Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 19.1.2019

Červenobílí v sobotu naplnili roli favorita a nováčka soutěže FTZS Liberec porazili vysoko 9:2. Mohli si tak užít děkovačku s početným kotlem fanoušků, kteří dorazili z hokejového zápasu. Svoji premiérovou branku ve VARTA futsal lize vstřelil Daniel Klíma, po dvou brankách si připsali Martin Směřička a Radim Záruba, po jedné pak David Jošt, Igor Leovski, Marko Pršič a Uroš Krasnič.

Trenér Ivan Božovič neměl k dispozici dva hráče, kteří si museli odpykat karetní tresty – Ivana Krstevského a Marka Radovanoviče, naopak mohl nastoupit uzdravený Marko Pršič a v základní sestavě se objevil Daniel Hájek. Hosté v prvním poločase velmi dobře a poctivě bránili, napadali rozehrávku Slavie a vyráželi do protiútoků. Vytvořili si i několik dobrých šancí, koncentrovaného brankáře Marka Karpiaka ale do přestávky nepřekonali.

Hostující Dominik Vogt vytáhl také několik velice dobrých zákroků, třikrát ale kapituloval. Ve třetí minutě Radim Záruba krásnou kolmicí vyzval ke skórování Martina Směřičku. Druhou branku přidal český reprezentant sám, když si naběhl na autové rozehrání od Doda a z pravé strany prostřelil Vogta. Třetí branka padla po rychlém protiútoku, David Jošt si narazil míč s Igorem Leovskim a slávisté o přestávce vedli o tři branky.

V druhém poločase pak přidali další zásahy. Záruba svým typickým průnikem utekl po pravé straně a šikovnou střelou přidal čtvrtou branku. Pátým střelcem byl Pršič, kterému připravil míč na levé křídlo při protiútoku Leovski. V této fázi utkání se dostali na palubovku také nejmladší hráči – Daniel Klíma a Zdeněk Sita, Klíma si při presinku vybojoval míč a vstřelil svoji premiérovou branku ve VARTA futsal lize. Překonal slávistického gólmana Radima Garčára, který je v Liberci na hostování. Sedmá branka padla po rohovém kopu, když ji levačkou z dálky vstřelil jinak tradiční nahrávač Leovski.

Posledními slávistickými střelci byli po Zárubově nahrávce Směřička a Uroš Krasnič. Liberec v závěru dotáhl dva protiútoky a v krátkém časovém rozmezí si připsal dvě branky Štěpán Rumler.

Utkání skončilo děkovačkou, kterou s fanoušky připravil kapitán Jan Homola. Fanouškům za jejich podporu děkujeme a těšíme se na ni i na dalších důležitých zápasech!

Komentáře po utkání:

Daniel Klíma (Slavia): "Liberec dobře bránil, aktivně napadal naši rozehrávku, museli jsme zápas poctivě odpracovat. Jsem rád, že jsem dostal příležitost si zahrát a vstřelil i gól, i když byl takový kuriózní, dvakrát jsem totiž zkusil nahrát Davidu Joštovi, ale míč se ke mě pokaždé odrazil a nezbývalo mi nic jiného než vystřelit. Rád bych pochválil slávistické fanoušky, kteří vytvořili skvělou atmosféru, je radost si takové utkání, kdy celou dobu tak hlasitě fandí, zahrát."

Michael Vacek (trenér Liberce): „Do zapasu jsme vstoupili výborně, nedali jsme soupeři prostor pro kombinaci a rychle k hráčům dostupovali. Vytvořili jsme si několik velkých šancí, které jsme ale neproměnili. Kdyby první poločas skončil remízou nikdo by se nedivil. Ve druhém poločase už nás Slavia začala více přehrávat, my jsme už nebyli tak agresivní a nechávali soupeři více místa a ten nás za to trestal. Je škoda, že se nám podařilo dát góly až na konci zápasu. Kdybychom dali nějaký už v prvním poločase, mohl být zápas ještě zajímavější. Rád bych poděkoval klukům za dobrý, poctivý výkon i když výsledek tomu úplně neodpovídá.“

SK Slavia Praha – FTZS Liberec 9:2 (3:0)
Branky: 3. Směřička (Záruba), 9. Záruba (Dodo), 12. Jošt (Leovski), 22. Záruba (Směřička), 25. Pršič (Leovski), 30. Klíma, 32. Leovski (Pršič), 33. Směřička (Záruba), 40. Krasnič (Pršič) – 38. Rumler (Benek), 38. Rumler (Bína)
Slavia: Karpiak, Žežulka – Klíma, Směřička, Jošt, Sita, Leovski, Dodo, Krasnič, Homola, Záruba, Hájek, Pršič
Liberec: Vogt, Garčár – Baláž, M. Bína, P. Bína (K), Soukup, Rumler, Benek, Němec, Kazda, Rašín, Kaiser
 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700