Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 22.2.2019

Slavia nastoupila v Ostravě v kompletním složení, chyběl pouze distancovaný Radim Záruba. V prvním poločase chytal v brance Marek Karpiak, v tom druhém pak Jan Žežulka. Do hry zasáhli také juniorští reprezentanti Daniel Klíma, Daniel Hájek a Zdeněk Sita. Na hře se však projevila velká rotace hráčů, která byla v konečném důsledku kontraproduktivní.

Úvodní branku vstřelili domácí Dominik Pánek ve druhé minutě, červenobílí ale hned o dvě minuty později vyrovnali díky Uroši Krasničovi, v 9. minutě přidali dvě slepené branky Martin Směřička a Ivan Krstevski. Druhý jmenovaný v závěru poločasu uzavřel skóre na 4:1 pro Slavii. V prvním poločase slávisté ale celou řadu dalších šancí neproměnili, Směřička nastřelil břevno ostravské branky, vedení mělo být výraznější. Slavia jakoby se nemohla dostat do tempa.

Po přestávce se znovu prosadili hosté, trefil se Tomáš Fendrich, poslední slovo ale patřilo sešívaným, když svoji druhou branku přidal Směřička a výsledek upravil na konečných 6:2 Marko Radovanovič. Slávisté tak potvrdili roli velkého favorita a z Ostravy odvezli tři body. Nad výkonem se však rozhodně radovat nemohou.

Komentáře po utkání:

Martin Směřička (Slavia):
"Máme tři body, s průběhem zápasu ale být spokojení nemůžeme, neproměnili jsme řadu šancí a navíc nechali několikrát vyniknout naše brankáře, celkově naše hra nebyla dobrá, měli jsme to zvládnout mnohem lépe."

Martin Kapsa (VŠB Ostrava): "To snad nepamatuji za poslední tři roky, kolikrát jsme šli dneska v zápase sami na brankáře a kolik jsme si vypracovali gólových šancí. Je velká škoda, že jsme nic z toho nedokázali proměnit, a nakonec výsledek skončil vyšším rozdílem ve prospěch Slavie. Od nás všichni dneska podali výborný výkon, jen je škoda, že jsme až do závěrečných minut nemohli bojovat o nějaké body."

VŠB-TU Ostrava – SK Slavia Praha 2:6 (1:4)
Branky: 2. Pánek (Mládek), 30. Fendrich (Mládek) – 4. Krasnič (Radovanovič), 9. Směřička, 9. Krstevski (Leovski), 19. Krstevski (Homola), 31. Směřička (Krstevski), 35. Radovanovič (Krasnič)
Ostrava: Kodeš – Chvěja, Uher, Petr, Černohorský, Pánek, Janita, Mládek, Mikyska, Fendrich, Kapsa. Trenér Martin Kapsa.
Slavia: Karpiak (21. Žežulka) – Klíma, Krstevski, Směřička, Jošt, Sita, Pršič, Leovski, Dodo, Radovanovič, Krasnič, Homola, Hájek. Trenér: Ivan Božovič
Rozhodčí: Gasnárek, Filipský

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700