Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 6.3.2019

Futsalisté Slavie potvrdili roli favorita a zvítězili na palubovce Démonů Česká Lípa 7:4. Vítězství to ale nebylo vůbec jednoduché, domácí hráči si v úvodu vytvořili několik šancí a v sedmé minutě se ujali vedení. Sešívaní ale vývoj utkání otočili, do konce prvního poločasu vedli 3:1. Své vedení navýšili až na 5:1. O své výhře definitivně rozhodli až v samotném závěru, kdy vstřelili dvě branky při soupeřově power-play.

Na začátku utkání podržel svými zákroky tým slovenský brankář Marek Karpiak, v sedmé minutě ale už proti střele Petra Zapletala neměl šanci zasáhnout. O pět minut později vyšel slávistům signál, po kterém Uroš Krasnič vyrovnal, hned v následujících dvou minutách přidali branky Radovanovič a Leovski. Domácí už další šance nevyužili, několikrát také trefili tyč.

Po přestávce nastoupil do branky Jan Žežulka, do hry se dostali také juniorští reprezentanti Daniel Hájek a Zdeněk Sita. Ve 25. minutě přidal čtvrtou branku po Směřičkově přihrávce David Jošt a když po krásné kličce a stahovačce přidal pátou branku Marko Pršíč, zdálo se být rozhodnuto. Domácí se ale nevzdali, ve 28. minutě snížil Havrda. Hosté se dostali pod tlak pěti faulů a museli čelit pětiminutové power-play České Lípy. Zapletal přidal svoji druhou branku a hned třikrát se měnil stav ještě v poslední minutě. Dvakrát se trefili slávisté do prázdné sítě, Žežulku překonal kapitán Miroslav Rott.

Komentáře po utkání:
David Jošt: „Tři body máme, to je to hlavní, ale zápas to z naší strany povedený nebyl, měli bychom to zvládnout mnohem lépe. Za stavu 5:2 jsme přestali hrát, měli jsme pocit, 6e to už máme v kapse, nakonec musíme být rádi za dva góly v závěru do prázdné branky.“
Martin Směřička: „Nezačali jsme dobře, pustili soupeře do řady šancí a nakonec i do vedení. Podařilo se nám skóre do poločasu otočit díky tomu, že nám vyšly nějaké naše signály. Chtěli jsme hrát aktivně, kontrolovat hru, to se nám ale v druhém poločase tolik nedařilo.
Karel Kruliš: „Myslím si, že jsme odehráli mnohem lepší utkání než to poslední proti Spartě, bohužel jsme neproměnili svoje šance, pro to, abychom uspěli, jsme potřebovali nastřílet víc branek. Ale jsem rád, že jsme Slavii byli vyrovnaným soupeřem.“

Démoni Česká Lípa – Slavia 4:7 (1:3)
Branky: Branky: 7. Zapletal (Semerád), 28. Havrda (Rott), 37. Zapletal, 40. Rott (Hrubý) – 13. Krasnič (Radanovič), 13. Radovanovič (Pršič), 14. Leovski, 25. Jošt (Směřička), 26. Pršič (Leovski), 40. Pršič (Záruba), 40. Záruba.
Démoni Česká Lípa: Kirov – Rott (K), Hrubý, Kubelka, Fichtner, Švec, Havrda, Havlásek, Zapletal, Semerád
Slavia: Karpiak (21. Žežulka) – Klíma, Pytlíček, Směřička, Jošt, Sita, Pršič, Leovski, Radovanovič, Krasnič, Homola, Záruba, Hájek.
Rozhodčí: Plzák, Šmíd
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700