeřilo, po rohu tečoval za Karpiakova záda Kovácsovu střelu Holý. Brankář Slavie několikrát svůj tým podržel, a tak v 11. minutě mohl vyrovnat Sláma, trefil ale jen tyč. Ne naposledy, v dalším průběhu utkání se mu to povedlo ještě jednou, a následně trefil i spojnici branky Lukáše Němce. Do konce poločasu domácí skórovali ještě jednou, po střele Holého do tyče, míč uklidil do branky Vnuk. To již ale brankoviště Slavie hájil Žežulka, který vystřídal zraněného Karpiaka. Ještě před tím došlo ke spornému souboji v našem brankovišti. Pokud se jednalo o faul, měli domácí kopat penaltu. O chvíli poté stáhl zezadu Holý při střele na branku Brychtu, a asi mohl být rád, že viděl pouze žlutou kartu.

Ani do druhého poločasu jsme nevstoupili dobře. Po pěkné kombinaci zvýšil na 3:0 Buchta. Teprve až v této fázi jsme začali zvyšovat vlastní tempo hry a tlačili se před jistého Němce v brance domácích. Plzeň však výborně bránila. Deset minut před koncem srazil rukama k zemi Leovskiho mladý Buchta. Makedonský reprezentant upadl tak nešťastně, že se jako Karpiak velmi vážně zranil, a musela jej odvézt sanita za slovenským brankářem do nemocnice v Plzni. Buchta obdržel za zákrok žlutou kartu. Po dlouhém ošetřování, již v poslední čtvrtině tempo hry oboustranně opadlo, zápas se spíš jen dohrával. Minimálně na straně Slavie již výkon postrádal kvalitu i pod dojmem nepříjemného zážitku ze zranění obou opor. Ve 35. minutě zvýšil do otevřené obrany Kovács stav na 4:0 a následně tentýž hráč do prázdné branky při power-play na 5:0. V závěru vytěžila Slavia ze hry bez brankáře dvě branky, kterými jen kosmeticky upravovala výsledek.

Komentáře po utkání:
Zdeněk Sláma (Slavia): "Na našem výkonu se projevila nesehranost, nefungovala nám obrana, špatně jsme si předávali hráče. To všechno ale přijde, mrzí mne jen to, že nás Plzeň přejela v nasazení a v tom, jak chtěla vyhrát. Nesehranost se dala vykompenzovat bojovností, ale i to nám chybělo. To musíme zlepšit hned v dalším zápase. Velkým problémem jsou zranění dvou našich klíčových hráčů, přejeme jim, aby se co nejdříve uzdravili, to je teď nejdůležitější."

Jan Homola (Slavia):
"Nebyl to z naší strany povedený zápas, Plzeň vyhrála zaslouženě. Přeji oběma zraněným klukům, aby se co nejdříve uzdravili, budou nám oba hodně chybět."

Marek Kopecký (trenér Interobal): "Zápas jsme začali velmi dobře a hned v úvodu jsme si dokázali vytvořit nějaké šance. Bohužel nám to nabouralo zranění Lukáše Rešetára, které nám překopalo celou hru. Poté jsme stáhli sestavu na 6 lidí, díky čemuž jsme už nebyli tak aktivní, jak jsme chtěli být. Musím říct, že jsme tu hru dnes spíš podřídili tomu výsledku a kluci to zvládli skvěle. Do obrany jsme hráli výborně a ten zápas jsme mohli rozhodnout ještě daleko dřív."

Textový ONLINE zde...
Stream na LSTV zde...

Interobal Plzeň - SK Slavia Praha 5:2 (2:0)
Branky: 3. Holý (Kovács), 15. Vnuk (Holý), 22. Buchta (Vnuk), 35. Kovács (Vnuk), 36. Kovács – 38. Brychta (Záruba), 40. Směřička (Sláma)
Karty: 12. Holý (PLZ), 15. Vnuk (PLZ), 28. Buchta (PLZ), 35. Němec (PLZ) – 6. Radovanovič (SLA)
SK Interobal Plzeň: Němec (Luhový) – Holý, Kovács, Rešetár (C), Vnuk – Havel, Štrajt, Zajíček, Slavík – Buchta, Künstner Trenér: Marek Kopecký.
SK Slavia Praha: Karpiak (13. Žežulka) – Brychta, Záruba, Sláma, Homola (C) – Směřička, Jošt, Leovski, Radovanovič, Hájek, Křemen Trenér: Ivan Božovič.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700