Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 12.3.2019

Slavia proti čtrnáctinásobnému mistru v úvodu zápasu poctivě bránila a snažila se narušovat rozehrávku soupeře. Jak už je tomu zvykem, v úvodu se blýskl Karpiak několika výbornými zákroky, bylo to při šancích Bagatiniho, Slováčka a Davida Drozda. Na druhé straně pálil Marko Radovanovič, jeho střelu ale obrana zblokovala, stejně dopadl i pokus Radima Záruby.

V 10. minutě padl první gól a byl parádní! Po rohovém kopu vymetl nádhernou střelou levačkou levý horní roh branky Igor Leovski. Další šanci měl Marko Pršič, který byl sám před Litviněnkem, jeho klička mu ale nevyšla a k zakončení do odkryté branky se nedostal. Těsně před koncem nastřelil břevno z přímého kopu Pršič!

Chrudimi se po přestávce podařilo vyrovnat, po průniku po pravém křídle překonal Karpiaka křížnou ránou k tyči David Drozd. Minutu na to Litviněnko zázračně vyrazil nádherný Zárubův volej. Hra dostala přímo strhující tempo. Maxovu ránu ze sedmi metrů dalším úžasným zákrokem zlikvidoval Marek Karpiak. A nebylo to naposledy v tomto utkání, stejně si poradil se střelou Slováčka z pravé strany po dohrané kombinaci.

Utkání pak nabídlo velmi pěkné pasáže plné rychlých kombinací. Slavia šla do vedení, když po
Pršičově rozehrávce a přihrávce Leovského poslal míč do sítě Radovanovič. Chrudim ale srovnala hned vzápětí, prosadil se Matěj Slováček. Další Drozdovu ránu chytil Karpiak.
Pět minut před koncem se Chrudim dostala na pět faulů. Obrovskou šanci měl tři minuty před koncem Jan Homola, kterému udržel míč před brankou Jošt, ale Litviněnko našeho kapitána vychytal.

Dramatickým chvílím ale nebylo konec. Max zvýšil na 3:2, slávisté hráli power-play, při ní netrefil Litviněnko odkrytou slávistickou branku, třicet vteřin před koncem domácí faulovali a Uroš Krasnič z penalty z 10m vyrovnal! Pak hrála ještě power-play Chrudim, při ní netrefil prázdnou branku Marko Pršič. Slavia tak podruhé s Chrudimí neprohrála a jako jediná v celé lize dokázala mistrovi sebrat body.

Záznam na webu České televize zde!

Komentáře po utkání:

Uroš Krasnič:
„Spoluhráči mne na penaltu přímo dostrkali. Trénujeme si to často s Markem Karpiakem, nebylo to samozřejmě vůbec jednoduché, ale zvládl jsem to. Chtěli jsme hrát jako tým a to se nám myslím dnes podařilo. Věřím, že se naše výkony zlepšují a budeme na play-off dobře připravení.“

Felipe Conde (trenér Chrudim):
„Do utkání jsme vstoupili dobře, ale potom jsme ztratili koncentraci. Po pauze jsme náš výkon již zlepšili. Oba týmy hrály kvalitní futsal, byl to dobrý zápas, který se divákům musel líbit. A byla to ideální příprava na blížící se play off.“

FK ERA-PACK Chrudim – SK Slavia Praha 3:3 (0:1)
Branky:
23. David Drozd, 30. Slováček |40. Max- 10. Leovski (Záruba), 30. Radovanovič (Leovski). 40. Krasnič (10m pen)
Chrudim: Litviněnko (Žďánský) – Everton, Roman Mareš, Michal Mareš, Max, Koudelka, Pavel Drozd, David Drozd, Doša, Bagatini, Balog, Slováček, Felipe. Trenér Felipe Conde.
SK Slavia Praha: Karpiak (Žežulka) – Klíma, Trajhan, Směřička, Jošt, Pršič, Leovski, Trojan, Radovanovič, Krasnič, Homola, Zárub, Hájek. Trenér Ivan Božovič.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700